• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Köyde rönesans sergileniyor ERKİN USMAN

Köyde rönesans sergileniyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.05.2014, 00:00
Rasime- Recai Şeyhoğlu Kütüphaneler Zinciri Fotoğraf Sergisi, daha önce Konak Metro, İstanbul, Manisa, Bergama, Tokat ve Karabağlar'da açılmıştı.
Bu kez Karşıyaka Belediyesi Çarşı Sanat Merkezi'nde açıldı. Hem de çok sayıda kitapseverle...
Ana teması "Köylerde Rönesans" olan sergi, kitabın kırsala olan yolculuğunu anlatıyordu.
19 Ekim 2002'den bu yana İzmir, Manisa, Balıkesir, Bolu ve Tokat köylerinde açılmış olan 34 kütüphaneden görüntülerin yer aldığı sergide 150 fotoğraf kullanıldı.
Yılmaz İstanbullu, Yunus Demir, Efecan Serin ve Gülten Şeyhoğlu'nun katkılarının bulunduğu serginin açılışını Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği İzmir Temsilcisi şair Ümit Yaşar Işıkhan yaptı. Aktivist sanatçılar olarak zincirin çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve omuz verdiklerini söyleyen Işıkhan'dan sonra söz alan Rasime Şeyhoğlu ise, "Cumhuriyet kızı olarak köylerde kütüphane kurmayı sosyal sorumluluk bildim" diyor.

kentten
Seli Kibar'ın ardından

İzmir ve Türk tenisinin önemli isimlerinden, Özgener Tütün'ün emektarı, İzmir'in eski Belediye Başkanı Osman Kibar'ın oğlu Seli Kibar'ı da (77) ebediyete uğurluyoruz. Seli Kibar, İstanbul Saint Joseph Lisesi'ni bitirdikten sonra Almanya'nın Karlsruhe Üniversitesi Yüksek Makina Mühendisliği Bölümü'nü bitirmişti. Bir ara Yaşar Holding Genel Koordinatörlüğü de yapan Seli Kibar, Rahmetli Esin Özgener'in eşi Bige Kibar'ın ağabeyi, Futbol Federasyonu eski başkanı, işadamı Mahmut Özgener'in de dayısıydı. Seli Kibar, 1956-1959 yılları arasında Ziya Kıpkızıl, Esin Özgener ve Gür Özbelge ile birlikte kortlarda fırtınalar estiren 4 genç yetenek arasına girmişti. Seli Kibar, tenise veda ettikten sonra kayınbiraderi, tenis dünyasından dostu, arkadaşı ve akraba olduğu Esin Özgener'le birlikte Türk tütününe yön veren Özege Holding'te İcra Kurulu Üyesi olarak önemli görevler üstlenmişti. Kibar ve Özgener ailelerine başsağlığı, Seli Kibar'a Allah'tan rahmet diliyoruz.

küpe
Kanaatten hiç kimse ölmedi, hırsla da hiç kimse padişah olmadı.
Mevlana

laflama

* Orada bir tatil köyü var uzakta. Bir türlü parayı denkleştirip gidemesek de o tatil köyü bizim köyümüzdür diyemeyeceğim.
* Ben sana kral olmazsın demedim oğlum. Kraliçeye söz geçirmezsin dedim hah hah ha!
* Eskiden ayrılıklarda veda mektupları yazılırdı. Şimdi bir kısa mesaj: Bitti . Oh ne ala memleket!
* O söz de çağa ayak uydurdu: Vatan, millet, angarya!
İbrahim Ormancı'dan


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA