• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bir aile ve bir camia ERKİN USMAN

Bir aile ve bir camia

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.08.2010, 00:00
İşçimenler ailesi İzmir ve Karşıyakalıların gururu. Dede Sadrettin (merhum), oğlu Muhittin'den (merhum) sonra, torun Sadrettin ve oğlu Muhittin bu hamiyet ve yardımsever ailenin bayrağını taşıyor, taşıyacak.
Tablonun bir köşesinde Ekrem İşçimenler ve Murat İşçimenler var, öbür tarafta ise Abdurrahman ve Reşat Akkum yer alıyor. Karşıyaka büyük bir camia, pek çok değer yetişti, yetişiyor. Sadri İşçimenler, Çeşme Yıldızburnu arkasındaki aileye ait sitede dostlarını, tanıdıklarını bir ağırladı. Kimler yoktu ki... Kaf-Kaf ve F.Bahçe'nin unutulmaz yıldızı Ogün Altıparmak İstanbul'dan kalkıp gelmişti. Tahir Abi, (Türetken) her zamanki gibi hazır ve nazırdı.
***
Karşıyakalılar gece yarısına kadar süren sohbet toplantısında fıkralar anlattılar, anılarını naklettiler. Kahkahalar ortalığı çınlattı, bir başka gün bir başka yerde bu tip buluşmaların tekrarlanması dileğinde bulunuldu. Karşıyaka'nın gülü Fındık Metin yine gecenin gözdeleri arasındaydı. Anlattığı bir fıkrayı buraya alıyorum.
"Bir kadın turist Türkiye'de konakladığı bir tatil cennetinde çevreyi dolaşmak istemiş, yolunu kaybetmiş, bir çobanla karşılaşmış, aralarında hissi bir bağ oluşmuş, kadın birkaç gününü çobanla gönül eğlendirerek geçirdikten sonra şikayetçi olmuş. Çıkarıldıkları mahkemede hakime, "Çobanı bir şartla affederim. Benimle Fransa'ya gelmeyi kabul ederse" demiş. Çoban hapisten kurtulmak için çaresiz kabul etmiş ama mahkemeden çıktıktan sonra kadına, "Ben gelemem. Koyunlarımı, işimi bırakamam. Ama istersen kardeşim seninle gelsin" teklifinde bulunmuş. Turist merak etmiş, çobana, "Kardeşin de seks yönünden senin kadar güçlü mü?" diye sormuş, Bizimkinin cevabı gayet net ve açık: "Orasını bilemem. Ama bir ayı ile düşüp kalkmış. Ayı her hafta sonu elinde bir hevenk bal, onu ziyarete geliyor..."
***
İşte o muhteşem geceye katılanlar: Haluk Türkeli, Ergun İşbitiren, Muhittin İşçimenler, Selim Ünsal, Altan Ünsal, Süleyman Eryüksel, Cem Ünsal, Kemal Çolakoğlu, Tufan Atakişi, Yıldırım Karakaplan, Cevat Dalay, İzzet Güçlü, Erol Akkınay, Tufan Yelkenbiçer, Teoman İpekoğlu, Arif Dökel, Yılmaz Temizocak, Yalçın Temizocak, Enis Özsaruhan, Tahir Türetken, Ogün Altıparmak, Metin Coşkuneren, Enis Özsaruhan, İbrahim Yelkenbiçer, Deniz Yurdun, Murat İşçimenler, Memduh Kayra, Faik İşçimenler, Atakan Karakaplan, Nuri Matay ve Mehmet Erişkin.

Mordoğan'dan
Balık tutma yarışması....

İşte denizde heyecanın daniskası bu...
Böyle heyecan yaşadınız mı, gördünüz mü?
Yaşlısı, genci her yaştan her kesimden 250 kişinin katıldığı bir yarışmaydı bu!
45 tekne üzerinde 250 yarışmacı 4 saat balık tutma hünerlerini sergiledi.
Ahmet Öziri, İsmail Nafiz Karabulut, Serkan Balıkçıoğlu'ndan oluşan ekip 958 gr. mercan, 296 gr. istavrit, 1458 gr. gopez ile birinci oldu.
Yarışmada ikinci gelen ekip, İbrahim Gülmez, Hasan Özzehir, Hasan Honaz ve Akif Karalı'dan oluşmuştu. Onlar da, 218 gr. mercan, 520 gr. kalamar, 64 gr. istavrit, 6 kilo gopez, 384 gr. isparoz yakaladı.
Bu yarışmada üçüncülüğü Oktay Baltacı, Hamdullah Altınok, Cahit Onur'dan oluşan ekip aldı.
Yakaladıkları balıklar şöyle: 160 gr. mercan, 230 gr. uskumru, 136 gr. istavrit, 1394 gr. gopez, 346 gr. ısparoz ve erkek mercan.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA