• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Şölen bitti NECDET KESTELLİ

Şölen bitti

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.02.2012, 00:00
Dolu dolu 15 gün... Ne de çabuk geçti değil mi? Ancak, bir müddet için de olsa güzelliklere, heyecana doyduk galiba! Erkeklerde dünya sıralamasının ilk dördü koltuklarına sıkı sıkı yapıştılar ve sıralama değişmedi: Djokoviç yine bir numara... Kadınlarda bir numaranın bayrağı el değiştirdi ve epeydir ben geliyorum diyen Azarenka'ya nasip oldu. Kvitova'ya şans tanıyanlar çoktu, fakat Sharapova'nın gazabından kurtulamayınca ancak yerini koruyabildi. Finalde hezimete uğrayan Sharapova ise bir üst sıraya çıktı. Asıl kaybeden, bu güne kadar hiç Grand Slam kazanamadan bir numara koltuğunda oturan Wozniacky oldu. Wozniacky Bir anda dördüncülüğe indi. Ancak kolay teslim olmadığı için daha hırslı olarak geri dönmeye çalışacaktır. Anlaşılan güzel ve bol mücadeleli bir yıl bizi bekliyor.
Hem erkekler, hem de kadınlar, kadınlar finalini saymazsak, galiba uzun zamandan beri ilk defa birbirlerine bu kadar yakın oyun oynadılar. Hepsi büyük tenis tekniğine ve kafasına sahipler, hepsi hırslı, hepsi cengaver... Tek farkları bazı anlardaki ruhsal durumları ve cesaretleri. Olur olmaz toplarda inanılmaz hatalar ve inanılmaz toplarda neredeyse gözü kapalı cesur vuruşlar yapabiliyorlar... Ve durum bir anda değişebiliyor. Galiba bir iki yersiz ve zamansız hata ile bazı ani cesaret gösterileri her şeyi değiştirebiliyor... Yoksa hepsi de çok büyük oyuncular. Bu da tenisin özelliği ve güzelliği işte


Yönetici
Gönüllü olarak bir spor kurumunun yönetmeye çalışan bir "yönetici"nin ait olduğu kurumun geleceğini planlaması ve O'nu başarıyla geleceğe taşıması gerekir. Bu kulüp yöneticilerinin de en ulvi görevidir. Bunu yapabilmek için o kişinin her şeyden önce kulübünü tanımış olması, tüzüğünü çok iyi bilmesi, soyunduğu görevin bilincinde olması, önemine inanması, belli bir birikimi yanında, yeterli bir eğitimi ve vizyon sahibi olması gerekir. Dünyayı izlemesi, kurumsallığa ve ekip çalışmasına önem vermesi, bilime -teknolojiye-uzmanlığa saygı duyması, özveriyle çalışması, takipçi olması, herkese eşit mesafede durması da şarttır. Yönetici, ekibini ve başta üyeleri olmak üzere, çevresindeki herkesi müşterek hedeflere motive ederek her bakımdan yönlendirmek durumundadır. Başarı başka türlü gelmez

Tenis kompleksleri

İzmir'de 2005 Universiade oyunları için yapılmış olan Ulusal Tenis Eğitim Merkezi (UTEM), ardından Trabzon'da 11'inci Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları için inşa edilen UTEM kopyası Beşirli Tenis Kompleksi ve şimdi de Mersin'de 17. Akdeniz oyunları için 20 Ocak'ta temeli atılan tenis kompleksiHayırlı olmasını diliyor ve kısa süre de daha önce de yazdığım gibi bu tesislerin tüm coğrafi bölgelerimize yayılarak sayıca 7'ye çıkarılmasını öneriyorum.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA