• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bizim Müller Nadal’a rakip NECDET KESTELLİ

Bizim Müller Nadal'a rakip

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.07.2011, 00:00
İzmir'de Örnekköy'de (Zübeyde Hanım Mahallesi) UTEM Tesisleri'nde her sene gerçekleşen İzmir Cup Tenis Turnuvası'nın ilk Şampiyonu Lüksemburg'lu Müller bu hafta başı Nadal ile oynadı. Netice beklendiği gibi olsa da içeriğine baktığımızda Müller'in Nadal'a nasıl kök söktürdüğü anlaşılıyor.
Neden mi söylüyorum?
Çünkü bu sene 16-25 Eylül tarihleri arasında yine İzmir Cup yapılacak ve de bu seneki turnuvaya milli oyuncumuz İlhan Marsel'in yanında, Nadal'a bile kök söktüren Müller ve ilk 200 oyuncu arasından Müller gibi çok iyi oyuncuların katılacağını tahmin ettiğim için... Bu tarihleri ajandanıza şimdiden not edip programınızı ona göre yapınız... Kaçırdığınız için sonra üzülmeyesiniz...

Agassi tenis mabedinde
"Tenis bana her şey verdi... Karımı bile..." diyen ve 2004'ten beri orada yer alan karısı Steffi'den sonra bu gün 41 yaşında ki Andre Agassi de Roger Federer, Don Budge, Roy Emerson, Rod Laver, Rafael Nadal ve Fred Perry gibi "Hall of Fame - Newport"a davet edildi. Agassi, 4 "Grand Slam"in da şampiyonu ve de kariyeri sırasında dünyanın bir numarası olduğu için davette yerini alacak.

Son kurban Başak Eraydın
Bu ezeli "sporcu vizeleri" sorunumuza bakanlıklar düzeyinde ve genel bir çerçevede en üst seviyeden takibi sağlanmaz, gereken girişimler yapılmaz, bu gençlerimiz özel bir statüye alınmaz, konsolosluk sıralarında beklemekten kurtulmazlar ise oyuncularımız önemli turnuvaları kaçırır ve dünya klasmanında yükselme şanslarını kaybederler. Önce İpek Şenoğlu ile yaşamıştık bu sorunu; ardından Çağla Büyükakçay'ı da gördük konsolosluklarda tek başına boğuşurken... Ve şimdi de sıra Başak Eraydın ve yeni yıldız adaylarımızda her halde. Tabii ki bir şartla: oyuncularımızın menajerleri de programlarını çok önceden ve de çok iyi yapmalılar ki, özel ilgiyle dahi olsa, bu işler aksamasın...

WTA Championships

Dünya genelinde gerçekleşen toplam 52 adet bayanlar tenis turnuvası sonunda, teklerde en iyi 8 oyuncu ile çiftlerde en iyi 4 takım İstanbul'da 3 yıl boyunca düzenlenecek olan dünyanın en önemli ve en prestijli bayanlar tenis şampiyonası olan WTA Championships için yıl sonu turnuvasında mücadele edecek.
Toplam 4.5 milyon dolar ödüllü "TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul Tenis turnuvası, 25-30 Ekim 2011 tarihlerinde İstanbul'da Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek. Biletlerin de BİLETİX'te satışta olduğunu İzmirliler olarak 124 ve 125 sıralardan bilet alınmasını, o günlerde ki uçak biletlerinin de çok yükseldiğini duyururum.

Senyörlere IPIN
Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF), gençlerde (Junior) olduğu gibi senyörlerde de IPIN uygulamasına geçiyor. Tüm Uluslararası senyör turnuvalarına bundan sonra başvurular online olarak yapılacak. IPIN için ITF'ye yapılacak başvurular 31 Ekim 2011 tarihine kadar ücretsiz olurken 1 Kasım 2011 sonrası başvurunun bedeli 20 dolar olacak. Öneminden dolayı ferdi turnuvalara katılanların konuyla ilgili bilgi almak üzere
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA