• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’de önseçim olayı ve çekirdek kadro ERKİN USMAN

CHP'de önseçim olayı ve çekirdek kadro

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.11.2010, 00:00
Partiiçi demokrasinin "olmazsa olmazı" olarak kabul edilen "önseçim" için ilk kıvılcım İzmir'de çaktı.
Hem de zifiri karanlığı yırtarcasına...
CHP örgütü ayağa kalktı.
Bu ayağa kalkışa dışarıdan da katılanlar vardı. CHP'ye oy vermeyenler de heyecanlanmıştı.
Lider ve çevrelerinin sultasından bıkıp, kurtuluşu partiiçi demokraside arayanlar da yerlerini aldılar.
Ve sonuç...
Bir grup CHP'linin hazırladığı bildirge imzaya açıldı.
Binlerce imza toplandı.
İşte o, "CHP'de önseçimi isteyenlerin bildirgesi" 3 Aralık'taki Parti Meclisi toplantısında Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na verilecek.
* * *
Bu hareketin "çekirdek kadrosu"ndan bazı isimler vereyim.
Cihan Türsen, ekibin sözcüsü...
Ender Ertin, Erkan Büyükkaya, Muzaffer Bozkurt, Hakkı Ülkü, Mustafa Tosunlar, Osman Özgüven, Musa Çam, Tacettin Bayır, Tayfun Emre, Feridun Gökhan da bu "çekirdek kadro"nun aktif elemanlarından bazıları.
Hakkı Ülkü sonuçtan memnun.
"Önerimize göre, partiye üye olan, aidatını muntazam şekilde ödeyen partililerimize seçme ve seçilme hakkı verilecek. Delege ağalığı diye bir kurum kalmayacak. Tabii, Genel Merkez'e de kontenjan tanınacak. Bildirge son şeklini alacak ve hemen basına açıklanacak."

siyasetten
Anavatan cephesi isyanları oynuyor

Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Fatih Dalan, Ankara yolunda iddialı konuştu: "Birleşmeden sonra Anavatan kadrolarının müdahil olmadıklarını ilk ağızdan anlatacağız."
Fatih Dalan'ın bu iddiaları karşısında "Bütünleşe Kurultayı'ndan önceki" ANAP İzmir İl Başkanı Süral Yahşi'nin de bir diyeceği vardı.
Süral Yahşi'nin cevabı da şöyle:
"Bizim bütünleşme ile ilgili olarak gösterdiğimiz gayreti, DP Genel İdare Kurulu üyeleri, Genel Başkan yardımcısı Erkut Şenbaş, Yunus Yunusoğlu çok yakından biliyorlar. Yeni Asır muhabiri Süleyman Sağat da bu bütünleşme çabalarımıza tanık oldu. Bu yönden biz Anavatan olarak huzurluyuz."
***
Süral Yahşi, bütünleşme çalışmalarının lüzumsuz çıkışlarla torpillenmek istediğini vurguluyor.
Sürel Yahşi'ye göre, Fatih Dalan'ın Anavatan İzmir İl Teşkilatı'nı suçlaması, eskiden kaos yaratmak isteyen grupların, diğer gruplar üzerine kurşun sıkıp "bizi öldürüyorlar" demesine benziyor.
Ve, Süral Yahşi'den iddialı bir çıkış:
"Sayın Dalan'ın Sayın Cindoruk'a Anavatan Partisi İzmir İl Teşkilatı ile ilgili ilk ağızdan söyleyeceği sözleri benim de bulunduğum bir ortamda söylemesini isterdim."

hayattan
İzmirli öğretmenler bu jesti bekliyor

24 Kasım Öğretmenler Günü, bizleri yetiştiren, anamızdan, babamızdan ailemizden fazla bize katkı yapıp hayat çizgimizi, ufkumuzu genişleten saygıdeğer öğretmenlerimize kutlu olsun. Ege her zaman bağrından çıkardığı son derece değerli öğretmenlerle övünmüş, gururlanmıştır. Başbakan Şükrü Saraçoğlu, Halit Ziya Uşaklıgil, Ahmet Haşim, Mahmut Esat Bozkurt ve daha pek çok sembol isimler eğitim kurumlarımıza nur saçıp ebediyete göçmüşlerdir.
Yaşayanlara da Allah uzun ömürler versin.
İzmir ve Ege'nin öğretmelerimize sadece kuru birer anma ve "kasımpatı" çiçeği armağan etmekten öte bazı hizmetleri olmalıdır.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, öğretmenlere yıl sonuna kadar körfez vapurlarından ücretsiz yararlanma imkanı sağlamıştır.
Biz de vapur ve otobüslerden yararlanmalarına olanak sağlamalıyız. Her gün kaç öğretmen bu araçlardan yararlanmaktadır ki idareyi zarara uğratsınlar. Çam sakızı, çoban armağanı. Belediyelerimizden hemen harekete geçip bu önerimizi dikkate almalarını diliyoruz.

küpe
Tutarlı olmaya çalışmak; küçük beyinlerin kaderidir.
W. Emeerson

fıkra

Bekleme nedeni

Tımarhane bahçesinde bir deli ağaca tutunmuş sallanıyor, bir başkası da ağacın dibinde oturuyordu.
Oradan geçmekte olan nöbetçi doktor, oturana sordu:
"O ne yapıyor öyle?"
"Boşver doktor; kendini armut sanan delinin biridir o..."
"Peki, sen niye bekliyorsun?"
Kurnazca gülümsedi oturan deli:
"Ben mi? Olmasını bekliyorum..."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA