• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Çarşı mı? Otopark mı? ERKİN USMAN

Çarşı mı? Otopark mı?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.01.2012, 00:00
Karşıyaka Çarşısı'na çıkan 1713 ve 1715 sokakların kesiştiği bölgeye gelişi güzel park eden özel araçların iş yapmalarını engellediğini belirten esnaf, belediyeden köklü çözüm istiyor.
Her iki sokağın giriş bölgesini araçların kapatması sonucu dükkanlarının önünün kapandığını ve satış yapamadıklarını dile getiren Karşıyaka çarşı esnafı diyor ki:
"1713 ve 1715 sokakların Çocuk Yuvası bölgesine doğru kesiştiği bölgede 20-25 esnaf park eden araçlar nedeniyle iş yapamaz hale geldik. Bu sorunun çözülmesi için başvurmadığımız yer kalmadı. Bizler binlerce lira kira ödüyoruz ve yanımızda bir sürü insan çalıştırıyoruz. 5 lira park parası ödememek için bizim ekmeğimizle oynuyorlar. Yazıktır, günahtır. Acil durumdaki bir hasta için ambulans kesinlikle giremez. Buraya gelişi güzel yapılan araç parkı ile insanlar yürüyemez hale geldikleri gibi her gün park yüzünden pek çok kişi kavga eder oldu. Şikayet ettiğimiz trafik polisleri ceza yazmaktan bıktıları için artık gelmiyorlar. Bu sorun aylardır trafik polisinin ceza yazmasıyla çözülmüyor. Çareyi Belediye bulsun..."

hayattan

Zahide ve Özlem'den şiddete nefret!

Kurtuluş Son Durak filminin basın galası sona ermişti.
Kanal D'nin sabah yüzü Zahide Yetiş'i gördük ve sorduk:
"Nasıl buldun filmi?"
Zahide'den bir değerlendirme:
"Türkiye'nin her yerinde sözlü ya da fiziksel şiddet var. Kurtuluş Son Durak Saadet Apt. kadın dayanışmasının yeni adresi. İzlemenizi şiddetle tavsiye ederim."
Zahide'ye göre; Türkiye'de farkındalık yaratılması gereken en büyük sorunlardan biri kadına şiddet. Bu içler acısı durumların olmaması için kadınların para kazanması, kız çocuklarının okutulması gerekiyor. Özgüveni yüksek ve kendi parasını kazanan kadının söyleyecek daha çok sözü var.
Zahide Yetiş'in yol arkadaşı Özlem Özipek de bu sohbette söz alıyor ve diyor ki:
"Üniversite mezunu çalışan kadınla, eşine madden bağımlı çaresiz kadın aynı derecede şiddete maruz kalabiliyor. Biz kendimizi ne kadar değerli hissediyorsak, bize o kadar saygı ve değer gösteriliyor."

siyasetten

"AK Parti ile yeni bir Gaziemir"

İzmir siyasetinde ilginç günler.
AK Parti hemen hemen İzmir'in her ilçesinde iyice asılıyor.
Milletvekilleri toplu akın peşinde.
Seçim kaybetmiş belediye başkan adayları da bu atılımda var.
AK Parti İzmir Milletvekilleri Ali Aşlık, İlhan İşbilen, Hamza Dağ ve Rıfat Sait, geçtiğimiz hafta sonu Gaziemir'deydi.
Heyet önce İlçe Başkanı Sabır Telingün'ü makamında ziyaret etti, sonra da kenti turladı..
***
Aralık ayında Gaziemir AK Parti İlçe Başkanlığı koltuğuna oturan Sabır Telingün, milletvekillerine Gaziemir'deki hedeflerini anlattı.
Telingün, "AK Parti ile yeni bir Gaziemir, AK belediyecilik için yerel seçim çalışmalarının startını verdik. Vekillerimizin desteği ile bunu başaracağız" diye konuştu.
Telingün'ü dinlemeye devam:
"CHP'nin eski ve yeni genel başkanları Gaziemir'e geldi. Belediyede kahve içip gittiler. İlçemize kazandırılmış bir eserleri olmadığı için genel başkanlarına bir kurdele bile kestiremediler. Biz Gaziemir Belediyesini devraldığımızda, Gaziemir ilçesini açılışların, hizmet binaları ile İzmir'in gözde ilçesi yapacağız.
Dedik ya...
AK Parti İzmir'e sıkı sıkı asılıyor.

laflama
* Aşkımız olay olacak, paparazziler peşimizde koşacak Şüküfeeee!...
* Gelene ağam, gidene paşam de. Yalamaktan kim ölmüş hacı?
* Yok arap sabunu kullanacaksın, yok lekeyi sirkeyle çıkaracaksın. Peki bilgi kirliliğine karşı çaren nedir kıııız Nebahat?
* Artık Hint kumaşları bulunabiliyor. Bulunmaz Hint Kumpasları var mı? Asıl sen onu söyle!
*Affan Dede'ye para saydım. Bana çocukluğumu satacakken, o beni sattı üleeeen!...
İbrahim Ormancı'dan

küpe

Tecrübe bir insanın başından geçenler değil, başından geçenlerin bıraktığı izlerdir.
A. Huxley


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA