• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sorunları algılamak! ERKİN USMAN

Sorunları algılamak!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.11.2012, 00:00
Barınak toplantılarına katılan gençlerin İzmir siyasetine bakış açılarını CHP'deki Karanlıklar Prensi Ahmet Kadıbeşegil şöyle anlatıyor:
"Siyasi partilerde hedef yok, ilke yok, yöntem yok. Aday olmak isteyenler bulundukları konumda ne yapmışlar. Belediye meclis üyesi, ilçe başkanı, il genel meclisi üyesi. Hangi projeyi üretmişler, hangi projenin arkasında durmuşlar.
Aday olmaya niyetli olanların her zaman her yere aday olmaları, bu partilerde 'başka aday yok mu' sorusunu beraberinde getiriyor."
Karanlıklar Prensi'nin izlenimlerine göre; "İzmir'e yeni yüzler gerek. İzmir'e kadın eli değmesi gerek."
Ve, CHPlilere son söz biçiminde uyarılar:
*Halkın içine girin. Bu söylemin ne kadar benimsendiğini göreceksiniz.
Seçildiği günden bu yana milletvekilini, belediye başkanını, il genel meclisi üyesini bir kez mahallesinde göremeyen seçmenler 'çantada keklik olarak görülmekten bıktık' diyorlar.
* Kim ilgileniyorsa bu yaklaşıma kulak vermesi gerekir. Parti yöneticilerinin TV'lerde, gazete sayfalarında yaptığı açıklamaların bu anlamda dönüşünü alması önemlidir. Alamıyorlarsa sorunu halkta değil kendilerinde aramalıdırlar.

melih'ten
Şahin kurtarıcı bekliyor

Geçtiğimiz günlerde İzmir'in Gültepe semtindeki Kazım Karabekir Ortaokulu'nda talihsiz bir olay gerçekleşti. Okul içerisinde bir TIR manevra yaparken, yer darlığı nedeniyle yaklaşık 1 metre yüksekliğindeki duvara çarptı. Duvar yıkılırken, Şahin Aquell ile 8 yaşındaki Refik Bekir Günkızıl'ın bacakları, taş parçalarının altında kaldı. İki çocuk, hemen ambulansla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Çocuklardan Günkızıl taburcu edilirken, belden aşağısı zarar gören Şahin Aquell, yoğun bakım servisine alındı. Kaza haberi ile yıkılan anne Bahar Aquell, Suudi Arabistan vatandaşıyla evliliğinden dünyaya getirdiği tek çocuğu Şahin Aquell'in başından bir an olsun ayrılmayarak, hastanedeki tedirgin bekleyişini sürdürüyor.
Kaza günü herkesin yardımlarına koştuğunu söyleyen, ancak günler geçtikçe yalnız kaldıklarını ifade eden anne Bahar Aquell, "Şu an oğlum uyutuluyor. Doktorları, belden aşağısının büyük zarar gördüğünü, eski haline kavuşmasının mümkün olmadığını söylüyor. Maddi durumum zaten yok. Yetkililerin duyarlılık gösterip, okuldaki kazayla bu hale gelen öğrenci bir çocuğun eski sağlığına kavuşması için yardımlarını bekliyorum. Bu kaza, onun geleceğini söndürmesin."
diyor.
Melih Demirtaş

kentten
Çamkıran pazarında balık kontrolü

Alo Gıda 174 hattı üzerinden yapılan şikayet üzerine, Bayraklı Çamkıran pazaryerinde balıkçıların tezgahlarındaki balıklar incelendi.
İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Bayraklı İlçe, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Su Ürünleri denetçileri ile Bayraklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü görevlileri tarafından yapılan denetimde bazı tezgahlarda çinekop ve tavuk balıklarında boy yasağına uygunsuzluk tespit edildi. 7 kasa (92 kg) çinekop ve 3 kasa (28 kg) tavuk balığı olmak üzere toplam 120 kg balığa el konularak boy yasağına aykırı balık satışı yapan 3 balıkçıya 857'şer TL den toplam 2 bin 571 TL idari para cezası uygulandı.
Denetlemeyi yapan görevliler, çinekopun 20 cm, bakolaryanın ise 25 cm'in altında satılmaması gerektiğini vurgularken, tüketicinin de bu konuda bilinçli davranarak balık alırken boyutlarına dikkat etmesinin önemli olduğunu söylüyor.
Denizlerde avlanan balıkçı tekneleri, balık halleri ve mezatların da sık sık kontrol edildiğini ifade eden yetkililer, bu yasaklara uymayanların balık nesillerini olumsuz etkilediğini, bu yüzden de taviz vermeden kontrollere devam edileceğini vurguluyor.
Bayraklı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Sevim Kavak, Alo Gıda 174'e yapılan ihbarla harekete geçtiklerini bildirirken, vatandaşların sağduyulu davranarak böyle uygunsuz satışları yine bu numaraya iletmeleri halinde mutlaka gerekli müdahalenin yapılacağını ifade ediyor.

küpe
Delilik, aynı şeyi tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemektedir.
Einstein


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA