• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ayrılsak da beraberiz ERKİN USMAN

Ayrılsak da beraberiz

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.06.2010, 00:00
Bir haber...
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Karşıyaka Spor Kulübü'nün Olağanüstü Genel Kurul ve Olağan Mali Genel Kurulu'nda oybirliğiyle Karşıyaka Spor Kulübü fahri üyeliğine seçildi.
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'ın önerisiyle kulübün fahri üyeliğine seçildi. Oybirliğiyle üyeliği kabul edilen Başkan Karabağ bir de teşekkür konuşması yaptı.
***
İzmir'de yaşanan Türkcell Süper Lig mücadelesinde yaşanan sıkıntıların temelinde kentin geri kalmışlığının yattığını dile getiren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Futbolda neden İzmir ve Karşıyaka uzun süredir Süper Lig'e çıkamadı. Bunun altında yıllardır ihmal edilen, ekonomisiyle çökertilen bir İzmir yatıyor. İzmirli takımlar kendi çevresindeki genç yetenekleri ne yazık ki göremiyor. Bayraklı'da ki gençleri başka illerden gelen kulüp yöneticileri alıp götürüyor. Ben Bayraklı'da ki tüm amatör kulüplere destek oluyorum. Onlarla özel anlaşma yapıp, yetenekli oyuncuların sadece KSK' ye verilmesini sağlayacağım. Biz doğuştan Karşıyakalıyız, Kaf Kaf'ız. Maddi olarak fazla gücüm olmasa da Karşıyaka için elimden geleni yapacağım" diyor.
* * *
İzmir'de kaybolan şeyin "İzmirlilik ruhu" olduğunu söyleyen Karabağ, "Başta İzmirli mMilletvekilleri ve parlamenterler geldikleri yerlerin hayalleriyle yaşıyorlar. Yaşayan sıkıntıyı aşmanın yolu İzmirlilik ruhu taşıyan Parlamenterleri buradan alıp parlamentoya taşımaktır. Bunun için Karşıyaka Spor Kulübü elindeki gücü doğru kullanmalıdır. Ben, Karşıyaka Spor Kulübü sevdalısı binlerce gencin Belediye Başkanı olarak size destek vereceğim" diye konuştu.

Hayatın tadı ve bir gerçek

İnsanın "yaşadım" diyebilmesi, yaşadığı günün hakkını vermesine bağlıdır, "işimden vakit kalmıyor" işte birçok kimsenin sanata uzak durmasının değişmeyen gerekçesi. Oysa zaman ayırmak o kadar zor değil. Görülecek bir film, seyredilecek bir tiyatro, gezilecek bir sergi, hele bir müzik.
Daha iyi çalışabilmek için sanatın gerekliliğine hiç inanmadık.
Birey katına yükselebilmenin. sanattan geçtiğini söyleyenlere de burun kıvırıyoruz.

Bir hemşehri mektubu
Nevzat Çağlar Tüfekçi, Milas Ortaokulu Mezunları Derneği Başkanı ve bir gazeteci, Tülay Eren Milas Merkez İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkanı, Bülent Hekimoğlu da Milas Merkez İlköğretim Okulu Müdürü...
Bu üçlü geçtiğimiz hafta içinde bir araya geldi ve kent dışında yaşayan hali vakti yerinde Milas'lılara bir mektup yazdı.
Mektupta, kent dışında yaşayan Milaslılara seslenen bu Üçlü Milas'taki okulların durumu anlatılıyor, devlet elinin tam uzanamadığı vurgulandıktan sonra "Siz de harekete geçin..." deniyor.
İşte o mektuptan satır başları...
" Doğup-büyüdüğünüz, okullarında okuduğunuz, sokaklarında oynadığınız, "süsyolu"nda gezdiğiniz, Esentepe'sinde ve parkında oturduğunuz, bir nefes gibi içinizde duyumsadığınız kentimiz Milas; her yönüyle güzel ve insanı kendisine çeken büyülü bir şehirdir.
* Ne kadar uzakta olsanız da, sık sık gel(e)meseniz de; Milas sevgisi sizin yüreğinizin derinliklerinde duruyordur, onunla ilgili anılar hafızalarınızda yer etmiştir mutlakaİnsanın doğup-büyüdüğü, yaşadığı hatırlamaması mümkün olur mu, hiç?
Milas Merkez İlköğretim Okulu, 1200'ü aşkın öğrencisiyle, Milas'ın en büyük okullarından birisidir. Okul büyüdükçe, ihtiyaçları da çoğalıyor. Devletimizin okullarımıza yaptığı yardımlar ise çok sınırlı...
* İhtiyaçlarımız şunlar: toplantı salonunun koltuklu oturma düzeninin oluşturulması, kütüphanenin sandalyeleri, bilgisayar sınıfının yenilenmesi, ikinci fen laboratuvarının kurulması, fotokopi ve baskı makineleri, projeksiyon aletleri ve perdeleri, akıllı tahtalar, müzik sınıfına çeşitli müzik aletleri, voleybol ve basketbol takımlarının eşofman, forma ve topları vb."

küpe
İlk seferde başaramazsanız, tekrar tekrar deneyin sonra vazgeçin. Hemen vazgeçmek, aklını kullanmamaktan başka birşey değildir.
W. Fields

fıkra
Ya istemezse

Rıza Bey onsekiz yaşındaki oğlunu evlendirmek üzre olduğunu söylüyordu.
En iyi arkadaşı sonunda dayanamadı, itiraz etti.
"Be kardeşim,delikanlının evlenmek için yaşı henüz pek küçük değil mi?"
"Haklısın öyle. Ama, biraz daha büyürse, aklı başına gelip hiç evlenmek istemeyecek de..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA