• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
09.00 Göztepe vapuru Tire’de! ERKİN USMAN

09.00 Göztepe vapuru Tire'de!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.02.2010, 00:00
Tire'de deniz mi var ki, Göztepe vapuru oraya gitsin, dediğinizi duyar gibiyim. 09.00 Göztepe vapurunun simgesi haline gelen, daha önceki bir yazımda sizlere tanıttığım o neşeli, hayat dolu grup Tire'deydi. Öyle güzel bir gün geçirmişler ki, onları yine köşemde misafir ediyorum.
Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Aykut Güsar, avukat Hüdai Moral, Göztepeli eski futbolcu Sedat Aykutlu, gazeteci Tayfur Göçmenoğlu, bizim Muhittin Akbel, grubun A takımı... Muhittin Bey yıllık izne çıktığında, 9 Şubat'ta, yani Ege'nin en güzel pazarının kurulduğu Tire Pazarı'nın olduğu salı gününe Kaplantepe gezisi tertip edildi.
* * *
Vapur sakinlerinden Konak Belediye Meclis Üyesi Ertuğrul Doğuç, halıcı Muammer Cetiz, terzi Yüksel Aybar, gümrükçü Yaşar Vural, Piri Reis Kulübü yöneticisi Atilla Küçükalp de listeye isimlerini yazdırdı. İşadamı Avni Tekin, Fiyaka Önder (Özyavuzgil), Sedat Aykutlu'nun yeğenleri Ahsen ve Aykut Aykutlu ile Yeni Asır'ın tombul editörü Halil Vural da dışarıdan gruba katılınca, 15 kişilik kadro, midibüsle yola çıktı.
* * *
İlk mola, Torbalı'nın, tahta sandalyeli bir köy kahvesinde verildi. Gevrek, boyoz ve fırında pişmiş yumurtalarla kahvaltı yapıldı. Fıkralarla, şarkılarla, kahkahalarla geçen yolculukta ikinci mola, Tire Pazarı'nda verildi. Ekip çarşıya bir dağıldı, 1.5 saat sonra çok sayıda torbalarla döndü.
Grubun rehberi Sedat Aykutlu, altından şırıl şırıl suların akan muhteşem manzaralı Derekahve'de kahve ısmarladı. Hayatı seven herkes, oraya mutlaka gitmeli.
Ve tepeye, Kaplantepe'sine varıldığında sofra hazırdı. Sofrada, ısırgan otlu salatadan enginara, şevketibostandan cibese, iki adet kuzu tandırdan kestaneli, böğürtlenli tatlılara kadar her şey vardı. Günün hatırası sayısız fotoğraf çekildi.
Bu zamanda böyle dostlukları mumla arıyoruz. Herkese örnek olan o güzel insanların hepsini kutluyorum.

siyasetten
DP'nin İzmir çıkarması

Salı günü DP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Aytun Çıray'ın ağabeyi meydan okumuştu.
Haldun Çıray'ın, "Demokrat Partinin oy oranı İzmir'de yüzde 15'i aştı, 20'ye dayanmak üzere. Arabamı ortaya koydum... Var mı iddiaya girecek?" dediğini yazmıştım.
Gerçi bu meydan okumaya cevap gelmedi ama, Aytun Çıray işi sağlama bağlamakta kararlı olmalı!
* * *
Önümüzdeki Cumartesi günü Karadenizlilerin davetlisi olarak DP'nin meclisteki tek temsilcisi olan Mesut Yılmaz'la birlikte geliyor; davetiyesi Yunus Yunusoğlu tarafından ulaştırılmış.
Çıray, Salı günü de Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk ve Prof. Dr. Süheyl Batum ile birlikte tekrar İzmir'de olacak. Biz de kendisine bunu sorduk. Çıray'ın açıklaması şöyle:
"İl Başkanlığımız ile birlikte GİK üyelerimiz Ayşem Kalyoncu, Yunus Yunusoğlu, Erkut Şenbaş ile birlikte bizler ev sahibi olarak orada olacağız. Sayın Cindoruk tüm GİK üyelerimiz davet ettiler. Benim yaptığım ikili görüşmeler sonunda Sayın Salih Uzun, CelDoğan, Yılmaz Karakoyunlu, Mehmet Ali Bayar katılacaklar."

Laflama
*Terzi dükkanda çalışan genç kız adamın o kadar hoşuna gitti ki, dükkana girip ondan 'bir makas aldı'
*Kasabanın en ünlü semercisiydi, bunun da 'semeresini' görüyordu.
*Kaldığı otelin parasını ödeyemeyince 'palas' pandıras dışarı atıldı.
*Mahalle berberiydi, işine gidip gelirdi ve hiç bir 'tarakta' bezi yoktu
Hüdai Ülker

hayattan
Büyük acılar içinde bile...

En koyu umutsuzluğum içinde, bu umutsuzluğu aşmanın yollarını aradım.
Bunu iyiliğimden, herkesten daha üstün ruhlu olduğumdan yapmış değilim. Ama ben doğuştan içimde taşıdığım bir sezgi ışığına bağlıyım. Bu sezgiyle insanlar binlerce yıldır, en büyük acılar içinde bile yaşamayı, sevmesini bilmişlerdir.
Bir Veli

duvardan
Boşboğazı ateşe atmışlar "odun yaş" diye haykırmış.

küpe
Doğru görüş ve bilgilerimizi, başarılı olamadığımız zaman öğreniriz.
S. Smiles

fıkra
Hangisi?

Yargıç sanığa sordu.
"Oturduğun ev yolun hangi yanında..."
Sanık cevap verdi: "Yolun her iki yanında..."
Yargıç öfkelendi: "Nasıl olur, bir insan yolun her iki yanında oturabilir mi?"
"Sanık istifini bozmadı: "Olur beyim, yukarıdan aşağı gelirseniz evimiz yolun sağındadır. Aşağıdan yukarı çıkarsanız, yolun solunda olur."
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA