• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir, EXPO için en uygun yer... ERKİN USMAN

İzmir, EXPO için en uygun yer...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.05.2012, 00:00
Bu teşhisi koyan da Sağlık Bakanı Recep Akdağ.
Bakan Akdağ, "EXPO'yu İzmir'e kazandırmaya çalışıyoruz" diyor ve ekliyor:
"Ayrıca Hastane Birliği kuruyoruz. Sağlık hizmetini şeffaf, verimli ve kaliteli hale getiriyoruz. Bu arada yabancı ülkelerden gelecek hastaların ülkemizde özel hastanelerde muayene ve tedavisi için 'teşvik uygulaması' planlıyoruz."
***
Sağlık Serbest Bölgesi'ni İzmir'e kazandırmak için temaslarını aralıksız sürdüren Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, önceki gün de Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile bakanlık makamında bir araya geldi. AK Parti İzmir Milletvekili ve Sağlık Çalışma Grubu Raportörü Rifat Sait ile EGE-KOOP Ankara Temsilcisi Faruk Demir'in de hazır bulunduğu görüşme 45 dakika sürdü ve başta İzmir Sağlık Serbest Bölgesi projesi olmak üzere, İzmir'e yönelik sağlık yatırımları ele alındı.
* * *
Bu görüşmede Ege Koop Başkanı Aslan, ayrıntılı bir sunum yaptı, projenin İzmir'in gelişmesine, kalkınmasına ve teması "Herkes için sağlık" olan EXPO-2020 sürecine yapacağı katkıları anlattı.
Aslan, geçtiğimiz hafta da Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'la Ankara'da, bakanlık makamında 1 saat süren bir görüşme yapmış, projenin İzmir'e mutlaka kazandırılması gerektiğini iletmişti.

CHP'nin Buca'daki kayıp oyları bulundu

Son günlerde sıkça dile getirilen 2009 yerel seçimlerinden sonra yapılan genel seçimlerde Buca'da CHP'nin 40 bin oyunun ne olduğunu Demokrat Parti Buca İlçe eski Başkanı Enver Okutan buldu. Okutan, "2009 yerel seçimlerinde AK Parti Genel Merkezi tarafından yaptırılan ankette 9 aday adayının toplamından 4 misli fazla oy alan İsmail Bekiroğlu'na adaylık tebligatı yapılmıştı. Fakat genel merkezin yanıltılması sonucu aday açıklaması sırasında Bekiroğlu'nun adaylığı salonda engellenmişti. Bu son saniye değişikliği İsmail Bekiroğlu'nun AK Parti'yi desteklemesine rağmen, Bekiroğlu'nu destekleyen seçmenlerin büyük çoğunluğu CHP'ye kaymıştı" dedi.
5 yıl bürokrat, 12 yıl da açık olan seçim bürolarıyla tüm Buca'nın hizmetinde olan Bekiroğlu'nun AK Parti'den aday olması halinde, Buca'daki şahsi oylarının metropolde de AK Parti'nin oylarını bir hayli artıracağını, CHP ve diğer partilerdeki Bekiroğlu taraftarlarının desteğiyle farkın çok büyük olacağını dile getiren Okutan, "5 yıl Buca Belediyesi'nde 12 yıl da seçim bürolarında Bekiroğlu'nun yanına gitmeyen kaldı mı? Gidip de memnun olmayan bir kişi var mı? Ankette yüzde 80 halk desteği çıkan Bekiroğlu, gücünü vefakar Buca halkından alıyor" diye konuştu.

fıkra
Para ödemedi

Berber dükkanından telaşla fırlayıp kaldırımın köşesinde duran polis memuruna:
"Müşterim para ödemeden kaçtı. Onu gördünüz mü?" diye sordu.
"Tipini tarif edebilir misiniz?" dedi polis memuru.
Berber cevap verdi:
"Esmer, uzun boylu, siyah bir pantolonu vardı. Şeyyy, bir de kulağının tekini sol elinde tutuyordu."
Mestan Şakrak'tan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA