• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Alaçatı’daki TED konferansı kaçmaz ERKİN USMAN

Alaçatı'daki TED konferansı kaçmaz

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.06.2014, 00:00
Bugüne kadar 7 milyondan fazla kişiye ulaşan ve videoları internette 200 binden fazla izlenme oranını yakalayan TEDxAlsancak Konferansı'nın bu seneki teması "Aklındaki soru ne?"
Dünyanın kaderini değiştiren Albert Einstein'ın yanıt bulamadığı bir soru vardı: Acaba çılgın olan kimdi? Kendisi mi, diğerleri mi? Peki, ya size göre çılgınlığın sınırı nedir? Ya da bir limiti olmalı mıdır? Albert Camus, "Akıllı, aptal demeden tüm insanlara bulaşan bir hastalıktır" demişti aşkı tanımlarken yarım asır önce...
Bu toplantı bu soruların cevabını Çeşme-Alaçatı'da arayacak. Sıra dışı ve renkli konseptiyle Çeşme-Alaçatı Curcuna Otel, bu yıl TEDxAlsancak'a ev sahipliği yapacak. İlham veren konuşmacılarıyla, püfür püfür esen rüzgarıyla Türkiye'de ilk defa TED markalı bir konferans salonun dışına taşacak. Bu seneki konsepti Be Cool tarafından tasarlanan TEDxAlsancak Konferansı'na katılacak davetlileri pek çok sürpriz bekliyor. Kahve aralarında TEDxAlsancak konuşmacılarıyla havuz başında sohbet edip gece yarısı saat 00.30'a dek sürecek TEDxAlsancak AfterParty'de dilediği gibi eğlenme fırsatını yakalayacak olan davetliler, bambaşka bir TED deneyimi yaşayacak. Hatta arzu eden misafirler etkinliği havuzun içinden takip edip çok özel TEDxAlsancak kokteyllerini yudumlayabilecek. Paylaşmaya değer fikirlere sınır olmadığını belirten TEDxAlsancak Küratörü Umut Mustafa Göçmen, TEDxAlsancak katılımcılarına bu sıra dışı etkinliğe havlularıyla ve parmak arası terlikleriyle gelmelerini tavsiye ediyor.
***
Peki. TED nedir?
TED, "paylaşmaya değer fikirlerin" dile getirildiği, dünyanın önde gelen düşünürlerinin, bilim insanlarının, sanatçıların, tasarımcıların konuşmacı olarak katılarak kendi ilham verici, yaratıcı, yenilikçi fikirlerini ve öykülerini cesurca paylaştığı bir konferanstır.
TEDxAlsancak nedir?
TEDxAlsancak İzmir'de, Ege Bölgesi'nde ve hatta Anadolu'da gerçekleşmiş olan TED markalı ilk konferans. 2012 ve 2013 yıllarında başarıyla gerçekleştirilen ve bu sene üçüncü kez düzenlenen TEDxAlsancak, 7 milyondan fazla kişiye ulaşmış, TEDxAlsancak videolarının internette izlenme sayısı 200 bini geçmiştir.

kentten

İzmir'de taşları bağlamışlar...

Devam edelim:
"Köpekleri de salmışlar..."
Her gün binlerce kişinin gelip geçtiği Pasaport Vapur İskelesi'nin kapısında, gişelerinin dibinde ve iskele girişinde boy boy köpekler salınıyor.
Kimisinin kulağında küpe misali takıntılar var.
Bu heybetli köpekler vapur yolcularının ayakları arasında volta atıyor, beğenmediklerinin yanında havlıyor.
Bu güne kadar kimsenin canını yakmadılar ama bunun bir garantisi var mı?
***
Kemeraltı'nın yan sokakları, sahipsiz kedilerin köpeklerin işgali altında.
Bu kediler, köpekler yoldan gelip geçenlere saldırıyor.
Sokaklara pisliyor ve o pislikler de insanlara bulaşıyor.
Ve, vatandaş soruyor:
"Belediyelerimiz uyuyor mu?"

küpe
Eğer miskin kedinin kanadı olsaydı, dünyada serçenin tohumunu kaldırırdı.
Sadi

günün fıkrası

Örnek tiryaki

Büyük fizikçi Alexander Volta müthiş bir kahve tiryakisiydi. Kahvesini daima şekersiz içtiğine dikkat eden bir dostu, ona bunun sebebini sordu.
Volta izah etti:
"Böylece fincanda daha fazla kaldığı için..."

laflama
* Son noktayı koy koymasına itirazım yok ama son noktayı koyabilmek için imla bilmen gerekmez mi ulan?
* Gökyüzünde yalnız gezen yıldızlar, ne kadın dırdırı, ne trafik gürültüsü... Size imreniyorum be!
* "Adaletin bu mu dünya?" diye bir şarkı bile var. Ya dünya, "Beğenmiyorsan çek git usta" yanıtını verirse ne diyeceğiz hacı?
* Darıldın mı cicim bana? "İlişkisi yok" yazmışsın facebook profiline. Ne ayak?
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA