• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ayvalık’ta Sanat Fabrikası ERKİN USMAN

Ayvalık'ta Sanat Fabrikası

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.12.2014, 00:00
Ayvalık'a güzellik katan her ne kadar yeşil ve mavi ise de sivil toplum kuruluşları da Ayvalık'ın bir başka güzelliği.. Hele hele sanat adına yapılan çalışmalar Ayvalık'a renk katıyor.
Sanat Fabrikası, onlardan biri...
Vehbi Bey Mahallesi'nde daracık sokaklardan birinde yer alan bu fabrikayı ziyaret ettik.
Eskiden çırçır işleme fabrikasıymış. Bir ara marangozhane olmuş. Birileri bar olarak çalıştırmış..
***
Daha sonra depo olarak hizmet vermiş. Viran durumdayken bir grup sanatsever burayı kiralamış. Altan Tusay, Recep Cılak, Beliz Van Der Velse Soysal, Nebiye Elmas, Tekin Aybaş, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Devlet Opera ve Balesi gibi kişi ve kuruluşların desteği ve Hakan Urul, Sadi Mastar, Yavuz İmsel, Erkan Cılak önderliğiyle drama kursları, folklor, sirtaki, temel oyunculuk, bale, halk dansları, gitar kursları vb etkinliklerle Ayvalıklılar'a hizmet vermekten mutluluk duyuyorlar Sanat Fabrikasının yöneticileri..
Burası, Ayvalık Sanat Derneği'nin kültür merkezi oluyor.
***
4 yıldan bu yana da Sanat Fabrikası...
Ana etkinlik de tiyatro üzerine..
Derneğin bir de tiyatro topluluğu var. Adı:Tiyatro Objektif
Körfezin tek yerleşik tiyatrosu!
140 kişilik salonunda bugüne değin 20'ye yakın oyun sahnelemişler.. Üretken bir topluluk kısacası...
Sanat Fabrikası olarak bugüne değin 5 kez 'Ayvalık Tiyatro Festivali' düzenlemişler. Ayvalık Kültür Sanat Derneği'nin desteğiyle... Değişik illerden gelen tiyatro gruplarına ev sahipliği yapmışlar. Ayrıca 3 kez de 'Uluslararası Film Festivali' düzenlemişler.
* * *
Ayvalık Sanat Derneği Başkanı, öğretmen Sadi Mastar diyor ki:
"Ayvalık insanı barış ve sevgi doludur. İçlerindeki sanat aşkı Egeli olmalarından kaynaklanıyor. Biz, bu aşkı tiyatro ile beslemeye çalışıyoruz. Sanat Fabrikası olarak genç Ayvalıklılar'ı kucaklamaya ve sanatı yaygınlaştırmaya çalışıyoruz."
Ne diyelim... Ayvalıklılar kasabada değil, kentte yaşıyorlar sanki... Kolay gelsin!

turizm
Sudanlı yatırımcıdan termal dersleri

Çeşme'de kurulması planlanan Termal Kür Merkezi için birikimlerini paylaşmak istediklerini söyleyen Uluslararası Wellness Komitesi Başkanı Habib Bouslama, ayrıca turizmin en önemli trendi SPA ve wellness konusunda da Türkiye ile Tunus'un işbirliğinin çok yararı olacağına dikkat çekiyor.
Uluslararası Wellness Komitesi (International Committee for Wellness) Başkanı Bouslama, Fulya Omaç'a Türkiye ve Tunus'un özellikle SPA ve wellness turizmi konusunda işbirliği yapması gerektiğini söylüyor.
* * *
SPA'nın anlamının kısaca 'Sudan Gelen Sağlık', wellness'in ise kısaca 'esenlik/sağlık' demek olduğunun altını çizen Bouslama, Romalılarla başlayan su terapilerinden günümüzde masaja, kişisel bakıma, şifalı bitkilerle aroma terapiden, kilo kontrolüne, fitnessten şifa enerjilerine kadar uzanan 100 çeşit tedavi uygulamalarının olduğuna dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürüyor:
"Tunus'ta yaptıklarımızı gelip kendi gözlerinizle görün. Avrupalı turistlerde çok olumlu neticeler ve başarılar elde ettik. Sadece bizim tesisimizde yılda 15 bin insanı ağırlıyoruz. Türkiye'nin termal olanakları çok fazla. İyi bir işbirliğiyle, know how (bilgi, deneyim paylaşımı) ile kısa zamanda çok yol alınabilir."

küpe

Evlatlarınızı devriniz için değil, onların devirleri için yetiştiriniz.
Hz. Ali

fıkra
Süslü elbiseler

Yavuz Selim, süslü ve gösterişli elbiseleri sevmez, giyinişine de pek aldırmazdı. Bu sade giyinişin nedenini soranlara da şöyle derdi:
"Vezirlerin ve amirlerin süslü elbiseler giymeleri padişahlarına tazim içindir. Biz kime tazime mecburuz ki, böyle külfete girelim."

laflama
* Cennet annelerin ayağı altındadır. Ama annelerimiz o cennete paspasa ayaklarını silmeden basmazlar!
* Hindistan'da KAST sistemi var. Bizde KASILMA!
* Hani bazen kızdığımızda karşımızdaki kişiye deriz, "İnsan ol azıcık"... Her türlü arsızlık, hasetlik, kaypaklık gibi bilumum olumsuzluklar insanlarda. Neden böyle denir anlayamam!
* Darıldın mı cicim bana? Hiç beğenmiyorsun sosyal medyada paylaşımlarımı?
* Bazı kadınlar hani bazen "Herif senin için saçını süpürge ettim" derler. Ya erkek "Eskisi ıskartaya çıktı. Yeni modellerinden almak gerek" demez mi? Derse vukuat çıkar mı?
* "Bugün git yarın gel" devri kapandı, "Bugün git dün gel" devri başladı!
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA