• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İlk konseri Fuar’da son nefesi de orada ERKİN USMAN

İlk konseri Fuar'da son nefesi de orada

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.09.2010, 00:00
Dr. Behçet Uz'un 73 yıl önce İzmirlilere armağan ettiği Kültürpark'taki tarihi, "TRT Yayın Binası"nın 7 yıl önce yıkılışını görünce içim cız etmişti.
Her zaman Zeki Müren'i kaybettiğimiz o puslu 24 Eylül akşamüstünü hatırlarım. Bir tesadüf eseri hayatını bile Fuar'daki TRT binasında kaybeden Zeki Müren'in Kültürpark'ı ve Fuar'ı ne kadar çok sevdiğini onu tanıyanlar iyi bilir.
***
Zeki Müren, sanat hayatının ilk seri konserlerini Fuar Açıkhava Tiyatrosu sahnesinde vermişti. Organizasyonu hazırlayanlardan biri, gazeteci ağabeyimiz rahmetli M.Ali Keskin, diğeri de işadamı Orhan Çelikkaya...
Ve kadere bakın; o Zeki Müren 14 yıl önce sahneye çıktığı yerin 100-150 metre ötesindeki TRT binasında hayata "son nefesini" verecekti.
***
Kültürpark'ın çeşitli noktalarında merhum Zeki Müren'in anıları var. Zeki Müren, her yıl İzmir Fuar'ında 30 günlük dönemin son 22 gününü konserler vererek geçirirdi. Manolya Halk Bahçesi ile Göl Gazinosu'nda yaşanılan 30 Ağustos-20 Eylül arasındaki bu konserlere, "Zeki Müren Konserleri" de denilirdi.
***
Bir İzmir sevdalısı olan Sancar Maruflu, Zeki Müren'in vazgeçemiyeceği dostlarından biriydi.
Sancar Maruflu anlatıyor:
"Zeki Müren, el ayak çekildikten sonra hiç kimsenin olmadığı saatlerde özellikle ay ışığında Fuar içinde dolaşmaya, yürüyüş yapmaya bayılırdı. Kültürpark'a Karşıyakalı Küçük Talat (Muşkara) ile Tenisci Hayri Şen tarafından hediye edilen Manolya ağaçları onun ilgisini çekerdi.
Sanatçımız, gül bahçesinde serin Eylül sabahları kahvaltı yapmaya bayılırdı. Göl Gazinosu'nun ve Lunapark'ın patronu merhum Osman Kavran'ın, gül bahçesine özel kurdurduğu masada, kül ateşi semaverden tavşan kanı çay içip, İzmir gevreği ile yumurtalı boyozlarla ve Bergama tulum peyniriyle kahvaltı yaptığını bizzat görüp, yaşayanlardanım. Zeki Müren'e gül bahçesi'nde; Erol Simavi'nin, Fahrettin Aslan'ın, Yusuf Nalkesen'in, Necdet Yazar'ın, Osman Kavran'ın, İhsan Alyanak'ın, Rüştü Şardağ'ın, Gönül Yazar'ın, Ajda Pekkan'ın, Emel Sayın'ın, Ertan Anapa'nın, Tanju Okan'ın, Neco'nun, Beyhan Akıncı'nın, Behiye Aksoy'un, Egemen Bostancı'nın, Coşkun Erdem'in, Ercüment Batanay'ın, Haşmet Uslu'nun, Arif Kayıra'nın, Saffet Kuyaş'ın ve Ali Ulutanır'ın da zaman zaman konuk olduklarını iyi hatırlayanlardanım."

Bodrum'da anılacak
Ve bu organizasyonun başında Türk Eğitim Vakfı var.
Zeki Müren'in bütün malvarlığını bağışladığı Türk Eğitim Vakfı (TEV), büyük sanatçının ömrünün son günlerini geçirdiği Bodrum'da büyük bir anma töreni ve konseri düzenledi. TEV Başkanı Turgut Bozkurt ve Yönetim Kurulu üyeleri Bodrum'a geldiler ve bu büyük şölenin hazırlıklarıyla bizzat meşgul oldular. Bu şölene binlerce Zeki Müren hayranı katılacak.

Halıcılık fuarlarla büyür
Naci Ölçen, İzmir Halıcılar ve Yer Döşemeciler Derneği Başkanı...
Naci Ölçen, aynı zamanda Ticaret Odası Meclis Üyesi,
O, halıcılık ve yer döşemeciliğinin fuarlarla büyüyeceğini söylüyor.
İhtisas fuarlarına büyük önem verdiklerini kaydeden Naci Ölçen, devam ediyor:
"Çağımız iletişim çağı. Küreselleşen ve küçülen dünyada internet ortamında her türlü ürünün tanıtımı ve pazarlaması rahatlıkla yapılıyor. Ama buna rağmen, tüketici-aracı-üretici üçgenini kuran ihtisas fuarları sektörlere daha fazla kazanım sağlıyor."
***
Ölçen, Gaziantep'te düzenlenecek olan fuara katılacaklarını da belirterek, "Derneğimiz 30 Eylül-3 Ekim 2010 tarihleri arasında Gaziantep'te yapılacak olan 3. Ortadoğu Halı, Mobilya ve Tekstil Fuarı için bir ticari gezi düzenledi. Ekrem Demirtaş'ın destekleriyle günübirlik yapılacak organizasyona katılım için şu ana kadar 64 firmadan talep geldi" diyor.

küpe

Siyasette kuraldır. Müttefiklerini herkesin yanında öv, arkalarından sonra konuş.
P. Togliatti

fıkra
Acelenin sebebi?

Amerikalı kadın avukatına gitmiş, kocasından boşanmak istediğini bildirmişti.
"Acaba uzun sürer mi?" diye sordu.
Avukat: "Bunu şimdiden söylemek zor. Her şey boşanmak için ileri süreceğiniz sebebe bağlı" dedi.
Kadın, "Bundan güzel sebep mi olur? Kocam bir arslan yavrusu satın aldı. Hayvan büyümeden ayrılmış olmak istiyorum" cevabını verdi.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA