• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bizim turnuvamız... NECDET KESTELLİ

Bizim turnuvamız...

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.11.2011, 00:00
Gazetem Yeni Asır'ın ismini ve basın desteğini verdiği, Orkide'nin ana sponsorluğunu üstlendiği ve senelerdir aksamadan devam eden geleneksel Yeni Asır Turnuvası'nın onuncusu dün gerçekleşen bazı final maçlarından sonra sonuçlandı. Şampiyon olan tenisçiler de her zamanki gibi şık bir kokteyl sırasında ödüllerini aldılar. Katılanları da, dereceye girenleri de kutlarız.
Soğuklara ve maçların çoğunun gece karanlığında yapılmasına rağmen katılım iyiydi ama seyircileri pek ilgilendirmedi. Korttakiler belki ısınıyor ama dışarda hareketsiz duranlar ne yapsın? Herkese birer bahtaniye vermek te bir çare değil ki!
Aslında bu tarihlerde turnuva düzenlemek hem kulüpler açısından, hem de sporcular açısından pek cazip olmuyor. Bence federasyon, tüm yıllık programı peşinen onaylayacağına, her turnuva için ayrı ayrı ve gerekli koşullar dahilinde, kulüplerin yapacakları turnuva taleplerinin hepsini kabul etmemeli. Tabii kulüpler de ne yapsın, faaliyet adına ve üyelerinin çoğalan turnuva taleplerinden dolayı eksikli kalmamak için sene başında yapılan müşterek planlama takviminde parmakla turnuva haftası kapatıyorlar... Sonra da yapmak sırası geldiğinde zorlanıyorlar ve on günlük turnuvalar 20 günlere sarkıyor. Yönetmeliğe uymak içinde kategori kısıtlamasına gidip veteranlık gereklerini de maalesef yok ediyorlar. Umarız kurulmuş olduğunu duyduğumuz komite bütün bunlara birer çözüm getirir.

Ustalar kortta

En usta 8 oyuncunun katıldığı ATP World Tour Finals pazar günü Londra'da başladı. Daha ilk servisle final maçı gibi başlayan, turnuvaya ısınma fırsatı dahi tanımayan zorlu mücadelelerle dolu bir seri yarışma... Turnuvaların en zoru...
Tsonga'nın istikrarsızlığı, sakatlığın ne olduğunu pek bilmeyen Federer'in son kazandığı turnuvalar sonrasındaki motivasyonu, önünde erişebileceği yeni bir rekorun heyecanı, zorlu ve uzun maçlara rağmen çok çabuk toparlanabilmesi yanında, Nadal'ın yüreği ve Fish'in tecrübesizliği her halde bu grubun anahtarı olacaktır.
Diğer grupta Djokoviç'in omuz problemine rağmen ilk maçını kazasız atlaması, Murray'ın yükselen formuna rağmen içinde bulunduğu baskı ve ilk maçındaki hüsran, Ferrer'in hırsı, sürprizci BerdychBakalım kilit nasıl açılacak! Sabırla bekleyeceğiz
Umarız bir kanalımız canlı yayınlarda biz de bu şöleni kaçırmayız.

Nejat Müldür rekora doymuyor

Nejat paşamız rekora doymuyor. Bu sene katıldığı üst üste 7 resmi klasman turnuvasında şampiyon olarak kategorisinde Türkiye şampiyonu ve erişilmesi çok zor bir rekorun sahibi oldu. Kendisini Manavgat'ta izledim. Saat 10.00'da başlayacak maç öncesi takımın 09.15'teki antrenmanına, saat 06.00'da başladığı antrenmandan koşarak geldi. Takımla kortta çalıştı ve ilk maça çıkıp iki sette rakibini yendi ve ardından da yarım saat gerdirme yaptı... Korttan çıktığında hiç de yorgun bir hali yoktu. Bravo vallahiAllah nazardan saklasın diyor ve kendisini gönülden tebrik ediyor, başarışlarının devamını diliyoruz.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA