• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Aliağa’da gündem ERKİN USMAN

Aliağa'da gündem

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.03.2014, 00:00
31 Mart 2014 yerel seçimlerinde son 19 güne girilirken, Aliağa'da gündem çok çeşitli konulardan oluşmakta. Bilindiği üzere CHP-DSP çekişmesi İzmir'in diğer bazı ilçelerinde olduğu gibi Aliağa'da da mevcut. Bu durum Aliağa'da yine diğer ilçelere oranla çok daha uzun süre, belki de bu maratonun sonuna kadar hararetli gündem konularından biri olacak gibi. Bu dediğimiz, partililer arasında bir durumdur, belirtmekte fayda var. Parti seçim bürolarından ayrılıp, sokağa indiğinizde başından beri "oylar bölünüyor, sağ parti gelecek, DSP ve Hakkı Ülkü Aliağa için yanlış yapıyor" argümanının dayanak noktasını kaybettiğini; ayrıca bunun sadece CHP kanadınca dillendirilen muhalefet cümleleri konumunda olduğunu göreceksiniz.
***
Aliağa halkı son 10 yılda ilçenin içinde bulunduğu uykudan ve hatta gerilemeden rahatsız. Maratonun ilk zamanlarındaki sağ parti gelecek kaygısı yerini "bundan sonraki 5 senemiz de böyle olmamalı" düşüncesine bıraktı.
Bunu halkın, esnafın, taksicinin, köylünün, dolmuşçunun şahit olduğumuz aralarındaki sohbetleri esnasında görmek mümkün. Bir taksiye binip biraz nabız yoklamak istediğinizde, herhangi bir köye veya mahalleye gittiğinizde yerel seçimlere en fanatik, partici ve ideolojik bakan kimselerin görüşlerini açıkladıktan sonra muhakkak söz ettikleri bir cümle var: "Biz Hakkı Ülkü'yü ve dönemini biliyoruz Aliağa'ya yapılan ne varsa onun zamanında oldu. Adam çok candan bir de. Başarılı biri".
İşte insanlar hangi görüşten olursa olsun bu konuda ortak düşünüyor. Hakkı Ülkü faktörü Aliağa halkı için bir nevi "güven" demek. Çünkü bu tecrübe edilmiş bir durum, dönem. İşte sokaktaki insan böyle düşünürken, Hakkı Ülkü'nün CHP'den ayrılmasını ilk başta ve hatta uzun süre eleştiren partililer de, Aliağa halkının Hakkı Ülkü=güven algısı karşısında fanatik tepkilerini belki bırakmak değil ama artık saklamak durumundalar.

Akpınar esnafla buluştu

Karşıyaka'da CHP'nin Belediye Başkan adayı Hüseyin Mutlu Akpınar, Bostanlı esnafı temsilcileri ile buluştu.
Bu ilginç buluşmada hem CHP'nin sorunları tartışıldı, hem de Karşıyaka'nın sorunları.
Morina Restoran'daki bu masanın etrafında toplananlar arasında, CHP eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu'nun yanısıra Nevzat Yıldırım, Hüseyin Ekin, Mevlüt Kayaoğlu, Bülent Tarhan, Peynirci Mustafa Özer, Görkem Özer de vardı.

küpe

Namuslu adam erken evlenir, akıllı adam ise hiç evlenmez.
Cervantes

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA