• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Siyasetimizde bir travesti! ERKİN USMAN

Siyasetimizde bir travesti!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.07.2013, 00:00
Yıllar önce ilk kez bir kadını başbakan olarak Türk siyasetine hediye eden Doğru Yol Partisi, şimdi ise Türkiye'de üçüncü cinsiyetin misyonerliğini yapan Seyhan Soylu'yu Genel Başkan Danışmanlığına atadı.
Geçmişte Tansu Çiller'i Sosyal Çalışmalar ve Ekonomi Danışmanı olarak atayan Doğru Yol Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Süleyman Demirel'den sonra parti bu kez üst düzey kadrosunda büyük ve farklı bir çıkış yaptı.
Partinin yıllar önce Tansu Çiller'e verdiği görevi bu kez ülkemizde üçüncü cinsiyetin sembolü olan Seyhan Soylu, Genel Başkan Çetin Özaçıkgöz tarafından "Doğru Yol Partisi Sosyal Hizmetler ve Azınlıklardan sorumlu Genel Başkan Danışmanı" olarak parti üst yönetimine atandı.
Soylu böylece bu sürpriz atanma ile sadece Türkiye'de değil İslam ülkeleri arasında en üst düzey göreve getirilen üçüncü cinsiyeti taşıyan kişi unvanını aldı.
Şimdiye kadar çok sayıda partiden aktif siyasete girmesi konusunda teklifler alan, fakat bunları reddeden Soylu, konu "azınlıklar ve sosyal çalışmalar" olunca siyaset tövbesini bozarak DYP'ye evet dedi.

Çin mallarına dikkat!
İşadamı Ali Özdemir uyarıyor ve diyor ki:
" Özellikle elektrik, elektronik, bilgisayar, telefon, güvenlik ile ilgili olarak Çin tarafından üretilmiş hiç bir ürünü tercih etmemenizi öneriyorum. Üzerinde Made in China, Made in PRC yazısını gördüğünüz malların çoğu ISO, CE, TSE kalite standartlarına uygun değil.".
Özdemir'in verdiğie bilgiyere göre, Çin, insan haklarını hiçe sayan ilkel koşullarda, aşırı emek sömürüsü yaparak ürettiği kalitesiz malları ülkemize kolayca sokabiliyor. Elektrik sektöründe kullanılan Çin malı kablo, lamba, sigorta, şalter vb. gibi ürünlerin çoğu güvenlik koşullarına uygun değil.
* * *
Son bir kaç yılda popülerleşip yayılmaya başlayan aydınlatma armatürlerinin kalitesiz modelleri ucuz fiyata evlerimize girmeye başladı. Standart dışı ürünlerin ömrü kısadır. Verdiği ışık göze zararlı unsurlar içermektedir. Enerji tüketim seviyeleri de etiketlerinde yazıldığı kadar az değil.
Ali Özdemir'i dinlemeye devam:
"Ülkemizin gümrük kapılarından kolayca giren kalitesiz malzemelere mutlaka dur demesi gerekmektedir. Cebine 10-20 bin dolar koyup Çin'e giderek en kalitesiz malları ithal eden kısa yoldan köşeyi dönmeye niyetli tüccarların getirdiği malları satın almayarak bu gidişe dur diyebiliriz.
Ucuz diye aldığınız her türlü elektrikli ürün size çok büyük faturalar çıkaracaktır."

siyasetten
Bucalı CHP'liler "Ak Parti" diyor

Bucaspor'un efsane genel kaptanı olarak Bucaspor tarihinde yerini alan İsmail Bekiroğlu, Bucaspor'un eski futbolcusu Ethem Yıldız'ın sahibi olduğu, CHP'lilerin uğrak yeri olan kafeteryada tamamı CHP'li siyaset yapmış ve halen yapan Buca'nın tanınmış simalarıyla bir araya geldi.
Tek tek söz alan CHP'liler, önce CHP'li olduklarını, artık yerel seçimlerde particilik yapmayacaklarını belirterek, İsmail Bekiroğlu'nun kapıları açık ve halkın arasında dolaşan bir belediye başkanı olacağına, her zaman olduğu gibi halkın sorunlarıyla tek tek ilgileneceğine bütün Buca'nın inandığını dile getirdiler.
CHP'li Erkan Şur, "Bekiroğlu denilince, her partide olduğu gibi CHP'liler arasında particilik bitiyor. AK Parti aday adayı olan İsmail Bekiroğlu'nun girdiği her seçimde partisinin üç katı oy almasını, onun bırakın Buca'yı İzmir'i, Türkiye'nin en güçlü belediye başkan adaylarından biri olduğunu açıkça gösteriyor.

küpe
Alçak ruhlu olanlar para arar,yüksek ruhlu olanlar ise saadet peşinde olur.
Ostroviski

günün fıkrası
Hiç şaşmam

Bir turist İsrail'i geziyordu. Lut gölü üzerinde bir gezinti yapmak istediyse de, sandalcının çok para istemesi karşısında vazgeçmek zorinda kaldı.
Sandalcı:
"Unutma ki,Peygamber bu gölün dalgaları üzerinde yürüyerek karşıya geçmişti." dedi.
Turist:
"Hiç şaşmam " diye cevap verdi ve ekledi:
"İstediğiniz fiyatı görünce, karşıya geçmek için başka çare olmadığını anlamış..." cevabını verdi.

laflama
* Duygusuz erkekler, mini etekli Duygu'yu görünce romantik kesilirler neden acaba ?
* Kısa çöp, uzun çöple okey masasına oturmuş kimsenin haberi yok !
* Kalburüstü bir insan değilim. Yalnızca nalburun üstünde oturuyorum o kadar !
* Harama uçkur falan çözmem ben. Kim uçkurla uğraşacak bu devirde Allah aşkına ? Slip hemencecik çıkıyor !...
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA