• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Büyük hasret sona erdi ERKİN USMAN

Büyük hasret sona erdi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.01.2012, 00:00
O, gazeteci, yazar, şair.
O, Milletvekili.
O, Bakan.
O, şimdi başkan.
O, Konak Belediye Başkanı; Hakan Tartan.
Siyaset Biliminin en güzel sözlerinden biridir şu; "Politikacı gelecek seçimleri, devlet adamı gelecek kuşakları düşünür."
O, her gün yeni çabaların, uğraşların peşinde belediye başkanı olarak.
Ama o özellikle gelecek kuşaklar için, eğitim, kültür, sanat alanlarında İzmir'in Kültür Bakanı gibi çalışıyor.
Doğal olarak bu çalışmalar sırasında yine bir kültür sanat adamı ve Türkiye'nin en iyi tiyatrocularından babası Fikret Tartan ile de pek buluşup görüşemiyordu
Prof. Dr. Şadan Gökovalı için düzenlenen "Ustaya Saygı" gecesinde, İzmir Bab-ı Ali'sinin ustalarından Okan Yüksel'in, bu hasretin giderilmesi yolundaki önerisi kabul gördü ve Süleyman Bahadır'ın Bab-ı Ali'sin de bir araya gelindi.
Fikret Tartan ve dostları, Prof. Dr. Şadan Gökovalı, Mehmet Ali Okumuş, İhsan Yakut, Hasan Dağlar, Nüvit Tokdemir, Hakan Dirik, Nail Dağdelen, Bülent Tokalıoğlu, Okan Yüksel, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ile buluşarak "Birlikte Güzel Günler"e kültür, sanat ve muhabbet dolu bir gece daha kattılar
Veda saati geldiğinde Dr. Hakan Tartan'ın bir ricası daha gündeme gelmişti. Yoğun çalışmalar ve koşuşturmalar nedeniyle nicedir görüşemediği yine bir kültür sanat insanı, annesi ünlü tiyatrocu Melek Tartan ile de hasret gidermek

hayattan

Küresel ısınmanın nimetleri

Küresel ısınma geldi kapıya dayandı. Sıcaklık bu laftan, sözden anlar mı? Anlamaz kuşkusuz. Bir dizi önlemle küresel ısınma buz olur, erir gider. Küresel ısınmadan yaralanılabilir. Bu tarihsel fırsatı kaçırmayalım.
Sevgili Savaş Ünlü'nün aklına gelen tarihsel önlemler ve fırsatlar:
* Elinizde geldiğince hafif, çok hafif, üzerinizde bir şey yokmuşçasına giyinin. Her ne denli deseler de mal sahibine benzer, hafif giyinen hafif insandır, sözüne aldırmayın.
* Yatağınızı buzdolabının yanına taşıyın. Atalarımız boşa dememişler, komşuda pişer, bize de düşer, diye. Dolabın serinliği ısınmaya dur diyecektir."
* Resmi, özel dairelere her odaya birer klima koydurun"
* Dairelere, kurumlara mayo ile gelinebilsin ki, ısınmadan en az etkilenelim."
* Küresel ısınma nedeniyle kuruyan göllere evlerden getireceğimiz sularla katkıda bulunalım.
* Her kuruma sulu, çok sulu elemanlar alınması kural haline getirilsin. Sulu elemanların suluklarıyla etraf göle dönsün. Susuzluk engellensin.
* Küresel ısınmayı boşa geçirmeyelim. Toplu konutlarda bu ısınmadan yaralanalım.
* İşini aksatan, amirine yan gözle bakanlar, işlerine fesat karıştıranları ısınmanın bol olduğu yerler yollayalım.
* Çok ısınma olursa Kutuplara özel geziler düzenleyelim. O adaya, bu adaya tatile gidenler bu kez de buz gibi yerlere gidip görsünler şeyi, yani soğuğu.
* Atılımcı, yaratıcı şirketler güneş gözlükleri yerine küresel ısınma gözlükleri üretsinler. Paraya bak şen o zaman."
* Denizlerde güneş yağı yerine küresel ısınma yağları üretilsin. Anam,anam gelen paraların sesini duyar gibiyim.
* Her mevsim dondurma satışları serbest kalsın. Satmayanlar cezalandırılsın. Vergi alınsın. Bütçe açığı böylece kapatılmaya çalışılsın.
*Bütçeye ek gelir olarak, insan ayrımı yapılmadan küresel ısınma vergisi hemen başlatılsın. Bu şans maliye bakanlığına her zaman gülmez."

kentten

Zübeyde Seven Turan ile "Yitik Zamanlar" öyküleri

İzmirli yazar kadınlar bir kez daha farkını ortaya koymuş ve 2004 yılında Egeli Kadın Yazarlar Oluşumu'nu kurmuş. Önceleri 9 kişiyle ayda bir toplanan, kitaplar ve hayat üzerine konuşup bir şeyler üretmek için çabalayan kadınların sayısı bugün 80'in üzerinde. Kadınlar her alanda olduğu gibi yazarlık konusunda da isimlerinden söz ettiriyorlar. Her ay seçtikleri bir kitap üzerine fikir alış verişinde bulunuyorlar. Gurur duymamak elde değil.
Şimdiye kadar 18 basılı kitabı 18 de yayına hazır dosyası bulunan Zübeyde Seven Turan'ın 2009 Ses Yarışması Öykü Ödülü'nü almış kitabı "Yitik Zamanlar" hepimizin tanıdığı ya da bildiği kişilerin hikanlatıyor.İzmirli, Egeli kadınlar bu alanda da örnek bir işe imza atıyorlar. Har ay bir kitabı değerlendiren kadınlar, okuyan kadınlarla örülü bir toplumun mümkün olduğu mesajı da veriyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA