• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Karşıyaka’ya yeni imaj ERKİN USMAN

"Karşıyaka'ya yeni imaj"

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.11.2013, 00:00
Karşıyaka, kültür sanat etkinliklerinde en popüler ilçe. Sanatseverler sanat adına şehrimize yeni çehre kazandırma yarışında. Bu güzel yapılandırmanın içinde genç yaratıcı drama eğitimcisi Tuğba Keskin de var. Birikimlerini sanat merkezi açarak paylaşmak isteyen Tuğba Keskin, Karşıyaka sinemasını yeniliyor.
"İzmir Kültür Sanat Merkezi" adı altında açılacak olan sanat merkezi Karşıyakalıları sanata doyuracak. Çocuktan yaşlıya her kesim buradan faydalanabilecek. Görkemli bir açılış planladıklarını söyleyen Tuğba Keskin bir çok sürprizin açılışta sanat severleri beklediğini söylüyor ve ekliyor:
"Sanat eğitiminin gerekliliğinde insanların özgürleşmesi, doğaya hakim olabilmesi, bireylerin ruhsal gereksinimlerinin doyurulması, duyarlı bir toplum yaratma çabası güdülür. Sanat eğitimi bireylere özgür anlatım olanakları sunar. Sanat kaçınılmaz bir gereksinimdir. Sanayileşen kentleşen dünyamızda bireylerin yeteneklerini giderek kaybetmesi ve makineleşmenin yarattığı tekdüze hızlı yaşamın egemen oluşu kişilerin rahatlama olanaklarını kısıtlıyor. Bu durum bizlerin hayatında dengesizliğe ve yabancılaşmaya neden olabiliyor. Dengeli ve sağlıklı toplumların en önemli koşullarından birisi sanat eğitimidir. Sanat eğitimi; kişiye estetik yargı yapabilme konusunda yardımcı olmayı amaçlarken, eğlenmeyi ve heyecanlarını doğru biçimlerde yönlendirmeyi öğretir. Demek ki sanat bizim yaratıcılığımızın motivasyonudur. Araştıran, inceleyen, sorgulayan, hoşgörülü ve düşünceli bireylerin yetişmesine olanak sağlar. Yaşadığımız kültüre en iyi katkıyı sanatla yapabiliriz. Tüm bunların bileşkesinde sevgi yatmaktadır. Sevginin gücü ile sanatın parçaları birleşir. Ben bunu kendime ilke edindim. 7 Aralık 2013 Cumartesi günü açacağımız sanat merkezimize herkes davetlidir. Eğer bir eksiğimiz varsa lütfen bizi tamamlayın. Hep birlikte sanata katkımız olsun. Önerileriniz için beni 0 555 594 97 57 nolu telefondan arayabilirsiniz." Tuğba Keskin İzmir Sanat Merkezi için önerilerinizi bekliyor.

Işılay Saygın'la nice nice yıllara
Konak Belediyesi'nin geleneksel "Ustaya Saygı" toplantılarının bu haftaki konuğu Işılay Saygın'dı.
Alsancak'ta Türkan Saylan Kültür Merkezi'ndeki toplantı muhteşemdi.
Bu ülkeye Belediye Başkanı, Devlet Bakanı, Turizm Bakanı olarak hizmet veren Işılay Saygın'ın bu özel gecesindeki konuşmalar içinde "biri özel"di.
Okan Yüksel biraderimizin o mini konuşması şöyle:
"Siyaset biliminin en soylu sözlerinden biridir şu; 'Politikacılar gelecek seçimi, devlet adamları gelecek kuşakları düşünür...' İzmir'in yetiştirdiği iki devlet adamından Dr. Hakan Tartan'ın düzenlediği "Ustaya Saygı" gecesinde Işılay Saygın'a merhaba demek için toplandık.
Merhaba Buca'nın Asenası merhaba...
Merhaba İzmir'in Amazonu merhaba...
Merhaba Türkiye'nin Yiğit Kadını merhaba...
Merhaba Atatürk Sevdalısı Işılay Saygın merhaba.
Ne zaman İzmir'de bir çift güvercin havalansa, ne zaman Buca'da yanık yanık koksa kırmızı karanfiller ne zaman gökyüzüne yükselse özgürlük ve bağımsızlık türküleri değil unutulur şey değil ben Işılay Saygın'ı hatırlarım...
Yapraklara Dallara
Yeşillere Allara
Nice Nice Yıllara Işılay Saygın... Nice Nice Yıllara."

pazar gırgırı
Temel Kayseri'de

Temel Kayseri'yi çok merak edip bu ile gider.
Kayseri'ye varınca yüksek bir bina dikkatini çeker ve bakmaya başlar.
O sırada uyanık bir Kayserili Temel'in yabancı olduğunu anlar, yanına gelir ve sorar;
" Nereye bakıyorsun sen?"
Temel cevap verir:
"Ha şu pinaya bakayrum."
Kayserili:
"O bina benim, kaçıncı kata baktıysan bana o kadar para vereceksin..."
Temel de düşünür sonra:
"Beşinci kata baktım..." der ve beş lira verir.
Kayserili parayı alıp hemen kaçar.
Temel de kendi kendine konuşur:
"Bir de bu Kayserililere uyanık derler. Onüçüncü kata baktım, beş kat parası verdim enayiye..."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA