• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Prof. Özbaran ve ekibi milli forma giyecek ERKİN USMAN

Prof. Özbaran ve ekibi milli forma giyecek

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.02.2010, 00:00
Bizim gazeteci Çağatay Çağlar'ın kalp yetmezliği nedeniyle iki yıldır ölümle burun buruna yaşadığını bilenleriniz çoktur.
Ege Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümünde, ancak bir kalp nakliyle hayatını sürdürebileceğine karar verilmişti. Hatta Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar büyük jest yaparak, SGK'dan Çağatay'a bir yapay kalp ünitesi sağlamıştı.
* * *
Ancak Denizli'de trafik kazası geçiren ve beyin ölümü gerçekleşen Aydınlı bir gencin kalp ve dokuları şans eseri Çağatay'a uyunca, genç gazeteci yeniden yaşama döndü. Prof.Dr.Mustafa Özbaran ve ekibi başarılı bir ameliyatla Çağatay'ı turp gibi ayağa kaldırdı. Ama o kalbi Denizli'den İzmir'e getirişte Özbaran ve Ekibinin yaptığı saate karşı yarış, Amerikan TV filmlerinde hastane presnolenin bir can kurtarmak için yaptığı müthiş çabayı solda sıfır bırakacak gayret ve mükemmellikteydi.
***
Önceki gün Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Çağatay'ı ziyarete gitti. Özbaran ve ekibiyle tatlı dakikalar geçirildi. Öğrendik ki şimdiye dek 140 kişi bu serviste hayata yeniden dönmüş. Özgener de onlara bir jest yaptı, hem Prof.Dr.Mustafa Özbaran ve ekibini, hem de kalp nakliyle hayata dönen çocukları önemli bir milli maça konuğu olarak davet etti. Ayrıca yeni milli formalardan bir seti de Özbaran ve ekibine gönderme sözü verdi.
* * *
Bizim bu ziyaretten çıkardığımız pay şöyle:"Bizi Türk doktorlarına emanet ediniz." Hele Özbaran ve ekibini, onlar gibi tıbba hizmet edenleri Allah başımızdan eksik etmesin.

Çöplüğü stad yaptı; Şeboy şimdi yargıda
Cemil Şeboy, Buca Belediyesi'ne uzun yıllar başarıyla hizmet etmiş bir başkan. Buca'yı, Buca yapan özellikle Kaynaklar'ı birer cennet haline getirerek sadece ilçenin değil, İzmir'in, Türkiye'nin görmeye can attığı bir bölge haline getiren isim...
Şeboy sporda da çok önemli işler yaptı, kimsenin aklına getirmediği, ya da başaramayacağı cinsten. EVKA-1 yolundaki çöplüğü, insanların geçerken burunlarını tıkadığı berbat görünümlü bir yeri harika bir stadyum haline getirdi. Şimdi Bucaspor bu mükemmel tesiste maçlarını oynuyor. Bucalılar maçlara binlerce akıyor, ismini de Buca Arena'ya çevirdiler, Süper Lige doğru koşuyor takım...
***
Yetmedi, Şeboy, İzmir Güçbirliği Spor Vakfı işbirliğiyle gençlerin yararlanacağı pırıl pırıl halı sahalar yaptı. Buradarn binlerce genç yaralandı, yararlanıyor...
Buraya kadar herşey güzel de, neticesi ne oldu dersiniz. Hazine arazilerini işgal suçuyla mahkemelerde yargılanmak. Yani Şeboy, spora anıt değerinde tesisler kazandırmanın bedelini belki de ağır ödeyecek. Yargı kararına hepimiz saygılıyız. Ama mahkeme heyeti bir bilirkiş heyeti kursun ve lütfen maç günlerinde Buca Arena'ya göndersin, oradaki insanların yaşadığı sevinç ve huzuru tesbit ettirsin.
* * *
Gençler büyük bir haz ve huzur içinde yeşil sahalarda spor yaparken izlettirsin. Herkes biliyor ki gençleri spora yönlendirmek, zararlı alışkanlıklardan kurtarmanın en kestirme yolu.
Cemil Şeboy'a Türkiye Futbol Adamları Derneği İzmir Şubesi, "İNSANLAR YAŞARKEN ANILMALI" ödülü verdi. Şeboy kısa bir konuşma yaptı, spora hizmetlerinin karşılığı olarak mahkemeye verildiğinden yakındı. Güzel bir ödül, İnsanlar Yaşarken Anılmalı. Bucalılar Şeboy'u spora yaptığı anıt eserler için hiç unutmayacak. Biz de unutmayacağız.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA