• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bir anda topluma mal olan proje! ERKİN USMAN

Bir anda topluma mal olan proje!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.04.2012, 00:00
EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan'ın önceki gün açıkladığı, İzmir'e, Sağlık Serbest Bölgesi kurulmasını öngören mega proje, başta İzmir olmak üzere bölgenin yanı sıra ülkenin diğer iki büyük kentinde de heyecan yarattı.
Aslan'ın, ulusal ve yerel basının üst düzey yöneticilerinin katıldığı toplantıda açıkladığı ve sunumunu da bizzat kendisinin yaptığı proje, başta İzmir olmak üzere Ege Bölgesi ile Ankara ve İstanbul'da da büyük yankı uyandırdı. Özellikle siyasi gündemin yoğun olduğu Başkent Ankara'da gazeteciler, bakan ve milletvekillerine EGE-KOOP'un bu mega projesine yönelik sorular yöneltirken iş dünyası da sessiz kalmadı.
***
Özellikle İzmir iş dünyasının önde gelen kuruluşları İzmir Ticaret Odası, Ege Serbest Bölgesi (ESBAŞ) başta olmak üzere belediye başkanlarından İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'ne kadar pek çok isim ve kuruluş projeye desteklerini ilan etti. İzmir Sağlık Serbest Bölgesi kurulmasına ilişkin, EGE-KOOP kadar kapsamlı bir çalışma yürütülmemiş olsa da geçmiş yıllarda farklı platformlarda görüş bildirdiklerini ancak bunun o dönem kamuoyu tarafından çok dikkate alınmadığına vurgu yapan İzmir iş alemi, projenin açıklanır açıklanmaz büyük yankı uyandırmasının ise EGE-KOOP'un kapsamlı ve ayakları yere basan bir çalışma yürütmesinden kaynaklandığını bildirerek, mega projenin hayata geçirilmesi halinde İzmir'in dünyanın sayılı kentleri arasına gireceği konusunda hemfikir oldu.
***
Projenin gündemde yer bulmasının ardından yapılan açıklamaları temaslarda bulunmak üzere gittiği Makedonya'dan değerlendirerek, yazılı bir açıklama yapan EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, iş dünyasından siyasete hatta sivil toplum kuruluşlarına kadar tüm kesimlerin projeyi sahiplenmesinden duyduğu mutluluğu dile getiriyor ve ekliyor:
"Projeyi üreten EGE-KOOP Proje Merkezi'dir ancak gerçek sahibi İzmirlilerdir. Ege ve Türkiye'dir."

hayattan
Bir kültür insanı

Mukadder Özakman, 1960'lı yılların başında Varlık Dergisi ile çıktığı şiir yolculuğuna Akbaba, Pardon, Gırgır, Ustura, Çivi, Gıcık gibi çeşitli mizah dergilerinde taşlamalarla devam etti. Ama O sadece bir gülmece ustası değil, Karagöz gibi geleneksel kültürümüze şiirle başlayan yolculuğu kadar eski katkılarıyla da bugün artık bir kültür insanımızdır.
Mukadder Özakman'ın bu kitaptaki Karagöz 1971-1976 oyunları manzum olarak Akbaba Dergisi'nde, 1984'tekiler de Yeni Asır'da yayınlandı.
Karagöz isimli bu eserde Mukadder Özakman'ın şiir yaşantısının yansıması sosyo-politik olaylarımızı Karagöz aracılığı ile aktardığını, doğrusu dev bir ayna tuttuğunu görüyoruz.
Bu öyle bir ayna ki, Mukadder Özakman bu aynada sadace geçmişi, geçmişteki olayları, o zamanki kişileri değil, günümüz insanını da kısaca bize gösteriyor. Sağ olsun, var olsun.

siyasetten
CHP Buca'da Geyik rüzgarı

CHP Buca İlçe Başkan adayı Hakkı Geyik, Buca'nın tüm mahallelerinde ilçe kongresine yönelik seçim çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor.
Geyik, ilçe başkanlığı seçim çalışmalarına dur durak demeden devam ediyor.
Tüm mahalleleri ziyaret ederek delegelerle bir bir görüşen Geyik, destek isteyip projelerini anlatıyor.
İlçe kongresi 29 Nisan'da.
Geyik şöyle konuşuyor:
"Buca'da CHP'nin başarısını sağlamak için göreve talibiz. Göreve gelmemizle CHP ilçe teşkilatını başkanlık koltuğundan değil, halkımızın içinde partililerimizle yöneteceğiz. Gücümüzü kişilerden değil parti tabanından alacağız. Birilerinin adamı değil, tabanın sesi olacağız. Şahsi hesapları olmayan güçlü bir kadroyla CHP Buca'yı yöneteceğiz."
Buca CHP ilçe başkanı seçileceğinden şüphesi olmadığını ve seçilmesinin ardından ekibiyle birlikte gecesini gündüzüne katarak partilerinin başarısı için çalışacaklarını ifade eden Hakkı Geyik noktayı şöyle vuruyor:
"Ülkenin yarınlarını aydınlığa çıkarmak, halk iktidarını yaratmak için hep birlikte emek vereceğiz."

küpe

Güzellik, tabiatın kadına ilk verdiği ve ilk geri aldığı hediyedir.
Oscar Wilde

günün fıkrası
Kıskançlık

Ayfer dert yanıyordu.
"Aman anne, pek kıskanç şey! Eğer ona ihanet edersem, beni öldürebileceğini söylüyor."
Üzülme kızım, üzülme... Baban da öyle söylerdi."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA