• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Adalar Türklerle dolup taşıyor ERKİN USMAN

Adalar Türklerle dolup taşıyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.12.2014, 00:00
Bu yıl Türkiye'den Yunan adalarına giden Türk turist sayısının şimdiden 500 bin kişiye ulaşması üzerine Yunanistan anakaradaki turistik bölgelerde Türk turistleri ülkelerine çekebilmek için tanıtım atağı başlattı.
4 Aralık'ta sekizinci kez kapılarını açan 'Travel Turkey İzmir' turizm fuarına katılan yabancı ülkeler arasında en fazla destinasyonla temsil edilen ülke Yunanistan oldu.
Başta Ege Denizi'nde Türk kıyılarına yakınlığıyla oldukça popüler olan Sakız Adası, Midilli Adaları ve Sisam Adası'nın yanı sıra kent olarak Selanik kendi standında tanıtım yaparken, irili ufaklı birçok tatil merkezi de Yunanistan genel standında yer aldılar.
Bazı destinasyonlar ise birlikte hareket ederek tur operatörleri ile basın mensuplarına özel tanıtım sunumları yaptılar. Bunlardan bir tanesi de Selanik'ten Atina yönüne yaklaşık 200 km mesafede bulunan Magnesia Bölgesi'ydi. Anakaradaki Volos ve Pelion ile birlikte hemen Volos körfezinin ağız kısmında yer alan Skiathos, Skopelos ve Alonnisos adalarının ortak organizasyonuyla fuarın ikinci gününde gerçekleşen etkinlikte bölge ile ilgili bilgiler verildi, yöreye özgü lezzetler ikram edildi.

bir not

Balçovalı gençler Kıbrıs'ı büyüledi

Lefkoşa Folklor ve Gençlik Eğitim Merkezi Derneği'nin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle hazırladığı "Engelsiz Şölen 2014"te engelli folklor ekipleri birbirinden güzel gösterileri ile izleyenleri kendilerine hayran bıraktı.
İzmir'den Balçova Belediyesi Engelli Halk Oyunları grubunun katıldığı şölen üç gün sürdü. Kıbrıs'ın çeşitli bölgelerindeki gösterilere ve engelli derneklerinin düzenlediği yürüyüşlere katılan Balçova ekibi sahne performansıyla izleyenleri adeta büyüledi.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun eşi Meral Eroğlu'nun da kabul ederek kutladığı Balçova ekibi Türkiye'den götürdükleri hediyeleri Bayan Eroğlu'na sundu.
Engelli gençlerin hayatın içinde olmaları için çalıştıklarını ifade eden Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, "Sekiz yıl önce kurduğumuz ekibimiz dünyanın çeşitli yerlerinde gösterilere katıldı. Onlar engellerinin kendilerine engel olmayacağını tüm dünyaya gösterdi. Hepsini başarılarından dolayı kutluyorum" diye konuştu.
Balçova'nın muhteşem gençleri Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı'yı da ziyaret etti.

kent
Fikret Tartan'ı andık

Uzun yıllar Devlet Tiyatroları'na ve TRT'ye emek veren, 30'u aşkın oyun da yöneten tiyatro sanatçısı, yazar, film yönetmeni Fikret Tartan, ölümünün 1. yılında anıldı.
Doğançay Mezarlığı'nda kabri başındaki anmaya; 55 yıllık eşi Melek Tartan, oğlu gazeteci, Konak eski Belediye Başkanı Hakan Tartan, yakınları, meslektaşları, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve gazeteci dostları katıldı.
İzmiri Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, Tartan'ın yaşam öyküsünü aktardı.
Oğul Tartan ve 9 Eylül Gazetesi Yazarı Okan Yüksel, Fikret Tartan'ın konservatuvardan başlayıp İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü ile sonlanan sanat yaşamından anekdotlar anlattı.
Anma, saygı duruşu ve lokma dağıtılmasıyla sona erdi.

küpe
Yalnız zenginlik seni etkilemesin, fakirlik de seni şaşırtmasın.
Mevlana

fıkra

Kolay Türkçe

Ressam Çallı İbrahim, kendisine Fransızca hitap eden garsonu azarladıktan sonra:
"Ben Paris'te bile lokantacılara, kahvecilere Türkçe öğretmiş adamım" dedi.
Arkadaşı sordu:
"Nasıl bir şey öyle?.."
Çallı omuz silkti:
"Gayet kolay!... Hepsine borç takarak."

laflama
* Artık seninle içmem. Dünya ahiret hacımsın!
* İn cin top oynuyor. İblisin işi gücü yok pozisyonları yorumluyor!
* Papatya falı açıp duracağına, papatya çayı yapsana kadın!
* İdeal kadını buldum bulmasına ama. Çamaşırlarımı yıkatacağım, yemeklerimi yaptıracağım bir kadın bulamadım daha!
* Bu insanoğlu ne menem bir canlıdır. Bir kuş üzerimize pislese, mutlu olur gider piyango bileti alırız. Ama bir kuş beyinli her şeyin içine etse ah vah ederiz!
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA