• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Neler olacak neler NECDET KESTELLİ

Neler olacak neler

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.12.2013, 00:00
Uzak doğuda başlayacak olan ve aşağıdaki bazı soruların cevaplarını bulacağımız yeni ve hızlı bir tenis sezon bizleri bekliyor: Bakalım geçen sene yaşandığı gibi geriden gelen Nadal ile Serena Williams bu sene de aynı performansı gerçekleştirmeyi başarabilecekler mi? Sakatlıklarını arkada bırakan ve hızlı bir şekilde çalışan Sharapova Serena'ya rakip olabilecek mi? Ana İvanoviç teniste olduğu gibi Hollywood'ta da başarılı olabilecek mi? Romen Halep 2013 yılında gösterdiği müthiş yükselişe devam edebilecek mi? Akıllı raketlerin oyunlara tesiri olacak mı? Olacaksa ne kadar ve nasıl olacak?
Boris Becker'de, Stephan Edberg'te, İvan Lendl gibi çok büyük oyunculardı. Acaba biri Djokoviç'e, diğeri de Federer'e faydalı olacak mı? Ve de ne denli faydalı?
İpek Soylu bu sene juniorlarda bir numaraya ulaşabilecek mi?
Çağla Büyükakçay WTA ilk 50'nin içine girer mi?
Pemra, Başak ve Melis WTA ilk 100 oyuncu içine girerler mi?
Cem İlkel klasmanında nerelere kadar çıkabilir?
TTF kurumsallaşabilecek mi?
Kulüplerarası lig uygulaması kaldırılır mı?
Yerel seçimlerden dolayı tenisçiler ve tenis kulüpleri sponsor bulmakta zorlanmazlar mı?
İlk Grand Slam'i kim kaldıracak?
Bu ve bunlara benzer sorulara yanıt aramakla başlayabileceğimiz yeni sezonda her halde en büyük zevkimiz Sports TV ve Eurosport başında tenis seyretmek olacak. Özlemeye başlamıştık zaten!
Bir de temenni yapalım: inşallah veteran tenisi ve veteran tenisçiler de gerekli ilgiyi bu seneden itibaren görmeye başlarlar. Cümlemize iyi seneler...

Senyör seçmeleri
Tenis sezonun kapandığı, yağışların sıklaştığı, ısının açık kortlarda ve ısıtmasız kapalı kortlarda 8 derecenin (ki çok doktora göre müsabaka yapmanın sınırı olan ısı seviyesi bu!) altına düştüğü bir dönemde, büyükler Türkiye Şampiyonası, 50.000 $ ödüllü bayanlar turnuvası, diğer otel turnuvaları, Adana'da senyör milli takımları seçmeleri gibi turnuvalar hiç düzenlenmemeliydi. Bırakın düzenlemeyi, düzenlemek isteyen kulüplere dahi izin verilmemeliydi.
Gerçekten de çok soğuk ve rüzgarlı hava koşullarında oynanan maçlarda tüm katılımcıların özveri ile ellerinden geleni yaptığını öğrendik. Ancak bu zor ve tehlikeli olabilecek şartlarda oynatıldığı için, özveriyle mücadele eden oyuncuları (haklarını yemiş olmayalım) ve tabii ki derece alanları kutlamak ve alkışlamak daima boynumuzun borcudur. Veteran maçlarında Deniz Gediz'in rahatsızlığı, gerekse de Nilgün Keçeci'nin kortta düşerek sol el bileğini kırması tüm tenis severleri çok üzdü.
Bu arada İzmir'den erkeklerde Erol Demir ve Remzi Pekün, bayanlarda Ayşim Pennetti ve Canan Boz ile doğma büyüme eski İzmirli Kemal Zeytinoğlu'da 35-55 yaş gurubu senior milli takıma seçildiler. Tüm millilerimizi kutluyor ve başarılar diliyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA