• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bizim Herrera: Arif Dökel ERKİN USMAN

Bizim Herrera: Arif Dökel

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.02.2012, 00:00
Facchettili, Picchili, Jairli, Mazzolalı, Suarezli ve Corlos'lu İnter'i herkes ezbere sayabiliyorsa bunun en büyük payı hiç kuşkusuz Arjantinli Teknik Direktör Helleno Herrera'dır.
Yıllarca tartışılan ve İtalya denildi mi Catenoccio yaratan Herrera aralarında İspanya, Fransa gibi ülkelerin de bulunduğu birçok milli takımın ve kulübün teknik patronluğunu yapmıştı.
"Büyük futbolcu büyük antrenör olamaz" teorisi, 60'lı yıllarda başlayan ve Avrupa'de beş yıl süren İnter hegemonyasının başmimarı olan, futbol sihirbazı Herrera'nındır.
Bir söyleşide:
"Siz de büyük bir antrenör olduğunuza göre, demek ki futbolculuğunuz pek parlak değildi. Söylediğimiz teoriden bu çıkıyor" denildiğinde yanıtı şöyle olmuştu:
"Gerçekten bu, doğru bir tespit. Ama sorunuza bir soru ile karşılık vereceğim. Herrera niçin büyük bir futbolcu değil. Biliyor musunuz?"
"Hayır..."
"Zira onun antrenörü Herrera değildi."
Herrera'nın bu futbol teorisinin tersini ise bir Türkiyeli, bir Karşıyakalı kanıtlamıştır: Arif Dökel...
* * *
Ogün'lü, Ahmet Tuna'lı, Argun'lu, Gode Cengiz'li, Kemal'li, Erol Baş'lı, Vural'lı, Muhip'li büyük Karşıyaka'nın büyük futbolcusu Arif Dökel, 1970 yılının şampiyon Karşıyaka'sının teknik direktörüdür.
Ali Ulvi Kiremitçiler başkanlığındaki Ekrem'li, Erdem'li, Bedri'li, Erol Baş'lı, K. Uğur'lu, Günay'lı, Nevzat'lı Karşıyaka'sı 1970 yılının şampiyonu olacaktır.
Topun gülle gibi ağır, sahanın tarla, soyunma odasının derme çatma olduğu, duşların akmadığı, elektriklerin yanmadığı ve futbolcuların boğaz tokluğuna bir ömür verdiği o düzenden bir şampiyon yaratmak, teknik direktör olarak Arif Dökel'in onurudur.
* * *
Ve, bir hatırlatma....
Kısa adı TÜFAD olan Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği İzmir Şubesi'nin düzenlediği "Arif Dökel Semineri" 13 Şubat Pazartesi günü gerçekleştirilecek.
Pazartesi günü 09.30'da Atatürk Stadı'nın altındaki Futbol Hakemleri Derneği salonlarında olacağız.

"Oyun Bitti..."
O bir İzmir tutkunu. Adam gibi adam. Turyağ'ı, İzmir Sanayi Odası'nı dış dünyaya açan, İzmir'de halkla ilişkiler olgusunu ilk yaratan kişi. Bu alanda Türkiye'de ilk ders kitabını yayınlayan, mesleğini uluslararası alanda temsil eden bir halkla ilişkilerci.
Küreselleşen dünya içerisinde, 1990 yılından bu yana 4 kitap yazarak, yurtiçi ve yurtdışında birçok kuruluşun, ekonomik ve sosyal alanlarda vizyonlarını değiştirmelerini sağlayan öngörülerin sahibi...
2011 yılı sonunda dünyanın önde gelen ekonomik ve sosyal kuruluşlarının sahip ve CEO'larının katıldığı sunumda, geleceğe yönelik öngörüleri ayakta alkışlanan kişi.
Bu öngörülerini, fütürist bir yaklaşımla değil, bilimsel verilerle açıkladığı "Oyun Bitti" kitabıyla, Salim Kadıbeşegil, geçmişe dayalı uygulamaların geçersizliğini ortaya koyan, çarpıcı yaklaşımları ile yaşamımıza damgasını vuracak.

küpe
İnsanları yükselten iki büyük meziyet vardır. Erkeğin mert, kadının iffteli olması.
Napoleon

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA