• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sıra dışı bir anne... ERKİN USMAN

Sıra dışı bir anne...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.07.2013, 00:00
22 yaşında evlendi, üniversiteden koptu.
Sonra aklına üniversiteye dönmek geldi.
Ve, döndü de...
Yaş 44 olmuştu.
İki çocuğu vardı.
Dilşad Bilicioğlu, üniversiteyi 44'ünde birincilikle tamamladı, üstelik hem bölüm hem de üniversite birincisi oldu.
Ve, böylece Yaşar Üniversitesi bu yıl sıra dışı bir anneyi mezun etti. Herkese örnek olacak bir başarı öyküsüne imza atan iki çocuk annesi Dilşad Bilicioğlu (44), Yaşar Üniversitesi'nde hem bölüm hem de okul birincisi olarak mezun oldu.
* * *
18 yaşında Kimya Mühendisliği Bölümü'nü kazanan Dilşad Bilicioğlu, 22 yaşında Nevzat Bilicioğlu ile evlenerek üniversite eğitimini yarıda bıraktı. Okuduğu bölümün yeteneklerine uygun olmadığını düşündüğü için eğitimini yarıda bırakmakta tereddüt etmeyen genç kadın, 22 yıl boyunca ev hanımı olarak yaşamını sürdürdü. Ancak eşinin ve arkadaşlarının ısrarı üzerine 4 yıl önce tekrar üniversite sınavına giren Bilicioğlu, ilk tercihi olan Yaşar Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü kazandı.
* * *
Aksatmadan gittiği okulunda çalışkanlığı ile dikkat çeken Bilicioğlu, üniversitede geçen dört yılını şöyle anlattı: "18 yaşında üniversite eğitimime başladığımda kısa sürede kendime uygun olmayan bir bölüm tercihi yaptığımı fark ettim. Sanki aldığım dersler yeteneklerim ve dünyayı algılayış biçimimle bir türlü uyuşmuyordu. Bu sebeple okulu bırakmak benim için zor olmadı. Ancak yabancı dile olan yeteneğim eşim ve arkadaşlarım tarafından bilindiği için biraz da onların ısrarı üzerine üniversite sınavına tekrar girmeye karar verdim. Okula başladığımda küçük oğlum henüz 1 yaşında olduğu için zorlanacağımı düşünüyordum. Ancak şimdi iyi ki girmişim diyorum. Çünkü hayatımın en güzel ve en verimli 4 yılını geçirdim. Hatta okurken hep üniversite 40'ından sonra daha güzelmiş dedim. Çünkü ne yapmak isteğimi artık iyi biliyordum. Arkadaş edinme konusunda da neredeyse hiç zorlanmadım. Çünkü hepsi bana çok yakın davrandılar."

hayattan
Ay ışığı okumaları

İzmir Ekin Koleji, okul yerleşkesinde bulunan kütüphanede 'Ay Işığı Okumaları' etkinliği gerçekleştirdi.
Çocukların kitaplara daha çok dokunmaları, kütüphaneleri keşfetmeleri ve sevdikleri arkadaşlarıyla kitap aracılığıyla zaman paylaşımında bulunmaları amacıyla düzenlenen etkinliğe, çok sayıda Ekinli öğrenci katıldı. Etkinlik süresince öğrenciler kütüphanede kalıp, kütüphanede gecelediler ve kitaplarla birlikte uyudular.
Kitap arkadaşlığının ve kardeşliğinin en güzel örneklerini veren Ekinliler, gece boyunca satırlara gömüldüler ve bol bol okudular. Okudukları kitapları tartışan, sorgulayan ve birbirleriyle paylaşan öğrenciler, uyku tulumlarına girip, masal dinleyerek ve ay ışığında düşler kurarak uykuya daldılar.
Ekinli öğrencilerin 'Ay Işığı Okumaları'nın konuğu, çocuk kitaplarıyla tanınan yazar Gülşah Elikbank'tı. Romanından okumalar yapan konuk yazar, hem kitabını imzaladı hem de soruları yanıtladı.
Okullarında düzenledikleri 'Ay Işığı Okumaları' etkinliğinin, öğrencileri ve velileri tarafından ilgiyle karşılandığını belirten Ekin Koleji Kurucu Temsilcisi Yasemin Reşitoğlu, bu çalışmanın okullarında geleneksel hale geldiğini söyledi.

küpe

Aslanı besleyen, ona itaat etmek zorundadır.
Ben Johnson


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA