• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Hüseyin Aslan: Kentsel dönüşüm benim işim... ERKİN USMAN

Hüseyin Aslan: Kentsel dönüşüm benim işim...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.02.2014, 00:00
DSP Bayraklı Belediye Başkan Adayı Hüseyin Aslan'dan bir görüş:
"Bizim kitabımızda insanların ekmeği ile oynamak yoktur. Emeğin değerini benden daha iyi kimse bilemez."
Aslan, meclis üyelerinin tanıtımında konuşurken Bayraklı'nın tüm sorunlarını yakından bildiğini vurgulayarak, "Kentsel dönüşüm benim işim. Bayraklı önce İzmir'in sonra Türkiye'nin marka ilçesi olacak" ifadelerini kullandı.
Şimdi Aslan'dan maddeler:
* Başka partiler her bir meclis üyesini neredeyse bir yılı aşkın sürede belirlerken, bunda da türlü yanlışlara imza atmışken biz sadece bir hafta içerisinde kadromuzu belirleyip yola koyulduluk.
* Bayraklı benim bölgem. Bu bölgede önce Körfez Evleri'ni sonra da 25. Yıl Konutları'nı yaptık. Burada oturuyorum ben de. Bayraklı ilçesine dair bir buçuk yıl önce ilk anketi yaptırmıştım. Ardından mevcut sorunlar neler, halkın beklentileri hangi alanda yoğunlaşıyor sorularının yeraldığı farklı anketler de yaptık. Nerede ne yaşanıyor, hangi mahalle, hangi semt nelere ihtiyaç duyuyor hepsini biliyorum.
* Bizim kitabımızda çalışanın ekmeğine dokunmak yoktur. İnsanların ekmeği ile oynamak yazmak kitabımızda. 20 yıla yakın sendikal mücadelenin zirvesinde yeralmış biri olarak, taşerona, emeğin sömürülmesine nefretle bakıyorum. Emeğin değerini en iyi ben bilirim. Ben bu noktalara matbaa işçiliğinden, gazete muhabirliğinden kısacası emeğimle gelmiş biriyim."

seçime doğru
35 yıl aynı çatıda...

Hüseyin Çorlu konuşuyor:
"Sosyal demokrasinin, evrensel değerlerini rehber edindiğim siyaset yolculuğumun 35. yılındayım. CHP çatısı altında başladığımı bu yolculukta, partimin tüm üyeleriyle birlikte nice çileli yollardan geçtik. Acıları, mutlulukları birlikte yaşadık. Önümüze konulan tüm engellere rağmen, ilkelerimizden ödün vermeden yürüdük ve yürümeye devam ediyoruz."
Çorlu, Balçova Belediye Başkanlığı'na talip oldu, ancak CHP tarafından aday gösterilmedi.
Ama o yılmadı.
Bu zorlu yolda kendisine destek olanlara teşekkür ediyor ve "31 Mart sonrası partimin sade bir neferi olarak siyasi yaşamıma devam edeceğim" diyor.

kentten
Spor tesislerinin adı: Tahir Türetken

Geçtiğimiz günlerde 90'ı deviren Tahir Abi, bugün bir güzelliğe daha imza atacak.
Karşıyaka'da Demirköprü semtinde yükselen spor tesislerine "Taher Türetken" adı törenle verilecek, büstü açılacak.
Yaklaşık 6 bin 500 metre karelik alan üzerine inşa edilen tesisler, modern suni çim futbol sahası, basketbol alanı, çocuk oyun parkı ve yeşil alanlardan oluşuyor.
Bu güzel tesis için baştan sona öncülük eden Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Tahir Türetken kentimizin yaşayan efsanelerinden biri. Karşıyaka ile özdeeşleşmiş bir ağabeyimiz" diyor ve ekliyor:
"Yarın saat 11.00'de Demirköprü Spor Tesisleri'nde buluşuyoruz."

küpe

Eğer kadın sefil olursa, alçalır beşer.
Tevfik Fikret

laflama
* Hani "Helal Gıda" falan diyorlar ya... Bir gıdanın helal olabilmesi için öncelikle o gıdayı almak için harcanan paranın helal olması gerekmez mi?
* Artık Adalar'dan bir yar gelmiyor bizlere. Bize gelen af buyrun hıyaaar!
* Ülkemizde her şeye o denli şaşı bakan var ki, artık bizler hiçbir şeye şaşırmıyoruz!
* Ben sevdim keller aldı, bana da yazık değil mi?
* Öküz güldü, karizma çizildi!
* Mangal yapmanın kompedanı sanırım, konuşunca mangalda kül bırakmayanlırdır kardeşim yahu!
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA