• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bir tutam aday... ERKİN USMAN

Bir tutam aday...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.01.2011, 00:00
Mehmet Toptaş, belediye başkanlığı seçimlerinde partisinin oy ortalamasının üstünde oy aldı ve seçimin ertesi günü MHP Bayraklı İlçe Başkanı Taşkın Işık'la hiç ara vermeden siyasete devam etmeyi sürdürdü.
Ve, Mehmet Toptaş şimdi de MHP milletvekili adaylığına talip.
Bir iddiası da var Toptaş'ın.
Toptaş, "Seçildiğimde cep telefonu sürekli açık, İzmir'den hiç kopmayacak, seçmenimin istek ve hassasiyetlerini sürekli dinleyeceğim."
* * *
Recai Acar, CHP cephesinin popüler isimleriden biri.
Partisinin tüm kesimlerinde hizmet vermiş bir siyasetçi.
Recai Acar, il başakanlığı döneminde Alaattin Yüksel'in yardımcısııydı.
"Aday mısınız?" dedim, aldığımız cevap şöyle oldu:
"Önseçim yapılacaksa varım, öyle birilerinin önünde düğme iliklemekle adaylıkta yokum."
* * *
Dr. İdris Yavuzkaya, 7 yıldır CHP Bergama İlçe Başkanı.
Bu süre içinde CHP oylarını yüzde 69'a çıkardıklarını söyleyen Yavuzkaya, "Ben de adayım" dedi ve ekledi:
"Bergama ilçesini, Bakırçay Havzası'nı ve İzmir'i en iyi şekilde temsil edeceğime inanıyorum. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır."
* * *
Bir başka not...
Hasan Akkaya köklü bir CHP'li. 26 yılını bu partiye harcadı. 2008 yılında CHP'den ayrıldı, hiçbir partide görev almadı. Üç yıl sonra CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Ertam Özen ve Necdet Yılmaz'ın çabaları sonucu CHP'ye döndü.
Akkay, "Adaylık hesabı var mı?" sorularına cevap vermiyor.

kentten
Beşiktaş İzmir'e taze kan

Hem de 5 bayan üye ile takviyeli biçimde...
İzmir Beşiktaşlılar Derneği, 1992 yılında kuruldu ve çok kısa süre içinde bölgenin önemli kurumlarından biri haline geldi.
İlgi, Kartalların camiasına yakışır biçimde büyüktü.
Kuruluş tarihi 1992...
İlk Başkan Ruhi Uslu oldu, bu kuruluş süresinin ardından Emin Önal ve ekibi göreve geldi, 2008'den itibaren Yekta Varnalı başkanlığında oluşan yönetimle bugünlere ulaştı.
Ve, son tango...
Uzun yıllar bu başkanlar ile görev yapmakta olan, başkan yardımcılıkları ve asbaşkanlık görevlerinde bulunmuş Serdar Bilgi, Aytekin Uslu, Erdal Avar, Refik Vural, Erhan Tulu ve Yekta Varnalı, yönetimden ayrıldılar ve görevi Serhat Kutlu'ya devrettiler.
Serhat Kutlu, Venüs Turizm sahiplerinden...
* * *
İzmir Beşiktaşlılar Derneği, 5'i bayan şu isimlerden oluşuyor:
Serhat Uslu, Cengiz Ülkü, Alp Oray, İbrahim Muratoğlu, Gürol Erdoğan, Özer Öztürk, İsmail Güler, Kemal Karayel, Faruk Akbingöl, Murat Özel, Seran Bilgi, Deniz Avcı, Alev Şenol, Nejat Günaydın, Funda Onukar, Özlem Tezişçi, Serhat Köksal.
* * *
İzmir Beşiktaşlılar Derneği'nde devir-teslim kongresi 29 Ocak 2011 Cumartesi saat 10.30'da Efes-Swiss Oteli'nde...

hayattan
Bir kalem ve dostluk ustası
Dostlar, arkadaşlar vardır gün gün, ay ay, yıl yıl birlikte yaşamış, sevinci ve hüznü paylaşmış, iyi günlerde de, kötü günlerde de yan yana omuz omuza olmuşsunuzdur. Ama 'hadi anlat dostunu, arkadaşını' dendiğinde uzunca bir duraksama yaşarsınız. Anlatacak, yazacak o denli olay ve konu vardır ki, hangi birinden başlamak gerektiğinde zorlanırsınız.
Sancar Maruflu böyle dostlardan, arkadaşlardandır. Bin yıllık dostluk ve arkadaşlık tarihimizde sevinçler de vardır, hüzünler de. Ama hep aynı yürek kulvarında yaşamak koşuluyla.
Geçliğinde pisinler de yüzdü, pistlerde koştu, sonra gazetecilik, belediyecilik, halkla ilişkiler uzmanlığı... Uzun yıllardan beri de İzmirlinin ölüsüne de dirisine de koşan bir gönül adamı.
Yüklendiği önemli apoletler onu hiçbir zaman şımartmamış, uğraş verdiği her alanda 'önce insan' kişiliğiyle hep önde gelen olmuştur.
Gazetecilik ve yazarlığında çileler de yaşamış, zirvelere de kurulmuştur. Çelebi ve insan yanı ile çilelerini kimseye yansıtmamış, kurulduğu zirveleri de hep dostlarıyla paylaşmıştır.
İzmir'in ekonomi, kültür, sanat, basın, spor ve sosyal alanlarında hangi tür etkinlik düzenlenir, anma töreni yapılırsa bilin ki Sancar Maruflu veya imzası vardır.
O, gönül adamı, İzmir aşığı, Türkiye sevdalısı, tepeden tırnağa kuvvacı ve dillerden hiçbir zaman düşmeyecek bir destan adamıdır.
İşte şimdi Sancar Maruflu'ya 'Ustaya Saygı Gecesi'nde sevdamızı sunmak için buluşuyoruz.
Okan Yüksel
Not: "Usta'ya Saygı" toplantısı yarın saat 18.00'de Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişindeki Konak Belediyesi Alsancak Kültür Merkezi'nde...

küpe
Günün her saatini, dün olduğundan daha iyi olabilmek için kullanmalısın.
V.Pauchet


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA