• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Adı Keka, işlevi kalkınma ajansı ERKİN USMAN

Adı Keka, işlevi kalkınma ajansı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.03.2010, 00:00
Kütahya merkez olmak üzere Afyon, Kütahya ve Manisa'nın da dahil olduğu dört ili kapsayan Kuzey Ege Kalkınma Ajansı (KEKA), yönetim kurulu toplantılarından 7.'sini Salihli'de yaptı.
Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe'nin başkanlığında toplanan 16 kişiden oluşan Yönetim Kurulu, Lidya Sardes Otel'deki oturumunda ajansın logosunu tespit etti.
38 eser arasında eleme usulüyle yapılan seçimde, sona kalan 3 eser arasında yönetim kurulu üyelerinin teker teker paraf atması sonucu en çok oy alan çalışma Kuzey Ege Kalkınma Ajansı'nın logosu olarak belirlendi.
***
Genel Sekreterlik görevine Dr. Hüsamettin İnaç'ın atandığı Kuzey Ege Kalkınma Ajansı'nın Salihli'deki toplantısında ayrıca uzman ve destek kadroya seçilen personel de teker teker kendisini Yönetim Kurulu üyelerine tanıttı. Merkezi Kütahya olan ve Doç. Dr. Hüsamettin İnaç'ın Genel Sekreterliği'ni yaptığı Ajans'ın, 19 kişilik kadrosundaki 10 uzmanın Manisa, Uşak ve Afyon arasında paylaştırılması kararlaştırıldı.
* * *
Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Talat Zurnacı da Salihli ile ilgili bir sunum yaptı. Salihli'nin tarihinin çok eskilere dayandığını, Sindel yakınlarındaki 25 bin yıllık fosil ayak izleriyle kanıtlandığını anlatan Zurnacı, bölgenin turizm potansiyelinin çok yüksek olduğunu ifade etti.
Kuzey Ege Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu toplantısına Başkan Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, üyeler Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Afyon Valisi Haluk İmga, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Afyon Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Manisa TSO Başkanı Bülent Koşmaz, Uşak TSO Başkanı İsmail Karaman, Afyon TSO Başkanı Hüsnü Serteser, Kütahya TSO Başkanı Nafi Güral, Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı M. Şükrü Nazlı, Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun ve Afyon İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel katıldı.

siyasetten

Buca'nın aklı Dar Bölge'de

Buca 297 bin seçmeniyle yaklaşık 70 ilden büyük bir ilçe. Rize tüm ilçeleriyle beraber 240 bin seçmeni olan ve 3 miletvekilinin bulunduğu bir il.
Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz Rize'den bağımsız miletvekili seçildi. Buca'nın seçmen sayısına göre miletvekiliği düşüyor.
Mesut Yılmaz'ın Rize'deki şahsi oyu kadar, Buca'da İsmail Bekiroğlu'nun oyu olduğu biliniyor. Bucalılar şimdi Dar Bölge Sistemi için atağa geçmeye hazırlanıyor.
Buca siyasetinin renkli simalarından Ayhan Yıldız, "Buca tek başına bir seçim bölgesi olsa, İsmail Bekiroğlu her dönem bağımsız milletvekili seçilir. Halkın istediği ve halka yakın olanlar evinde oturuyor. Genel Merkeze yakın olanlar mecliste. Dar Bölge Sistemi'ne geçilse, şu andaki meclisteki milletvekillerinin yarıdan fazlası seçilemez" diyor.
Bir soru:
Eski Başbakan Mesut Yılmaz'a yakın olan şahsi oyu, Bekiroğlu her seçimde nasıl alıyor?
Cevap:
1989-1994 arası kapıları açık, halkın yanında bir bürokrat. 1994'ten günümüze kadar da açık olan seçim bürolarıyla yine halkına hizmet veriyor.
Ne dersiniz, İsmail Bekiroğlu, İzmir'in ilk bağımsız milletvekili olurmu acaba?

kentten
Bizim Ali'nin Dümen'i

Alsancak'ta ünlülerin uğrak yeri Reyhan Pastanesi'nin önderlerinden Ali Albay, nam-ı diğer Ayı Ali son derece espritüel bir insan.
İçi, dışı birdir, ağzına geleni kalpten söyler. Karadeniz'lidir, Ayder Yaylası'ndaki maceraları herkesin dilinde ve gönlünde.
Hele kışın avcılardan kaçmak isteyen yavru ayının vurularak donması ve ancak yaz gelince karlar eridikten sonra öldüğünün anlaşılması onu kahretmiş ve oracıkta ayıya bir mezar yaparak gömmüş, üzerine de "Ayı mezarlığıdır" yazmıştır.
İşte bu Ali Albay son günlerde TV'de meşhur seksoloji uzmanı Haydar Dümen'in programlarına takılmış. Dümen'in, "Erkeklerin yüzde 80'i eşlerini aldatır" yorumu ona ilginç gelmiş. Şimdi herkese soruyor: "Sen de eşini aldattın mı ? Ben aldatmadım da". Arkadaşları takılıyor:"Eyvah. Sen bunu çok soruyorsun, senden korkulur..."
Cevap şu:
"Minik Kuş'a sordum. Sen bilirsin, dedi."

küpe
Mücevher hırsızlarının en alçağı, başkasının zamanını çalandır.
A. Stevenson

fıkra
Karşılama töreni

İskoçyalı bir karı-koca sofraya oturmak üzereydiler.
Birden gözleri pencereye ilişince,akrabalarından bir çiftin eve doğru geldiklerini gördüler.
Bayan Mc Tavish "Eyvahlar olsun,bu saatte yemek de yememişlerdir" diye feryat atti.
Mc. Tavish "Haklısın karıcığım" dedi ve devam etti:
"Çabuk sen de benim gibi yap, elimize birer kürdan alıp, onları kapıda karşılayalım."
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA