• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bir defadan ne olacak? ERKİN USMAN

Bir defadan ne olacak?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.04.2014, 00:00
Uyuşturucu bağımlılığına giden yol sigaradan geçiyor. Gençler, arkadaş çevreleri ve merak yüzünden önce sigarayla, başlıyor, "bir defadan ne olacak ki" diyerek uyuşturucuyla tanışıyor ve insanı felakete götüren yol açılıyor.
Anne-babalar çocuklarının yanında sigara içerken bir kez daha düşünmeli...
İşte bu aşamada, Gediz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sosyal Sorumluluk Kulübü, uyuşturucuya savaş açtı.
Uyuşturucu Madde Bağımlılıkları ve Alkolizmle Mücadele Federasyonu'nun verilerine göre madde bağımlılığı yaşının 11'e kadar düşmesi, özellikle de lise ve üniversite öğrencileri arasında kullanımın artması nedeniyle "Bu Hayat Senin, Madde Kullanımına Hayır" projesi başlatıldı.
* * *
Duyarlı gençlerin öncülük ettiği kampanya kapsamında ilk olarak İzmir Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Bircan Birkan davet edildi. Birkan, uyuşturucuyla mücadele için kolları sıvayan gençlere, kullananları hızla ölüme götüren bu batağa nasıl düşüldüğünü anlattı, çarpıcı örnekler verdi.
***
Deneyimli polis, uyuşturucuya giden yolun sigaradan geçtiğine işaret etti. Uyuşturucu bağımlıların tamamının aynı zamanda sigara tiryakisi olduğunun altını çizen Bircan Birkan, "Çocuklar ve gençler önce tek tek sigarayla başlıyor. Sonra paket paket sigara içiliyor, 'bir defadan ne olacak ki' denilip uyuşturucuya geçiliyor ve insanı felakete götüren bir yola girilmiş olunuyor" dedi.
* * *
Anne ve babaların çocuklarının yanında sigara içerken bir kez daha düşünmelerini isteyen narkotik polisi, gençliği zehre arkadaş çevrelerinin sürüklediğini de hatırlattı, uyarılarını şöyle sürdürdü:
"Gençlerimizi uyuşturucuyla arkadaşları tanıştırıyor. 'İyi gelir', 'kendini mutlu hissedersin', 'hoşuna gitmezsen kullanmazsın', 'bir kez denemelisin' gibi sözler ne yazık ki büyük bir tuzak. Bu arkadaş baskılarına merak, sosyal gruba girebilme ve kendini ispat etme isteği ile özenti de eklenince gençliği hızla kötü sona götüren süreç başlıyor. İlk kullanımda ölümler bile yaşanıyor. Tehlikenin farkında olursak, bu tuzağa düşmeyiz. Gençlerimizden tek isteğimiz, uyuşturucunun nelere mal olduğunu bilmeleri ve dikkatli olmaları..."

kentten
Ekol'den bir sergi daha

Bu sergi de Özdemir Altan'dan. Sanatçımız 1931 yılında doğdu. İstanbul'da yaşıyor. 1956 yılında İDGSA Resim Bölümü Zeki Faik İzer atölyesini bitirdi. 1963-1965 Paris Bienalleri başta olmak üzere çok sayıda uluslararası ve ulusal etkinliklere katıldı, çok sayıda kişisel sergiler açtı. Yazar ve konferansçı olarak yaygın bir isim yaptı. Modern, avangart düşünce, pop art ve özellikle postmodern'i Türkiye'de geliştiren ilk kişi oldu.
Özdemir Altan'ın bu ilginç sergisi bugün saat 17.30'da Ekol Sanat Galerisinde açılıyor.
Ekol Sanat, Çiğli Kipa Kavşağı'nda.

siyasetten

Çankaya yolundan

"Recep Tayyip Erdoğan Çankaya'da ne yapacak?"
Bunu, gün görmüş bir Egeli siyasetçi olarak Tevfik Diker'e sorduk. Cevabı şöyle:
"Başbakan Erdoğan'ın yaptığı açıklamalarına baktığımızda; Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilirse Anayasadaki, "Gerekli gördüğünde Bakanlar Kurulu'na Başkanlık etmek ya da Bakanlar Kurulu'nu başkanlığı altında toplantıya çağırmak" yetkisini sık kullanacak.
Bana göre seçilmiş Cumhurbaşkanı ile Başbakan çatışmasını önlemek ve Çankaya'dan AK Parti ile hükümete hakim olmak için Başbakan Erdoğan'ın yerine karizmatik bir Genel Başkan, dolayısıyla Başbakan aranmayacak.
Sorunu kökünden çözecek formül Başkanlık veya Yarı Başkanlık sistemidir."

küpe
Kusuru, hatası olmayanın kanuna ihtiyacı yoktur.
Menander

günün fıkrası

Made in U.S.A.

Ünlü Hollywood yıldızlarından biri geçenlerde kendisi ile röportaj yapan gazeteciye şöyle dedi:
"İnanın aşk hayatımda talih hiç yüzüme gülmedi. Çünkü ne zaman iyi bir erkeğe rastlasam adam evli çıkıyor veya ben o zaman evlenmiş oluyorum."

laflama

* Feministlerin parolası; önce Canan, sonra Can.
* Bana dünyanın döndüğünü söylediler... İnsanların beyinlerinin içinde neler döndüğünü söylemediler be anam-babam!
* Evliliklerde bir CİCİM AYLARI vardır, bir de karı-kocanın birbirini boğmak için ip bulmaya çalıştığı SİCİM AYLARI!
* Bundan 1000 yıl sonra yaşadığımız yılları öğrencilerine anlatacak Tarih Öğretmenlerine acıyorum.... Biz bir şey anlamıyoruz ki, onlar ne anlatacak!
* Brütüs'lerin kazanabileceklerini sanmaları AKILLARA SEZAR bir durumdur!
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA