• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Değişim sürecinde CHP İzmir’de ne var? ERKİN USMAN

Değişim sürecinde CHP İzmir'de ne var?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.07.2012, 00:00
CHP Kurultayı sonuçlandı. Bu sonuçların alınmasında iller bazında bir takım gelişmeler etkili oldu. Seçilmiş olarak kurultaya katılan il başkanlarının aldıkları tavır, hangilerinin ileriye dönük gelişmelerde etkili olabileceğini Genel Başkan'a gösterdi. Bunlar önümüzdeki yerel ve genel seçimlerden sonra yeni yapılanmada önemli rol oynayacak.
CHP'nin "Karanlıklar Prensi" Ahmet Kadıbeşegil, bu gelişmeleri şöyle değerlendiriyor:
"Şimdi il başkanlarını önemli bir sınav bekliyor. Kılıçdaroğlu'nun işaret ettiği sosyal demokrasinin değişim sürecinde yapılacak program değişikliği için hazırlayacakları raporların etkinliği.
Partililerin ve halkın bu süreçte anayasa değişikliği, adalet, vergi, üniversiteler ve eğitim, kalkınma ve sanayileşme, küçük-orta boy işletmeler, özelleştirme, Güneydoğu sorunu ve terör, tarım, çevre ve yerel yönetimlerin yetkileri konularındaki görüşlerini içeren hazırlayacakları raporlar il başkanları için önemli bir sınav olacaktır."
Bu raporlar baz alınarak hazırlanacak yeni program değişim sürecinin önemli bir kilometre taşı olacaktır. Bunun için masa başında değil, halkın arasına girerek hazırlanması, örgütlerin gücünü de ortaya koyacaktır.

siyasetten
Özfatura'dan uyarılar

Burhan Özfatura, İzmir siyasetinin önemli taşlarından biri, iz bırakmış bir belediye başkanı...
Son günlerin gelişen olayları karşısında, İzmir'in bu siyaset duayeni ne düşünüyor?
Özfatura "Gidişat beni çok ürkütüyor" diyor ve ekliyor:
"Hergün şehit haberleri ile üzülüyoruz. Terör azalmıyor, artıyor. Alanını genişletiyor. Yıllardır, Güneydoğu'da devlet otoritesi sağlanabilmiş değil. Hala, terörün partronları ABD ve AB'den destek bekliyoruz. İşbirliği masalları ile avutuluyoruz."
***
Bunca yıldır şu mayın belasına çare bulunamamasını da Özfatura "Akıl almıyor" sözleriyle değerlendirip şunu soruyor:
"Nasıl oluyor da, sınırlar böylesine yol geçen hanına dönebiliyor? Yüzlerce terörist, eline kolunu sallaya sallaya geçebiliyor, devamlı baskınlar yapabiliyorlar? Sonra da kaçabiliyorlar? Nerede bize zorla satılan Awacslar? Ve hala sayın Beşir Atalay görevine nasıl devam ediyor?"
***
Özfatura bu aşamada hiçbir dünyevi beklentisi olmadığını vurgulayıp, "Yaşım yetmişe gelmiş. Rabbim, hayatım boyunca bana layık olduğumdan fazlasını verdi. Doydum. Tek arzum, ülkemin huzuru ve bütünlüğü" diyor ve son noktayı koyuyor:
"Sayın Başbakanım, size nasıl aktarılır bilmiyorum. Ancak işler iyi gitmiyor. Halk huzursuz ve mutsuz. Lütfen çevrenize, açık sözlü, sizden korkmayan, beklentisi olmayan, konusunda gerçekten uzman kişileri getirin. Kaliteli bir istişare ekibi kurun. İnsanlar sizden korkmasın, çekinmesin. Gerçek dostunuz olsunlar ve acıları iletsinler. Yapılan hataları dile getirsinler. Herkes suspus. Medya da... özel sektör de korkuyor. Susmayan düşman sayılıyor. Ben ülkem adına başarılı olmanızı diliyorum. Bu yolda duacıyım."

kentten
Bu adam kemanı ağlatıyor

İsimden anlaşıldığı gibi fazla söze gerek yok. O bir keman virtüözü yani kemanı ağlatan adam olarak biliniyor. İranlı bir müzisyen olan Farid Farjad 1938 yılında Tahran'da doğdu. Farjad 1979 yılındaki İran İslam Devrimi öncesinde ülkesinden ayrılarak Kaliforniya'ya yerleşti. O yıl ABD vatandaşlığına geçti ve yaşamını bu ülkede sürdürdü.
***
Farjad'ın yalnızca piyano ve keman kullanarak oluşturduğu Anroozha (o günler) isminde beş albümden oluşan bir albüm serisi bulunuyor. Bu albümlerde Farjad, kendi deyimiyle doğadaki hüznü notalara dökmüştür. Albümlerinin bu yönde oluşmasının sebeplerinden birisi olarak devrimden sonra ülkesinden uzaklaşmasını ve ülkesinden uzakta yaşamak zorunda kalmasını göstermiştir. Çeşme Belediyesi ve Solfej Organizasyon tarafından düzenlenen etkinlik muhteşemdi. Çeşme Amfitiyatro'da gerçekleşen konser izleyenleri büyüledi.
Birçok hayranı İzmir'in dört bir yanından Farid Farjad'ı dinlemeye geldi. Meral Örüç ne Nurcan Çıplak, Farjad'ın çok sıkı takipçilerinden. Mekandan ayrılırken bir dahaki konserin nerede olduğunu sorşturuyorlardı. Farjad bütün mütevaziliğiyle onları kırmadı. Hatıra fotoğrafı ile konser sonrasını ölümsüzleştirdiler. Farjad, Bodrum ve Çeşme'den sonra 25 Temmuz'da Datça'da, 27 Temmuz'da Ayvalık'ta konserler vereceğini de sözlerine ekledi.

küpe
Gençler sadık olmak isterler yapamazlar, yaşlılar sadık olmamak isterler beceremezler.
Oscar Wilde

fıkra
Alkol

Apandist ameliyatı oluyordu. Operatör lokal anestezi yapmıştı. Bir aralık hemşireye seslendi:
"Biraz alkol getirin."
Hasta masadan başını kaldırdı:
"Şimdi olmaz doktor, ameliyattan sonra içeriz."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA