• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Cevat Durak’tan fakir belediyelere yardım ERKİN USMAN

Cevat Durak'tan fakir belediyelere yardım

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.02.2010, 00:00
Karşıyaka'nın gündeminde restoranların açılıp-kapanma saatleri var.
Bu sorunun hemen yanında başıboş köpeklerin saltanatını görüyoruz.
Toplanmasına yetişilemeyen çöpleri de unutmayın.
Ama bütün bunların yanı sıra gözlerden kaçmayacak güzellikler de var.
***
Belediye başkanları seçildikleri kentlere hizmetleri kadar, hizmet anlayışları, uygulamaları, davranışları ile de değer görür veya eleştirilirler.
Topluma örnek olacak farklı uygulamaları ise halk arasında daha çok takdir görür, beğeni toplar, akıllarda kalır.
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak da, bu farklılığı yaratan herkese örnek olacak bir uygulama gerçekleştirdi. Başkan Durak, kullanım fazlası çöp kamyonlarını en çok ihtiyaç duyan küçük belediyelere hibe etti.
***
Türkiye'nin değişik yörelerinde 10 belediyeye çöp kamyonu, yol süpürme aracı, 2 adet çift kabinli kamyonet ile belediye atölyelerinde imal edilen çöp konteyneri, çöp kovaları ve banklar hediye etti. Başkan Durak'ın hiçbir beklentisinin olmadığı küçük belediyelerin yardımına koşması güzel hareketler...
Araç hibe edilen belediyeler: Şanlıurfa Kısas Belediyesi, İzmir Kınık Belediyesi, Malatya Doğanşehir Belediyesi, İzmir Kemalpaşa Belediyesi, İzmir Beydağ Belediyesi, İzmir Foça Belediyesi, Diyarbakır Cüngüş Belediyesi, Mardin Ömerli Belediyesi, Malatya Hekimhan Belediyesi ve Rize Çamlıhemşin Belediyesi.

kentten
İTK'nın "Happy Hour" buluşmaları

İzmir Türk Koleji mezunları, "Happy Hour" buluşmalarını sektirmiyor. Alsancak'ın gözde kulüplerinden Envelo her ayın ikinci cumasını Türk Kolej'i mezunlarına ayırıyor, onlar da salonları dolduruyor. Ziya Selamioğlu, Ülkü Toker, Çimen Öztim ve Yonca Akmercanoğlu bu düzenlemenin önemli çalışanları. Bu işin organizasyonlarını harekete geçirenler toplu halde... Ön sıra: Çimen Öztim, Yonca Akmercanoğlu, Oğuz Tatış, Erdal Karademir, Bahar Yeşim Deniz, Ülkü Toker. (Arka sıra) Fügen Akçagül, Özlem Başkaya, Nivent Kurtuluş, Seda Beydeş ve Esra Iğırcılı.

hayattan
Devrimci Tayyar ve son yolcu

Yaş 83'e dayanmış, fakat "Devrimci Tayyar" da iş bitmemiş. O sıkı ve ibretle izlenecek bir devrimci. Tayyar Eraslan, ilk gençliğinde aranan bir futbol hakemiydi. Sonra kendini devrimciliğe verdi. Giriştiği bazı işlerde başarısız olunca kendini bazen küreğe mahkum etti, bazen taş ocaklarında çalışmaya... Taş kırdı, kürek çekti, mıcır topladı, kireç söndürdü, duvar ördü, köprü temizledi. Mahkumiyet kararlarını kendi veriyor, kendi uyguluyordu. Kendi verdiği cezayı çekip, arkadaşları arasına dönünce ya kafası yarıktı ya da elleri kan revan içinde...
***
Bu yüzden meslektaşları arasında adı, "Devrimci"ye çıktı. Süleyman Özçalışkan'ı kaybettiğimiz günün akşamında, "Son şahit de gitti" dedi.
Tayyar Eraslan, "Biz on-onbeş dost haftanın belirli akşamlarında buluşurduk. Zaman içinde bu dostlar bir bir gittiler. Süleyman sonuncu dost oldu..."
***
İşte Tayyar Eraslan'ın kaybettiği dostlarının listesi. Hepsi de İzmir'in sosyal, ekonomi ve spor hayatına damga vurmuş isimler: Sami Özok, Kemal Tanık, Fevzi Kaya, Sabahattin Tanık, Abdülkadir Orta, Mustafa Kantarcı, Mustafa Alyanak, Süleyman Tanyalçın, Refik Acar, Vedat Özkul, Mustafa Özkul ve Süleyman Özçalışkan.

küpe
Malını güvenilir adamlara teslim et ama sırrını kendin bil.
Sadi

fıkra
Eğlence

Büyük bir fabrika. Personel şefi, işe girecek adamı karşısına almış soruyor:
"Adınız, soyadınız, yaşınız, evli misiniz, kaç çocuğunuz var?"
"Dört..."
"Yaşları.?"
"En büyüğü 9, ondan sonraki 8, öbürü 7, en küçüğü 6 yaşında... Ondan sonra eve bir televizyon aldık efendim."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA