• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

Altın Küre'ye bakıp Oscar'ı görmek mümkün

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.01.2015, 00:00
Nereden giyindiğinin ve ne giydiğinin, ne dediğinden önemli olduğu Kırmızı Halı töreniyle başladı Golden Globe. Sunucu Giuliana Rancic'e sinirlene sinirlene seyrettim; kadının ne kadar zayıf olduğunu anlatmama imkan yok. Bununla da gurur duyuyor ve kötü örnek oluyor genç kızlara. Görseniz acırsınız o kadar zayıf, annem olsa zorla ağzına birkaç lokma tıkardı kadının. Bir diğer Kırmızı Halı sunucusu Ryan Seacrest; berbat bir şaka yaptı George Clooney'e. Karısı Amal ile ilk defa basının önündeydi Clooney; sunucu "düğün hediyesi" vereceğini söyledi ve üzerinde "oyun bitti" yazan bir tişört çıkardı ortaya! Sadece ne kadar güzel bir kadın olduğunu gördüğümüz ama sesini ilk defa duyduğumuz Amal Clooney kocasıyla ne kadar iftihar ettiğini söyledi, aptalca şaka yapılmasa bence çok daha güzel konuşurdu kadın.
***
Geceden uzun uzun bahsetmek mümkün ama sadece yaptığı konuşmayla gecenin yıldızı olan George Clooney'den bahsedeceğim. Cecile B. DeMille ödülü aldı 53 yaşındaki oyuncu. Klasik bir konuşma yapmaya başladı; eğlenceliydi de. Salondaki oyunculara "Şimdi yüzünüz gülüyor ama yarım saat sonra buradakilerin yüzde 80'i kaybetmiş olacak; berbat hissedeceksiniz" dedi. Öyle bir karizması var ki, Hollywood starları bile ağzı açık dinledi konuşmayı. George Clooney, "Hayatımın en güzel yılıydı" diye devam etti, "53 yıldır yalnızdım ve sonunda aşkı buldum, Amal seninle yaşadığımız şeyi tarif edemem ve kocan olduğum için gurur duyuyorum..." Kalakaldım, kalakaldı tüm salon. Herkes Amal'a baktı; kameralar ondaydı zaten. Kadın gülümsedi, hafifçe. Salondaki bütün kadınlar gibi saçını başını dağıtmak istedim. Böyle bir konuşmayı kim duymak istemez ki? Hayatı boyunca kocasından sevildiğini duymadan yaşayan kadınlar var. Tüm dünyanın gözü önünde; şaka gibiydi, güzel bir aşk filminin repliği gibi. İnsan hayatında bundan daha güzel bir ödül alabilir mi; Amal Clooney gecenin kazananıydı; bir defa daha...

Altın Küre'den sıcak notlar

*Sıcak notlara Jennifer Lopez'le başlamak lazım. Lopez'in göğüs dekolteli kıyafeti o kadar çarpıcıydı ki, şaka yapmak kaçınılmadı. Jeremy Renner ile sahneye gelerek anons yapmak üzereyken aralarında şöyle bir diyalog gelişti. Lopez, "Tırnaklarım var zarfı ben açayım" dedi. Renner atıldı, "Görüyorum, kürelerin de var..." Komikti.
*Jared Leto, upuzun ve arkadan ördüğü saçları, kıyafeti, konuşması ve verdiği mesajlarla ortalığı yıktı geçti.
*'En iyi Oyuncu' ödülünü kazanan Eddie Redmayne; adet olduğu üzere karısına teşekkür etti. Bu defa farklı olan, Redmayne'nin balayında olmasıydı; heyecanla "balayına devam edecekleri" mesajını da verdi.
*'Big Eyes'ın başrol oyuncusu Amy Adams ödülünü aldıktan sonra, oyunculuğa başlayanlara öğüt verdi; "İnternette hakkınızda yazılanları sakın okumayın, akıllı ve çalışkan olmaktan korkmayın; ünlülerden de çekinmeyin", dedi. Adams 18 yaşındayken garson olarak çalıştığını ve asla oyunculukla alakalı böyle büyük bir hayal kurmadığını da anlattı.
*Sinema dalında ilk Altın Küre'sini kazanan Julianna Moore, "Ödüllerin ne kadar anlamsız olduğunu düşünseniz de, işinizi iyi yaptığınızın söylenmesi kadar güzel bir şey olamaz" dedi. Julianna Moore, Oscar'a üç defa aday olmuş ama kazanamamıştı. Sinema otoriteleri bu defa heykelciğe çok yaklaştığını söylüyor. Julianne Moore gecede Givenchy tasarımı gümüş rengi bir kıyafet giydi. Şahaneydi.
*İki Oscar'lı Kevin Spacey, ilk Altın Küre'sini aldı. "Bu ödül bana müthiş cesaret verdi" dedi. 'The House Of Cards'daki rolü sebebiyle Beyaz Saray'a ve politikaya olan antipatinin arttığını da eklemeyi unutmadı.
*Rosamund Pike'ın, 'Gone Girl-Kayıp Kız' ile Altın Küre'ye çok yakın olduğu söyleniyordu ama olmadı. Vera Wang tasarımı beyaz kıyafetiyle gecenin beğenilmeyen isimlerinden oldu güzel İngiliz oyuncu. Ödül alamadı, kıyafeti beğenilmedi ama aralık ayında anne olan Pike'ın eski formuna kavuştuğu ve çok güzel olduğunu konuşuldu gece boyunca.
*En iyi Film de dahil olmak üzere üç Altın Küre kazanan 'Boyhood'un başrol oyuncusu Patricia Arquette, "Hollywood'da 40 yaşını geçen kadınlar için iyi bir role sahip olmak zor" dedi. Arquette, tek omuzlu kıyafetiyle gecenin rüküşleri arasında gösterildi. Törene, "Benim küçük kediciğim" dediği kızıyla katıldı.
*Sunucular Amy Poehler ve Tina Fey, en çok Bill Cosby şakaları yaptı. Birçok kadının taciz ve tecavüz davası açtığı Cosby, gecenin en kaçınılmaz ve berbat şakalarına konu oldu.
*'Birdman' ile ödül alan Michael Keaton konuşma yaparken ağladı. Acaba bizde de yeni yetme oyunculardan herhangi biri, mesleğinde böyle başarılı olup böyle dokunaklı konuşup, böyle duygulanabilecek mi?



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA