• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

Orada bir köy var iyi ki uzakta!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.01.2015, 00:00
Kesin bir rakam bulamasam da tahmini olarak artı eksi 500 sayarsak, 35 bin diyebilirim Türkiye'deki toplam köy sayısı için. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nı aradım (artık köy işleri kısmı yok bakanlıkta), Sayın Bakan Mehdi Eker'i her zaman takdir ederim, sıkı çalışır, yerinde durmaz. Net bir sonuca ulaşamadım. Ancak gönül isterdi ki, 2015'te ülkede kaç köy var ve hatta bu köylerde kaç hane var bilelim. Bilelim ve köyleri görmezden gelmeyelim artık; bir köyü ya da köydeki ihtiyaç sahibini hatırlamak için bir facia olmasını beklemeyelim.
***
Ermenek'in, köyleriyle birlikte nüfusu 30 bin civarında... Maden kazasında evladını kaybeden "Oğlum yüzme bilemezdi, ne yapar suyun içinde" diyen teyzeye ve gözyaşlarını içine akıtan ve medyaya delik ayakkabılarıyla yansıyan yaşlı babaya çok acıdık! Acıdık o kadar, biz acımayı severiz dürüst olalım, tıpkı geçen hafta oyuncak dükkanına başını dayayarak bakan kız çocuğuna veya iki kış önce karda/kışta okula ayakkabısız giden bir başka kızcağıza acıdığımız gibi.
***
Kanal D'nin en güzel programı 'Evim Şahane'nin şahane mimarı Selim Yuhay, maden kazasında vefat eden Tezcan Gökçe'nin ailesinin evini yeniledi. En ajite dizilerden, en acıtan repliklerle yazılan entrika kokulu dizilerden daha etkileyiciydi, seyrederken ağlayanlar olmuştur mutlaka. "Uzun dağlar uzun dağlar, nerede benim kuzum dağlar" diye ağıt yakan gözü yaşlı, kınalı anne artık tuvalet için evin dışına çıkmayacak, evin içindeki banyoda sıcak suyla üstelik yıkanabilecek. Biz acıları bekleriz yardım etmek için, insanlığı hatırlamak için felaket yaşansın diye bekleriz; lafın Selim Yuhay hariç herkese... Zira Yuhay'ın yıllardır yaptığı işler ortada. Bir insanlık dersi olarak okullarda öğretilesi işler yapıyor, bana kalırsa çocuklara 5 yaşında verilmeye başlanan birçok dersten öte bir fayda sağlayacaktır.
***
Aile eve kavuştu, insani şartlara sahip bir eve evladını yitirmek pahasına kavuştu Recep Dede! Köyde kaç ev var acaba; kaç evde hala tuvalet yok, çocuk odası yok, ısıtma tesisatı, banyo/mutfak yok. Öyle acıtacak şeyler yazmak istiyorum ki programı izleyeli beri anlatamam. Duruyorum, yazıp siliyorum; istiyorum ki, memlekette hiçbir çocuk, kadın/erkek amiyane tabirle "Hayvan bağlasan durmaz" deriz ya; işte o şartlarda yaşamak zorunda bırakılmasın. Börtü böcekle uğraşan gönüllü ablalar/abiler bir el atsa artık. Büyük, son derece kapsamlı bir sosyal yardım kampanyası gerekiyor, daha fazla can gitmeden tez zamanda hem de.
***
Tezcan Gökçe kardeş de göreydi ya yeni mutfak tezgahını, şöyle donmadan yıkanaydı duşakabinde, oğluna ve kızına bir oda yapıldığını göreydi, karısıyla kendi odasında uyuyaydı bir gece olsun! İyi ki varsın Selim Yuhay; ekibine de sana da helal olsun. Yok mu başka babayiğit şu topraklarda, köy evlerine el atacak? Allah'ın insanı varlıkla denediğini de bilmezler mi acaba? Orada birçok köy var uzakta ve iyi ki sizden uzakta değil mi...

Nicole Kidman'ı elinden kaçırmış!

Televizyon programcısı ve komedyen Jimmy Fallon, geçtiğimiz gün Nicole Kidman'ı ağırladı şovunda. 'Paddington' filminde oynayan Kidman ve Fallon bir zamanlar sevgili olmanın eşiğinden nasıl döndüklerini anlattılar programda, izlemeye değerdi doğrusu. İkisi de bekarken, ortak bir arkadaşları aralarını yapmaya çalışmış. Fallon'u arayarak "Sana uğrayacağız Nicole Kidman da yanımda" demiş. Jimmy Fallon, pek anlamamış neden geldiklerini. Meğer Nicole Kidman hoşlanıyormuş Jimmy'den. Kidman şöyle anlattı hikayenin devamını: "Evine uğradık, bana bakmadı bile. Başında bir beyzbol şapkası vardı, homurdanıp durdu. Sonra bir video oyunu açtı ve oynadı. Onun eşcinsel olduğunu düşünmüştüm". Bu cümleden sonra kahkahalarla gülen Fallon da "Çok utandım, hiç tahmin etmemiştim senin benden hoşlanmış olabileceğini. Saçmaladım o yüzden, kocan Ketih Urban kadar olmasa da müzikten hoşlanırım" diye cevap verdi. Gülmekten konuşamadılar bile. Muhteşem bir şovdu, internette bulabilirsiniz kaçırdıysanız; dünya çapında yetenekli bir Hollywood starının mütevazı tavrına şahit olun isterim. Bizim iki günlük 'diva'larımız burnundan kıl aldırmazken, çok iyi gelecek size Nicole Kidman gibi bir kadının varlığı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA