• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir Cup yaklaşıyor NECDET KESTELLİ

İzmir Cup yaklaşıyor

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.08.2011, 00:00
Sayılı günler çabuk geçiyor. İzmir de her sene gerçekleşen en önemli spor olaylarından biri olan 64 bin euro toplam ödüllü Uluslararası Challenger Erkekler Tenis Turnuvası'na 5 hafta kaldı. Amerika Açık'ta mücadele edecek olan Marsel İlhan, turnuvanın sonun da ayağının tozuyla İzmirli tenisseverlerin huzuruna çıkacak. İzmirliler onu çok seviyor ve çok iyi destekleyip, O'nun maçlarında tribünleri dolduruyor. Umarım, her sene olduğu gibi, bu yıl da çok iyi bir organizasyon içinde dünya çapında oyuncuları seyreder ve İzmir'de ilk defa Marsel'in şampiyonluğunu kutlarız.

Eğitim Komitesi'ne taze kan
Senelerini tenise adamış bir sporcu... Efendi bir spor adamı, kendi adına kurulu tenis akademisinin başarılı yöneticisi, bilimsel bir eğitmen... Evet, Ali Göreç'ten bahsettiğimi anladınız herhalde...
Kendisi, TTF Yönetim Kurulu'nun aldığı çok yerinde bir kararla TTF Eğitim Komitesi Başkanlığı'na getirildi. TTF'yi bu kararından dolayı kutlar, bu kararından beklediği neticelere ulaşmasını dileriz.
Ayrıca, Ali Göreç'e de yeni ve önemli görevinde üstün başarılar dileriz.

Pamukkale Turnuvası
Denizli'de İzmirliler fırtına esti. Aysel Ertuğ (55+), Canan Boz (50+) ve Kaan Bozkurt (45+) yaş gruplarında şampiyon olurlarken Aysel Caner (50+) ve Beytullah Aldemir (45+) ikinciliği elde etti. Çiftlerde ise Aysel Ertuğ-Canan Boz birinci olurken Filiz Kuzu-Havva Türedi çifti ikinci oldular. Değerli oyuncumuz Hasan Sarıoğlu (60+), daha ilk turda fırtına paşamız Nejat Müldür'le eşleşince, ilk seti almasına rağmen üç sette yenilmekten kurtulamadı. Paşamızın "İlk defa bu kadar büyük bir dirençle karşılaştım" demiş olması bile Hasan için çok değerli.

TTF'ye yeni arazi gerek

İstanbul Cup alındığından beri hep konuşuluyor, yazılıyor, çiziliyor. Ama henüz somut bir adım olmadı. Duyuyoruz, ümitleniyoruz, bekliyoruz... O kadar. Ancak WTA sene sonu turnuvaları gibi çok önemli uluslararası turnuvalar alındıkça bu konunun ne denli önemli olduğu gün ışığına çıkıyor. Sporun da bir devlet politikası olması gerektiğini hep söylemişizdir. Bu konunun tekrar ve ciddi şekilde gündeme taşınmasının zamanı gelmişte geçiyordur bile. Umarız bu sene son olur ve gelecek sene WTA sene sonu turnuvamız TTF'nin yeni tenis merkezinde yapılır.

Final ve ödül törenleri

İster 25.000 bin dolarlık, isterse de birkaç milyon dolarlık Grand Slam tenis turnuvası olsun, maçın heyecanı azalmadan yapılan ödül törenleri aslında başlı başına güzel, heyecan verici, şık ve sıcak olaylardır.
Turnuva yönetimi, sponsor temsilcisi ve on binlerce seyircinin ayakta alkışları arasında, maçın galibi ve yeni şampiyonun sınırsız sevinci, gizleyemediği mutluluğu, kontrolsüz davranışları, sağa sola ve kendi ekibine doğru attığı bakışlar, hak ettiği kupaya uzanışı, kupayı gururla havaya kaldırışı, kupayı öpüşü, mikrofonu uzattıklarında ellerinin titremesi, konuşmasındaki heyecanı ve de hiçbir zaman unutmadan rakiplerini överek onurlandırması, hiç kimseyi unutmamaya çalışarak samimi teşekkürleri beni her zaman ve fazlasıyla heyecanlandırmıştır.
İzlediğiniz başarının getirdiği tatmin ve mutluluk sanki kendinizinmiş gibi insanlara nasıl da sirayet ediyor değil mi?


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA