• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Selçuk Baba konuştu: İzmir’i Özal yaktı ERKİN USMAN

Selçuk Baba konuştu: İzmir'i Özal yaktı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.01.2010, 00:00
Türk sanayinin sembollerinden, Türk sporunun ve Karşıyaka'nın duayeni Selçuk Yaşar, dün İzmir Güçbirliği Spor Vakfı'nın onur konuğuydu.
Baba'nın 85 yaşına girdiğini öğrendik. Kutlar, uzun ömürler dileriz.
Selçuk Yaşar, vakfın toplantısında sporun yanı sıra ekonomi ile ilgili olarak ilginç tespitlerde bulundu,
"İzmir'i Turgut Özal yaktı. Evren Paşa'nın (Kenan Evren) gösterdiği aday olan Turgut Sunalp'ı desteklediğimiz için bizden uzun yıllar intikam aldı. Süt ve et ürünlerine liberasyon getirdi. İthalatı teşvik etti. Yerli sütçülüğün ve hayvancılığın belini kırdı. Türkiye, Fransız La Vache Quirit peynirlerini, Hollanda'nın Breda tereyağlarını o zaman tanıdı" dedi.
***
Yaşar, tüm kentler ilerlerken, İzmir'in yaya kaldığına da değinerek, "Bütün bunlara rağmen tarihi Smyrna'dan adını alan bu emsalsiz tarihi kent, Türkiye'nin gözbebeğidir. Ve Bergama'ya, Manisa ve Aydın'a doğru sanayi kuruluşları ve ekonomik unsurlarıyla ve kendi çabasıyla ilerlemesini sürdürmektedir" diye konuştu.
***
Selçuk Yaşar, yıllardır gündeme getirilen, "İzmir tek takım olsun, birleşsin" önerisine sıcak bakmadığını söyledi, "Rahmetli Mazhar Zorlu ve oğlu Kemal Zorlu, bu görüşteydi ama ben hep karşı çıktım. Çünkü, kulüplerin 100 yıllık geçmişleri, şanlı tarihleri, Cumhuriyet'e ışık tutmuş hizmetleri var" dedi.

hayattan
Küvet nasıl boşaltılır?

Bir akıl hastanesini ziyareti sırasında, adamın biri sorar:
"Bir insanın akıl hastanesine yatıp yatmayacağını nasıl belirliyorsunuz?"
Doktor: "Bir küveti su ile dolduruyoruz. Sonra hastaya üç şey veriyoruz. Bir kaşık, bir fincan ve bir kova. Sonra da kişiye küveti nasıl boşaltmayı tercih ettiğini soruyoruz. Siz ne yapardınız?"
Adam: "Ooo... Anladım. Normal bir insan kovayı tercih eder. Çünkü, kova kaşık ve fincandan büyük."
"Hayır!.." der doktor, "Normal bir insan küvetin tıpasını çeker. Sadece bize sunulanlar dışında, çözüm bulmaktır akıl."
Necat Özen'den

kentten
Lokmalı bir açılış

KAROK Karşıyaka Karşıyaka, Kent, Kültür ve Sanat Dergisi Okur Platformu Buluşma ve Etkinlik Merkezi açıldı.
Bostanlı 1788 Sokak No: 7'de, Karşıyaka'nın meşhur lokması eşliğinde açılışı yapılan bu yeni buluşma merkezine sanat, yazışma ve eylem gruplarından bine yakın Karşıyakalı katıldı.
* * *
Tufan Atakişi konuşuyor ve diyor ki, "Günümüzde bireysel hareketlerin artık yeterince etkili olamadığı bir gerçektir. Gelişen dünya kavramlarında örgütlü, toplu çalışmalara ihtiyaç duyulmaktadır. İşte KAROK bu noktada devreye giriyor. Kültürel, sanatsal ve sosyal projeleri hep birlikte yaparak, daha fazla ses getirecek ve toplumumuza daha yararlı olacağız."
Bu mini merkezde 20 tablonun yer alabileceği duvar galeri, 40 izleyicinin katılabileceği bir sunum alanı ve barkovizyon sistemi var.
Bilgi için: 0 532 311 30 33

bir şikayet

Bu işi Kocaoğlu halleder

Ahmet Duman, Mithatpaşa Endüstri Meslek Lisesi önündeki spor alanında, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu önderliğinde görevlendirilen beden eğitimi öğretmeni nezaretinde açık havada yaz-kış en az 30 bazen de 45 kişiyi bulan grubun bir ferdi.
Bu grup haftanın 4 günü neşe ve huzur içerisinde sağlıklı spor yapıyordu.
Bundan sonrasını Ahmet Duman'dan dinleyelim:
"Ancak Büyükşehir Belediyesi'nin Yönetim Kurulu'nun almış olduğu karar gereğince, öğretmenimizin görevi kış münasebetiyle iptal edildi. Bizler yaşları 25-70 arası asgari 30 kişi mağdur olduk. Sizden ricamız, konunun yazı ile köşenizde dile getirilmesidir. Bizler toplu olarak dilekçe vererek takip etmeye başladık ama bürokratik işlemler zaman alabiliyor."
Ahmet Duman ve arkadaşlarına bir not: Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bu sorunu hemen çözer.
Bundan eminim...

küpe
Gelişme hayattır ve hayat da öteden beri ışığa doğru gider.
Jack London

günün fıkrası
Affet beni!

Adamın biri işyerinden karısına telefon etti. "Karıcığım, haberin olsun, patronu bu akşam yemeğe davet ettim. Kendini göster, olmaz mı?"
Aynı adam, evine akşam yalnız dönünce karısı, "Peki, patron nerede?" diye sordu.
Koca içine çekti ve konuştu:
"Sana yalan söylediğim için affet beni karıcığım, güzel bir yemek yemeyi o kadar canım çekmişti ki..."
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA