• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kortlar şenlendi NECDET KESTELLİ

Kortlar şenlendi

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.01.2014, 00:00
Nihayet heyecan başladı. 27 Aralık 2013'te başlayan, Tsonga'nın, Andy Murray'ı, Ferrer'in de önce Nadal'ın, sonra da Wavrinka'yı yendiği Abudabi'deki gösteri turnuvası sonunda Djokoviç, önce Tsonga'yı, finalde de Ferrer'i yenerek buradaki 3.şampiyonluğuna ulaştı. 29 Aralık'ta ATP+WTA'nın ilk turnuvaları da Avustralya'nın Brisbane Kenti'nde Federer, Dimitrov, Nishikori, Simon, Hewitt, Azarenka, Serena, Sharapova gibi yıldızların katılımlarıyla başladı. Yetmedi; şimdi de 30 Aralık'ta başlayan Nadal'lı Doha Katar ATP ile Chennai Hindistan ATP devam ediyor. ATP/WTA Turnuvaları 6 Ocak 2014 Sydney ve Aucland Yeni Zelanda'da devam edecek. 13 Ocak'ta da Melbourne'de heyecanla beklenen senenin ilk Grand Slam'i Avustralya Open başlayacak. Özlemişiz...

Hedef doğru ama tenis için değil

Tenis sporu içinde yer alan bir çok konunun, ilgili bakanlıklarla ilişkilendirilmesi, özellikle gelişmenin ve olimpiyatlara kadar yetişip hazır olmanın çok kısa bir süre olan 2016 ve 2020 yıllarına bağlanması yetersiz ve pek gerçekçi görülmüyor. Aslında Gençlik ve Spor Bakanlığı'na, dolayısı ile Spor Genel Müdürlüğü'ne bağlı konularda tabii ki federasyonun rolü pek fazla olamaz. Ancak inanıyorumki federasyon yetkilileri, tenis sporunun özellikleriyle her konudaki gereksinimlerini daha fazla vurgulayabilir ve alınan büyük kararlara müdahil olabilirdi, daha doğrusu olmalıydı.

Veteranlar kurtuluyor mu?


Sevinç ve büyük bir ümitle duyumunu aldığımız veteran tenisinin özelleştirilmesi için atılmış olan ilk adımın başarılı olmasını ve bu yeni yaklışımın ümitlerimizi yeşertmesini umuyoruz. Yeter ki bu adımlar sağlam ve gerçekçi temeller üzerinde, tüm kesimler ile konsensüs içinde atılsın ve beklentiler doğrultusunda samimi, bilinçli ve olumlu gelişmeler yaşansın. Tabii ki her şeyden önce bu olay desteklensin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA