• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Çocuklara anlayış gösterin ERKİN USMAN

Çocuklara anlayış gösterin

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.12.2011, 00:00
Behçet Uz Çocuk Hastanesi sadece İzmir'in değil, Ege'nin ihtiyacını karşılamaya çalışıyor, her gün yüzlerce minik hasta için başvuruluyor, şifa bulmaları için çaba gösteriliyor.
Tabii ki mevcut binalar yetersiz, bu nedenle ilginç manzaralar da ortaya çıkıyor. Örneğin beyin ve bu konularda tedavi gören çocuklar için EEG filmi çekilmesi gerekiyor. Ama filmin sağlıklı çekilebilmesi için çocukların uyumaları ve kıpırdanmamaları gerekiyor. Ve hasta yakınlarına da bir gün önce geceyarısından sonra çocuklarını kesinlikle uyutmamaları, böylece film çekimi sırasında uyumalarının sağlanacağı tembih ediliyor.
* * *
Gelin görün ki, EEG çekilen odanın etrafında sürekli gürültü olduğu, kimi zaman yerlerin paspası için makineler çalıştırıldığı için çocuklar gürültüden uyuyamıyor, görevliler de çekimi gerçekleştiremeyerek, ailelere, "Olmadı, 2-3 hafta sonra gelin" diyorlar. Anne ve babalardan ertelemeye neden oldukları için çocuklarını azarlayanlar, çimdik atanlar, dövenler var. Oysa EEG odasını sessiz, sakin bir yere taşırsanız, bu olumsuz tablolar ortadan kalkacak, çocuklar da kurtulmuş olacak.

spor'dan
Barselona'dan alacağımız ders
Türk Hava Yolları'nın sponsorluğunu yaptığı ve dünya çapında reklam yönünden bence çok da iyi ettiği Avrupa Basketbol Ligi'nde önceki gece Barselona'da Regal Barselona-G.Saray Medical Park maçı vardı.
Barcelona takımının yöneticileri, maçtan önce Barselona formasını giymiş olan G.Saray'ın Sloven oyuncusu Laka Lakoviç'e bir şilt verdiler. Barselonalı taraftarlar da Lakoviç'e sevgi gösterilerinde bulundular. Yani İspanyollar dedi ki, "Biz vefalıyız. Bize hizmet eden adamı hiç unutmayız..."
* * *
Bizde ise eğer sende oynayan başka takıma transfer olduysa yandı. Örneğin Trabzonlular, Beşiktaş'a transfer oldu diye top Egemen'e her gelişte, ıslıkladılar, yuhaladılar. G.Saraylılar, Fenerbahçe'ye transer olan Emre Belozoğlu'na, F.Bahçeliler de kendilerinden ayrılıp Trabzonspor'un başarılarına imza atan Burak'a öyle davrandılar. Oysa bilmeliydiler ki, bu bir ekmek kavgası. Sen anlaşamazsan, kulüpte kalmaya razı edemezsen başka yere gidiyor, normal olay bu. Niye tepki gösteriyorsunuz ki? İşte bizim Avrupalılarla aramızdaki düşünce ve anlayış farkı bu. Barselona'yı örnek alın, hiç değilse bundan sonra, "Gidenler düşmanımızdır" kompleksinden sıyrılın.

Edremit, sanal ortamda İzmir'e taşındı
Düzenlemeyi, Edremit Belediyesi'nin Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü yaptı ve 360 derece sanal Edremit turu ilk kez İzmir Travel Turkey Fuarı'nda görücüye çıktı.
Öneri Edremit Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç'tan geldi.
Yoğun ilginin yaşandığı Edremit ilçe merkezi ve ilçenin kültürel güzellikleri özel çekim teknikleriyle 360 derecelik fotoğraflar ile tanıtıldı. Kuzey Ege'de bir ilki gerçekleştiren Edremit Belediyesi yoğun geçen fuarda yine göz doldurdu. Yaklaşık 10 bin kişinin ziyaret ettiği ifade edilen fuarda turizm profesyonellerinin yanı sıra tatilciler de bölgeyi yakından tanıma imkanı buldular.

küpe
İhtiras büyük bir servetten çok, büyük bir köleliktir.
M. Seneque


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA