• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmirli ozanların ilginç buluşması ERKİN USMAN

İzmirli ozanların ilginç buluşması

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.11.2011, 00:00
İzmir basının sevilen isimlerindendi Ahmet Alphan.
Yıllarca haberin peşinden koştu, istihbarat şefi olarak görev yaptı, haberin mutfağında yeni gazetecilere bilgilerini aktardı. Ne acı ki genç yaşta yenildi amansız hastalığa. Şiirler de yazıyordu Ahmet Alphan. Şiirleri Okan Yüksel'in "Cumhuriyet Dönemi Gazeteci Şairler Antolojisinde" de yer aldı.
Okan Yüksel, baba tarafından Kilisli, anne tarafından Gaziantepli. İzmir Namık Kemal Lisesinden mezun. Yüksek eğitimini İktisat Fakültesinde tamamladı. Gazeteciliğe 1965 yılında Yeni Asır'da başladı. "Gazeteci, yazar, şair, ekonomist" dir. Spor basınına yıllarca emek vermiştir Okan Yüksel. Edebiyat, ekonomi ve spor alanında 20 kadar kitaba imza atmıştır. Okan Yüksel şiire inanan, Nazım'ı yanından eksik etmeyen, şiire emek veren bir yazın ustası.
***
Oğuz Tümbaş babası ve annesi Kilisli. Doğum yeri Gaziantep'in Oğuzeli ilçesi. 1977'den beri İzmir'de. 34 yıl TRT Haber Merkezi'nde haber peşinde koşturdu, görüntüler taşıdı kamuoyuna, sanat-kültür haberleri yazdı, kitap köşesi izlencesini hazırladı. 2008'den bu yana emekli. Şiirle, yazıyla yazın yaşamını sürdürüyor. Dört şiir, bir deneme kitabı var.
***
Mustafa Korkmaz Dinçerülkiyeli. Bir zamanlar Gaziantep'in de ilçesi olan Kilis'ten. Türkiye'nin değişik ilçelerinde Kaymakam olarak görev yaptı. İzmir Vali yardımcısı olarak özellikle kültürel ve sanatsal çalışmalarda İzmirli yazarların, şairlerin dostu oldu. Muğla Vali Yardımcısıyken emekli oldu. İzmir'de yaşamını sürdürüyor.
***
Mustafa Gökçek de Gaziantep doğumlu. İlkokul dördüncü sınıftan bu yana İzmir'de sürdürüyor yaşamını. Tiyatro eğitimini Ankara'da tamamladı. Üniversiteli öğrencilerden oluşan bir tiyatro grubu var. Şiir, roman, öykü, deneme dalında bir çok kitabı bulunuyor.
Ahmet Alphan, Okan Yüksel, Mustafa Korkmaz Dinçer, Oğuz Tümbaş, Mustafa Gökçekİzmir'de bilinen, tanınan, sevilen bu yazın emekçileri doğdukları ilde buluşamadılar; ama şair Meral Can Uludağ'ın uzun süren çalışması ve emeği ile hazırladığı "Cumhuriyetten Günümüze Gaziantep Şairleri Antolojisinde" bir araya geldiler.
***
550 sayfalık bu antolojiyi hazırlayan Meral Can Uludağ da bir şair. Kendine özgü sesi, biçemiyle göz dolduran, bir çok dergide şiirleri yayımlanan, yerel gazetelerde köşe yazıları yazan Uludağ İzmitli. Ancak eşinin görevi gereği Gaziantepte yaşıyor. Bir Gaziantep tutkunu.
Antolojide gerek Gaziantepli, gerekse Gaziantep'te yaşamış, görev yapmış Türk şiirinin ünlü isimleri Cahit Tanyol, Onat Kutlar, Ülkü Tamer, Seyfettin Başçıllar, Sezai Karakoç, Nedim Gürsel, Celal Soycan, Yavuz Bülent Bakiler, Yılmaz Odabaşı, Bejan Batur, Hilal Karahan, Ozan Telli, Ali Çapan, Ramazan Teknikel de yer alıyor.

küpe
İnanç kaybolup, şeref öldü mü, insan da yok olur.
Whitter

fıkra
Tarzan general

İki emekli general kulüpte konuşuyordu:
"Carstairs'e ne oldu biliyor musun?"
"Yoook. Ne olmuş?.."
"Emekli olduktan sonra Hindistan'a askeri müşavir diye gitti. Bir şempanze ile ortadan kayboldu. O gün, bu gün şempanze ile ağaçta yaşıyormuş..."
"Allah, Allah...Şempanze ha! Erkek mi? Dişi mi?"
"Tabii ki dişi...Bizimkinin öyle acaip huyları yoktur"


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA