• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir’de şah mat ERKİN USMAN

İzmir'de şah mat

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.01.2012, 00:00
Delege seçimlerine doğru, CHP'de kulisler alabildiğine hareketlendi. 2014 seçimlerine yönelik etkin olabilme hedefi için belediye başkanları, milletvekilleri taraflarını belli etmeye başladılar.
Bostanlı Park Kafe'de bir grup partili ile sohbet sırasında gazeteci Ahmet Kadıbeşegil, İzmir'in son durumunu şöyle değerlendirdi:
"Buca'da Önder Sav ekibinin desteğini alan Ercan Tatı ve Mehmet Süne şansı yüksek görünen Umut Orkun'un ilçe başkanlığı adaylığını destekliyor. İlçe eski Başkanı Hüseyin Yüzer de bu ekibe yakın gözüküyor. İki milletvekilinin de desteklediği bu yapı karşısında, Aziz Kocaoğlu'nun destek verdiği Öner Osmanoğlu, Bektaş Gül'ün etrafında birleşen alevi gurubu ise beklemede.
Karabağlar'da Sav ekibinin desteğini alan Sıtkı Kürüm seçimlere ağırlığını koyacak. Keza Gaziemir'de aynı gurubun desteklediği ilçe başkanı yeniden seçilecek gibi. Çiğli'de Belediye Başkanı Metin Solak'ın Sav ekibi ve M. Ali Susam'ın desteği ile seçimlerde etkin olabileceği, Mustafa Meroğlu ve Alattin Yüksel'le birlikte hareket eden Ali Rıza Koçer'in bu çalışmaları sessizce izlediği gözleniyor.
Bornova'da Aziz Kocaoğlu'nun ağırlığı var. Rakip olarak Kamil Duran gözüküyor. Ancak burada seçimleri etkiliyecek güç olarak Nevzat Kavala ve ekibi olacaktır.
Yeniden Levent Ölçek ile seçimlere katılma durumunda kalan Hasan Karabağlar, Kocaoğlu'na yakınlığı olan Cemal Eroğlu ve Yusuf Metin ile mücadele edecek.
Genel merkezde Kemal Kılıçdaroğlu'nun pasifize ettiği Gürsel Tekin, Bilhun Tamaylıgil, Sezgin Tanrıkulu gibi isimler Karşıyaka, Bayraklı, Çiğli ve Karabağlar'da mevcut yönetime destek verdikleri görünüyor.
Mustafa Sarıgül'e yakın duranlar ise ileriye dönük olarak çevre ilçeler ve yarımadada çalışma içersindeler.
Bu yukarıdan bakıldığında görülen resim. Kulislerin derininde ise Karabağlar, Buca, Konak, Karşıyaka ve Bornova'da beklenmedik bir yapının ortaya çıkmasının şaşırtıcı olmayacağı görüşü ağır basıyor.
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel merkez ve örgütte "Brütüs"ler olarak nitelendirdiği kişilerin, kendisini siyaseten bloke edecek girişimlerine izin vermiyeceği, bunlara karşı kısa bir süre içinde vurucu hamlesini yaparak (şah mat) demesi bekleniyor, kimse bunu gözardı etmesin."

hayattan

Toker ve "Zorlu Yaşamlar"

Karabağlar Belediyesi'nin Çalıkuşu Kongre ve Sergi Salonu, fotoğraf sanatıyla çocukluk yıllarında ilgilenmeye başlayan ve insan odaklı belgesel fotoğrafçılığıyla adından söz ettiren Olcaytu Toker'in "Zorlu Yaşamlar" sergisine ev sahipliği yapıyor. Birbirinden özel karelerin yer aldığı fotoğraf sergisinin açılışı, mini bir kokteyle gerçekleştirildi. Olcaytu Toker'i, dostlarının yanı sıra fotoğraflarına konu olan "Zorlu Yaşamlar"ın kahramanları da yalnız bırakmadı. Renkli ve siyahbeyaz fotoğraflardan oluşan sergi 13 Ocak 2012 tarihine kadar gezilebilecek.

kulislerden

Şimdi söz müsteşarın

Bazıları şu "müsteşar" sıfatını bir türlü yakıştırma olarak nitelendiriyor. Ne var ki, Müjdat Ünsalan gerçek bir müsteşar.
Ama o şimdi emekli...
Önceki günkü POTA'da Karşıyaka CHP örgütündeki gelişmeleri nakletmiş ve "müsteşarın" çalışmalarını da gündeme getirmiştim. Şimdi söz Müjdat Ünsal'ın:
"Ben partimde tüm üyeleriyle birlikte sol siyaseti amaçlayan bir görüşün içerisinde sadece bir neferim. Ağalık, yapımıza ters. 2014'te koltuk hesabı içerisinde olanlardan değil, ilçe başkanımızın gösterdiği, Genel Başkanımızın Başbakan olacağı CHP'nin iktidar koşusunun bir parçasıyım. İlkeli siyaset ve sol söyleme gelince, İzmir platformunda, sanırım otuz yıllık siyaset yaşamımda beni ayakta tutan temel demokrat yapım ve kişiliğimdir.
***
Partimizin seçim sürecine girdiği bu dönemde partinin tüm katmanlarıyla eşit mesafede olan, emeğe değer veren tüm üyelerine kapısını açan Sayın Adnan Alabay'ın yakın geçmişteki özverili çalışmasından kaynaklanan Karşıyaka'daki başarısının siyasi yoldaşı olarak katkı koymaktan başka düşüncem olamaz. Aktif siyasetin bir parçası olan parti içi yarışta tek arzumuz tüm üyelerimizin etkin katılımıdır. Efendilere bile kapılarımız açıktır. Ancak bizim anladığımız efendilik, yalan ve iftiranın değil, saygınlık ve erdemin simgesidir. Elbette bu yarışta kazanan veya kaybeden olabilir. Ancak, inancım odur ki, her zaman olduğu gibi el ele iktidar koşusuna herkes katkıda bulunacaktır."

küpe

Para parayı nasıl çekerse, başarı da başarıyı çeker.
Chamfort


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA