• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Buca’da tarihe yolculuk günü! ERKİN USMAN

Buca'da tarihe yolculuk günü!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.12.2014, 00:00
İ.B.B. Fotoğraf Sanatı Kulübü üyeleri, geçtiğimiz aylarda; Bucalı gazeteci Tayfur Göçmenoğlu'nun mihmandarlığında; kentte bir foto safari düzenleyerek tarihi köşkleri ve yine tarihe mal olmuş yapıtları fotoğrafladılar.
O. Selçuk Yılmaz başkanlığında çalışmalarını sürdüren kulüp üyeleri Ayfer Şener, Aynur Ekiz, Cahide Süslü, Hazal Beytaş, Mehmet Ali Gültekin, Mürşide Üzümcüoğlu, Neşe Yücel, Nuray Dinleyen, Safiye Tezel, Selçuk Çalık ve Semiha Kutlugün, Djhong Köşkü, Rees Köşkü, Forbes Köşkü, Farkoh Köşkü, Baltazzi Köşkü başta olmak üzere Dokuzçeşmeler, Buca Tren İstasyonu, Katolik ve Protestan Baptist Kiliseleri'nde birbirinden güzel fotoğraf çekimleri yaptılar.
Bu fotoğraflar, Buca ekseninde yoğunlaşarak Türk ve Rum müziğinin eşliğinde bir CD haline getirildi ve geçtiğimiz günlerde Köstem Eğitim, Kültür ve Sanat Vakfı ile Yaşanabilir Buca Derneği'nin ortak organizasyonuyla; yine kentte uzun yıllar belediye meclis salonu ve nikah dairesi olarak kullanılmış Protestan Baptist Kilisesi'nde gösterime sunuldu.
Gecede Yaşanabilir Buca Derneği Onursal Başkanı Tayfur Göçmenoğlu, İ.B.B. Fotoğraf Sanatı Kulübü Başkanı O. Selçuk Yılmaz ile Yaşanabilir Buca Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Özkan Yorulmazbaş birer konuşma yaptılar. Altınordu'nun eski başkanlarından Doğan Kantarcıoğlu (84), bu köşklerde vaktiyle nasıl bir yaşam olduğunu anlatırken, Buca'nın eski belediye başkanlarından Cemil Şeboy da bu tarihi eserleri korumak için verdikleri özverili çalışmaları anlattı.
Folk Art Dans Akademisi üyeleri de konuklara güzel bir müzik ve dans gösterisi sundular.

Bu kitap, acı sevenler için yazılmış


İzmir'in yazım dünyası, son bir kaç yılda yeni kadın yazarlar kazandı. Meriç Yoldaş ve Kadriye Selçuk gibi bu isimlere bir yenisi daha eklendi: Mürüvet Tarhun.
Mürüvet Tarhun, duygu dünyası çok zengin bir yazar. "Zalim Dünya" adını verdiği ikinci kitabı; arabesk takıntısının egemen olduğu toplumumuzun önemli bölümü için adeta başucu eseri olmuş.
Mürüvet Hanım, kitabına bu adı özellikle vermiş. Çünkü anlatımındaki samimi duruş, başka isim üzerinde durmasına izin vermemiş. Acılarla yoğrulan, ama biraz da 1940'lı, 50'li yılların Türk sinemasına senaryo olabilecek hikayesiyle "Zalim Dünya", insana bir çırpıda okunması arzusu veriyor.
Olağanüstü detayla, romanı, yaşanmış hissi uyandıran boyutuyla sunuyor kitap. Bazı bölümlerde ağdalı gibi algılanabilecek anlatımda bu detaycılığın büyük rolü olduğu inkar edilemez.
Mürüvet Tarhun, çok olumlu tepkiler aldığı kitabının imza gününü, geçtiğimiz günlerde Güzelyalı sahilindeki bir kafede yaptı. Ve o vesileyle; yeni bir kitabının yazımını ortaladığı müjdesini de verdi okur arkadaşlarına.

pazar gırgırı

Kadın ne yapmış?

İskoçyalı'nın biri, uzun süre yabancı ülkelerde kaldıktan sonra vatanına dönmüştü. Gidip komşularını dolaştı, hal hatır sordu. Bu arada evlerinin önünden geçerken Bayan Mac Kenzie'ye uğradı.
"Merhaba, nasılsınız bakalım?"
"Teşekkürler... İyiyim"
"Ya bizim Mac ne alemde?"
"Kocam mı? O öldü."
"Ne? Nasıl olur?"
"Oldu işte!.. Bir sabah bahçeye bezelye toplamayaa çıkmıştı. Tam eğilip bezelyeleri toplamaya başladığı sırada bir kalp krizi!.. Oracığa yığılıverdi Mac."
"Üzüldüm doğrusu... Peki bu durum karşısında siz ne yaptınız?"
"Hiiiç. Gidip bir kutu konserve bezelye aldım."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA