• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Haydi! Latife Hanım Köşk söyleşilerine ERKİN USMAN

Haydi! Latife Hanım Köşk söyleşilerine

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.09.2010, 00:00
Karşıyaka Belediyesi'nin geleneksel 'Latife Hanım Köşk Söyleşileri'nin bu yılki açılışının konukları, Karşıyakalı eğitimci-yazarlar Zühal ve Yücel İzmirli'ydi.
Karşıyakalıların büyük ilgi gösterdiği söyleşinin konusu; İzmirli çiftin yazmakta oldukları yeni romanlarının adı da, "İzmir'in İncisi..."
* * *
Karşıyaka'nın ilk yerleşim yeri Soğukkuyu'nun eski günleri, 1915 yılında öğretime açılan Kız Muallim Mektebi'nin kuruluşu, ünlü öğretmenleri ve müdürleri, Kurtuluş Savaşı yıllarında Karşıyakalıların büyük özverileri, Karşıyaka Lisesi'nin eğitim kadrosunun unutulmazları, iz bırakan öğrencileri, İzmirli çiftin öyküsel anlatımlarıyla dinleyiciler tarafından bazen hüzünle, bazen de kahkahalarla izlendi.
Onur konuğu olan Karşıyaka Lisesi'nin ünlü matematik öğretmeni Hasan Tahsin Abakan, iki kez görmüştü Atatürk'ü. Kız Muallim Mektebi'nden kırklı yılların hemen başında mezun olanlar ise ilk sırada yan yana otururlarken, "Bizler, Cumhuriyetin ilk öğretmenleri... Atatürk'ün öğretmenleriyiz" dercesine, çağdaş ve son derece şık giysileriyle katılımcıların büyük ilgisini çektiler.
Söyleşinin sonunda coşan Karşıyakalılar, Karşıyaka Liseliler, mezunlardan Salih Evkuran'ın gür sesiyle bir anda ayağa kalkıp önce okul marşlarını söylediler ve her zamanki gibi 'Kaf Kaf' çektiler.
Yaklaşık üç saat süren söyleşinin bitiminde Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Zühal-Yücel İzmirli'ye plaket ve çiçek vererek, 'Karşıyaka Festivali'ne yaptıkları katkılardan ötürü teşekkür etti. Daha sonra İzmirli çift, Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından yeniden basılan romanlarını okuyucularına imzaladılar.

kentten
Kocaoğlu'nun verilmiş sözü vardı

Aydın Sanlı, Feride Gül, Kerem Gönlübol ve arkadaşları...
Bu çocukların kimi İzmir Ekonomi'de, kimisi de Dokuz Eylül Üniversitesi'nde okuyan yüzlerce öğrencimizden bir kaçı.
Bu çocuklar Mavişehir ve Bostanlı çevresinde oturuyor.
Ve, "Okulumuza gidiş için üç araç kullanıyoruz. Dönüşle beraber altı araç. Bu yüzden evini Balçova'ya, Narlıdere'ye, hatta Urla'ya taşıyan aileler var" diyorlar.
***
Bu çocuklar iki yıldır POTA kanalı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na şöyle sesleniyor:
"Mavişehir'den Balçova hattına bir otobüs istiyoruz ama Başkanımız Kocaoğlu vermiyor. Geçen yıl bastırdık. Bu yıl için söz verdi ama yine yollarda öylesine kaldık. Bu yıl otobüsümüzü istiyoruz. Bu eziyet son bulsun..."

hayattan
Anılar mozayiği ne oldu?

İzmir'de çağdaşlaşmak adı altında neler yok edildi? Yaşantımızın birer parçası olmuş, "nice anılar mozaiği" yaşantımızdan çıkıp, gitmedi mi? "İzmirliyim" diyen herkesin birer parça anısının mutlaka olduğu; Büyük Efes Oteli, İbrahim Nurbige'nin Fuar Atış Poligonu Gazinosu, Varyant'taki Şato Gazinosu, Ankara Palas Oteli, Şükran Lokantası, Veysel Çıkmazı meyhaneleri, Ekmekçibaşı Lokantası nerede?
***
Durun, daha bitmedi...
Saymaya devam...
Basmane Toros Lokantası, Park Restoran, Suat İnan'ın Küçük Göl Gazinosu, Şadan Akkor'un Cennet Adası, Beşir ve Zeynep Öğe'nin Çamlık Senar'ı, Madam'ın Yamanlar Gazinosu, Mazhar Zorlu'nun Bergama Gazinosu, Mehmet Ali Restoran, Erol'un Yeri, Rıza Alpay'ın Tilla Restoran'ı ve Atalay Cemal Noyaner'in Akasyalar Bahçesi, Hasan Bey'in Ekici Över Bahçesi, Tepegöz Necdet'in Kadifekale Gazinosu, Merhum Halit ve Ahmet Karabilgin'in Palmiyeler Bahçesi ile Mehmet ve Ali Ulutanır'ın dünyaca ünlü Sibel Gazinosu ve daha niceleri, sırra kadem basmadı mı?
Hani nerde anılarımız? Hani ne oldular?

küpe
Bütün mutluluklar çalışma ve cesarete bağlıdır.
Balzac

fıkra
Tavsiye

Bir suarede dekoltesiyle bütün arzularını üzerinde toplayan genç ve güzel bir kadın, bir ara yakınında bulunan bir doktora, kendisini iyi hissetmediğini söyleyerek sordu:
"Ne yapsam acaba?"
Doktor hemen cevabı yapıştırdı:
"Bence hemen eve dönün, iyice giyinip yatağa uzanın hanımefendi..."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA