• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’de yarış kızıştı ERKİN USMAN

CHP'de yarış kızıştı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.06.2013, 00:00
Yerel seçimler yaklaştıkça İzmir'de yerel iktidarın şu anki sahibi olan CHP'de kulisler kaynamaya başladı.
Kulislerde en çok merak edilen ve konuşulanların başında kanayan yara olan Buca'da kimin aday gösterileceği gelmektedir.
Yani CHP Buca'da yeni patron kim olacak sorusuna cevap aranıyor.
Geçtiğimiz günlere kadar CHP PM eski üyesi Mehmet Süne'nin favori olarak gösterildiği yarışta kulislere düşen yeni bir iddia ortalığı toz duman etti.
Parti tabanında dillendirilen bir plana göre; bazı il yöneticileri bir milletvekili öncülüğünde İl Başkanı Ali Engin'in CHP'den Buca Belediye Başkanı adayı olması için Genel Merkez nezdinde nabız yokluyor.
Bu ekibin Ali Engin'in adaylığı için yoğun lobi çalışmasını sürdürdüğünün ilçe kulislerinde dillendirilmesi, yeni bir krizin çıkmasına neden olmuş durumda.
CHP kulislerinden yansıyan bilgilere göre Engin'in Buca adaylığı konusunda; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile aracılar vasıtasıyla bir diyalog köprüsü kuruldu. Bir süredir büyük bir gizlilikle yürütülen temaslar sonunda Gürel Erol'un da verdiği destekle Buca adaylığı konusunda yol haritası çıkarıldığı iddia edildi.
Geçmişteki Buca'da yaşanan olaylardaki tavrı nedeniyle ve son ilçe kongresinde önce 'Tarafsız kalacağım' diyen, ardından da Bektaş Gül'ü desteklediği için sert eleştirile maruz kalan Engin'in, Buca adaylığını son ana kadar deklare etmeyeceği ve ilçedeki gruplarla yapılacak görüşmenin sonrasında adaylığını kamuoyu ile paylaşacağı kulislerde konuşuluyor.
İşte böyle bir ortamda adayların açıklanmasına kadar Buca CHP kulislerinde Mehmet Süne ve Ali Engin kapışması sıcak sahnelere sebep olacak gibi.
Seçimlere kadar da kulisler her gün yeni bir renk alıp kaynamaya devam edecek.
Şimdiden belirtmekte fayda var;
Bir tarafta ilçe örgütünün çok sevdiği, başarılarından dolayı takdir ettiği ve Buca tarihinin en başarılı CHP ilçe başkanı, diğer tarafta büyük bir lobi gücüne sahip İl Başkanı Ali Engin'in olacağı yarışta parti tabanı küskünlüklerin yaratılmasına şimdiden karşı...
Parti tabanı, yarışın özeti şöyle yapıyor: 'Kazanan CHP olsun...

spor
Bostanlıspor'a yurt dışından teklif var

Türkiye ikincisi olan Bostanlıspor Bayan Ragbi takımına Fransa ve Bosna Hersek'ten özel maç teklifi geldi.
Kısa sürede kurulmasına karşın, Türkiye Şampiyonluğunu uzatmada altın golle kaybeden ve 8 oyuncusu Milli takıma davet edilen Bostanlıspor Bayan Ragbi Takımına 2 ülkeden Uluslar arası Bayanlar Ragbi Turnuvası'na katılmak için davet geldiğini açıklayan Bostanlıspor Kulübü Başkanı Avni Erboy, "Teklifler resmileşince kararımızı bildireceğiz" dedi. Erboy şöyle devam etti:
"Bosna Hersek'te Eylül ayında yapılması düşünülen uluslar arası turnuvaya katılmamız konusunda genel koordinatörümüz H. Kaya Gücü'ne Slovakya'daki milli takım maçından önce katılıp katılmayacağımızı sormuşlar. Kendisi de resmi teklif geldiği takdirde yönetim kurulumuzun değerlendireceğini iletmiş. Kulübümüze resmi teklifi yolladıklarını ilettiler. Bekliyoruz. Fransa'dan da bir organizasyon şirketinden teklif geldi. Ekim ayında Paris yakınlarında uluslar arası bir turnuvadan söz ederek fikrimizi sordular. Biz de teklif beklediğimizi ilettik. Her iki turnuvaya da şartlar elverişli olduğu takdirde katılmak istiyoruz. Bostanlıspor'un adının uluslar arası turnuvalar için geçmesi bile Karşıyaka ve kulübümüz için onur vericidir. Cevabımızı resmi tekliflerden sonra vereceğiz"
Erboy, gerek bayan ve gerekse erkek ragbi takımlarının yeni sezon çalışmalarına 1 ay sonra başlayacaklarını, yeni katılımlarla daha da güçlü olacaklarını ifade ederek, "hedef büyüttük. Gelecek yıl bayanlarda Türkiye Şampiyonu olmak, erkeklerde de 1. Ligde oynamak istiyoruz" dedi.

küpe
İnsan dünyada kendisinden daha çok, hiç kimseye borçlu değildir.
Lessing

günün fıkrası
Aması var

"Nişanlından niçin ayrıldın?"
""Bana öpücüklerimin bir içki gibi başına vurduğunu söylediği için..."
"Peki bunda ne var?"
"Ne olur mu? Kendisi kokteyl içmeyi çok sever."

geçmişten
Ziyafet ve ticaret

Amerika'nin en büyük mizahçısı Mark Twain bir milyonerin ziyafetine gitmişti. Zenginliği nispetinde görgüsüz olan ev sahibi, her yemeğin başında her şeyin fiyatını söylemeyi de ihmal etmiyordu.
Nihayet sıra meyvelere gelmişti. Milyarder erik büyüklüğünde olan üzümleri işaretle dedi ki:
"Size bu üzümlerden hir birinin bana bir dolara mal olduğunu söyleyebilirim."
Masanın bir köşesinde oturan Mark Twain seslendi:
"Bu üzümler hakikaten nefis. Lütfen altı dolarlık daha verir misiniz?"

laflama
* Facebook ve twitter'da birbirine laf sokma konusunda bir kategori olsaydı biz Türkler rekorları paramparça ederdik kesin!
* Bu yaz çöl sıcakları sökmez Türk halkına. Böyle kutuplaşıp durdukça aramızda soğuk rüzgarlar esecek, üşüyeceğiz aksine!
* Makara fabrikasında çalışan işçilerin makara yapma hakları yok mudur yani?
* Bir nankör kedim bile yok anlıyor musun? Hadi gülümse!
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA