• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ABD Açık yolunda NECDET KESTELLİ

ABD Açık yolunda

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.08.2011, 00:00
Wimbledon'un ardından senenin son Grand Slam'i olan US Open (ABD Açık) için günler artık sayılı. Dünyanın önde gelen oyuncuları arasında Amerikalı oyuncuların azalmakta olması tenis açısından büyük bir zafiyet gibi gözükse de her büyük turnuva bazı sürprizlerle beraber gelebiliyor. US Open'de bunlardan biri gerçekleşebilir. US Open aslında uzunca bir yol. Atlanta Tennis Farmers Classic, Legg Mason Tennis Classic, Winston-Salem Open, Rogers Cup, Western&Southern Open ile uzun bir Olympus US Open serisi turnuvaları...
Dayanıklılığın önemli olduğu toprak ve kısa puanların oynandığı çim kortlardan sonra, orta süratte ve genel olarak söylenen en "fairest" kortların zamanı... Yani kimsenin kimseye daha fazla avantajlı olamayacağı kortların zamanı... Bu kortlar, aynı zamanda Del Potro'nun ünvanını; Djokoviç'in bir numaralı tahtını korumak isteyeceği; Federer'in rekor kırma ile Nadal'in kaybettiği krallığı geri alma şansı olabilecek. Ve de tabii arkadan da yakın ara gelen sürpriz yapabilecek oyuncuların rüyalarını süsleyen hedeflerin kortları... Bizim için de çok önemli olan İpek, İlhan ve Çağla için ümit dolu bekleyişler, uykusuz geceler...

Oruç ve spor

Hiç kimseye "dini vecibelerini yerine getirme" denilemez. Ancak özellikle çok sıcak günler yaşadığımız bu sene ve ramazan ayının Ağustos'a rastlamasıyla çok uzun süren oruç günleri ile karşı karşıya kaldık. Bu nedenle bazı konulara dikkat çekilmesi gerektiğine inanıyorum. Aslında bu konuda anlı şanlı doktorlarımız gazete ve TV'lerde yeterince uyarı yapıyorlar. Ancak tenisin insanın aklını çelen ne denli bir tutku olduğunu herkes bilmez, bilseler bile anlayamazlar. Dolayısıyla, bayat da olsa tenis severlerimizi naçizane uyaralım istiyorum.
Evet, gölgede de olsa, hiç su içemeyeceğiniz bu ortamda tenis oynamaya kalkmayın. İftardan sonra, en az bir saat korta girmeyin. Hayırlı bir ramazan ayı dileklerimle...

Bekle beni İstanbul
WTA sene sonu müsabakalarına katılacak dünyanın en iyi 8 kadın tenisçinin sloganı bu cümle artık; "Bekle beni İstanbul..."
İpek Şenoğlu spor kariyerinin yanında köşe yazarlığını da sürdürürken, çok iyi tanıdığı kadın tenisi camiasını da İstanbul'a ısıtıyor.
Hazırladığı ilk bölümü Youtube'dan izleyin lütfen. Diğer bölümleri merak etmeye başladım bile. Devam İpek, kutluyorum...

İzmir Cup

Tam 45 gün sonra İzmir'de, başta İlhan Marsel olmak üzere milli oyuncularımızı alkışlamak ve başarılarına tanık olmak üzere UTEM Tesisleri'ni dolduracağız. İzmir Cup komitesinin bu sene ilk defa erken başlayan ve canla başla devam eden çalışmalarını gördükten sonra, bu konuda hiçbir şüphem kalmadı. Yine de hatırlatıyorum: 16-25 Eylül arasına hiçbir seyahat koymayın ve bu tarihleri göreceğiniz bir yere not edin.

Süper senyörler
Süper senyörler... Diğer bir deyişle 60 yaş üstü tenisçiler. Eskiden değil 60 yaş, 50 yaşındaki insanlara yaşlı denirdi. Bu gün geldiğimiz yaşam şartları sayesinde durum çok değişti. Ülkeler arası Süper Senyörler Dünya Takım Şampiyonası, bu sene yine dünyanın en güzel ve en çok kortu bulunan Club Alibey-Manavgat Tesisleri'nde 10-16 Ekim arasında yapılacak. Takımların bildirilmesi ise 30 Ağustos'ta son buluyor. Sene başında tekleyen klasman turnuvaları için takvim hazırlanırken Ramazan ayı herhalde unutulmuş. Takvime bakmadan turnuva alan kulüpler (ve takvime bakmadan bunları onaylayan TTF senyör yetkilisi) sıcaklara yakalandı. 60 yaş üstü gençler şimdi yaklaşık 40 derece sıcakta milli takıma girebilmek için Denizli'de, Ankara'da puan peşinde, can pazarında olacaklar. Acı çekmeden bir yerlere varılamayacağını biliyoruz ama bu kadar da değil herhalde!


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA