• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yorgancılar: Birlik yoksa, dirlik  olmaz ERKİN USMAN

Yorgancılar: "Birlik yoksa, dirlik olmaz"

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.06.2014, 00:00
Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar'dan bir mini değerlen
dirme...
Yorgancılar, yerel seçimlerin ardından Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimlerin ufukta belirdiği şu günlerde uyarıyor:
" Önümüzde daha iki seçim var ve gerginlik yaratılması hiç de iyi olmaz. Bu süreçte ne insanımızın, ne ekonomimizin, ne de ülkemizin kaybedecek
bir değeri yok. Kanaat önderlerinden sanatçılara, sivil toplum kuruluşlarından medyaya, parti liderlerinden sayın Cumhuurbaşkanına kadar tüm kesimlere bu noktada çok büyük sorumluluk düşmektedir. Geçtiğimiz süreçte başarılı olamadık. Ancak bundan sonrası için buna mecburuz. Unutmayalım, birliğin olmadığı yerde dirlik de olmaz."
***
Yorgancılar toplumsal barışı, huzur ve güveni sağlayacak bir ortamın zaman kaybedilmeden tesis edilmesi gerektiğini vurguluyor ve ekliyor:
"Küresel ticaretin yeniden şekillendiği, üretimin batıdan doğuya kaydığı, alın terinin yerini, akıl terinin aldığı bir süreçte, Türkiye'nin giderek çıkmaza giren iç meseleleri artık çözülmelidir. Eğer dünyanın büyük ekonomileri arasına girmek istiyorsak, başka da şansımız yoktur. 2023 hedefleri doğrultusunda, üreten, yatırım yapan, istihdam sağlayan, ihracat gerçekleştirerek ülkesine döviz kazandıran, vergisini son kuruşuna kadar ödeyen sanayiciler olarak; rekabet halinde olduğumuz ülkelerle şartlarımız eşitlensin diye beklerken, kayıp 3,5 ay söz konusudur. Acaba pazarımızı nasıl genişletiriz, yatırımcıları ülkemize nasıl çekeriz diye çalışmalar yaparken, Türkiye'ye gelme ve bizimle iş yapma noktasına endişeyle bkan bir ulusulararası kamuoyu ile karşı karşıyayız."
***
"Peki bu tablo karşısında şimdi ne yaparız?"sorusuna Ender Yorgancılar'ın kısacak yanıtı şöyle:
"İşte bu nedenle odaklanmamız gereken konularımıza, giderilmesi gereken kırılganlıklarımıza yoğunlaşmamız ve ülke itibarını yeniden tesis etmek için birlik olmamız gerekmektedir."

sanattan
Paletimden rengarenk sergisi

Efes Rotaract Kulübü, kültür sanat etkinlikleri kapsamında sanatçı Banu Alevok Bilgen'in "Paletimden rengarenk" adını verdiği yağlı boya sergisine ev sahipliği yapıyor.
Sergide çoğu özgün 30 yağlı boya tablo var.
Efes Rotaract 2013-2014 Kültür-Sanat Komitesi ve Kulüp Hizmetleri Komitesi Başkanı Zeynep Bilgen ve Dönem Başkanı Sinem Beşir'in katkılarıyla düzenlenen sergide, ayrıca Efes Rotaract Kulübü olarak "Kendi eserini kendin yarat" kültür -sanat etkinliğinde üyelerle bereber yapılmış yağlı boya tablolar da bulunuyor.

küpe
Utanmak güzeldir; fakat kadınlarda olursa daha güzel olur.
Hz. Muhammed

laflama

* Bu devirde " Atı alan Üsküdar'ı geçer" belki ama ," Atı alan öyle elini kolunu sallaya sallaya sıratı geçemez" bilin yani !
* Abilerim-ablalarım, çarşı-pazar o denli pahalı ki - af buyrun - ayvayı bile yiyemiyoruz !
* Bazı insanlar ; kendi yağlarıyla kavrulacaklarına, kendi yağcılıklarıyla kavruluyorlar !
* Olacağı buydu. Sabahtan akşama değin bilgisayarın başında olan benim oğlan "Eski webcam'lar bardak oldu babaaaa " dedi. Vay başıma gelenler !
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA