• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

KEMAL BEY'İN MİT İDDİASININ ASIL NEDENİ

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.11.2014, 00:00
CHP liderinin "MİT bizi dinliyor" iddiasının son derece yapay ve inandırıcı olmayan bir nitelik taşıdığı iki gün geçmeden anlaşıldı. Buna en başta CHP'nin ciddi adamları inanmadılar. Benim çok saygı duyduğum İzmir milletvekili ve CHP'nin akil adımı Rıza Türmen " CHP'nin içi zaten karışık, ayrıca MİT'in karıştırmasına ihtiyaç mı varmış?" dedi. Kemal Bey'in bu iddiası neden müşteri bulmadı? Sadece kötü bir kurgu ya da kötü bir taktik deneme olduğu için mi? Hayır, bu hamlenin başarısız olmasının asıl sebebi, Kemal Bey'in önündeki istatistik rakamları herkesin bilmesi, anket sonuçlarından herkesin haberdar olması; en azından CHP'nin şu an ki durumunu herkesin bilmesidir.
Lafı uzatmayayım, CHP'nin son yaptırdığı anketlerin hepsinde CHP'nin oyu düşüyor; biraz daha açık söyleyelim, Atatürkçü ve ulusalcı oylar CHP'yi terk ediyor.
Nereye gidiyor dersiniz? Bir kısmı MHP'ye gidiyor, daha önce gittiği gibi…Bir kısmı hiçbir partiye gitmiyor ama CHP'de de durmak istemiyor. Çünkü Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'yi doğal ekseninden kaydırdığına inanılıyor.
Şimdi sıkı durun, yüzde 1,5 civarında bir oyun da Emine Ülker Tarhan'ın Anadolu Partisine kaydığı gözleniyor.
Kemal Bey'i panikleten bu gelişmeler; o partiyi daha liberal bir eksene sokmak için uğraşıyor ama öbür taraftan CHP'nin ulusalcı unsurlar tek tek partiden sökülüyor.

EMİNE ÜLKER TARHAN'A DİKKAT!


CHP'den ayrılıp partiyi ilk kurduğu zaman pek dikkat çekmedi ama Kemal Kılıçdaroğlu'nun önüne gelen anket sonuçlarından sonra Emine Hanım'ı çok önemsediğine adım gibi eminim. Eminim Ülker Tarhan'ın daha iki haftalık partisi anketlerde yüzde 1,5 görünüyor ve üstelik de seçmenin yüzde 12'si " Anadolu Partisi'ne oy verebilirim" diyorsa Kemal Bey'in bir düşman yaratması ve CHP'deki çözülmeyi durdurması gerekiyordu zaten. O düşman MİT'di; ancak bu hamle tutmadı. Herkes, en başta da CHP'liler bu girişimi alaya aldılar.
Emine Ülker Tarhan'a "dikkat!" diyorum ve neden diyorum?
Şundan: 2015 Haziran'ında veya daha önce bir genel seçim yapılacak. CHP'nin, daha doğrusu Kemal Bey'in son atımlık barutu bu seçim için saklanıyor. 2015 seçiminde CHP yüzde 30'un üstüne çıkamazsa Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğunda oturması imkânsızlaşır. Yüzde 30'un üzerinde oy alırsa da Kemal Bey CHP'nin yeni İsmet Paşa'sıdır, onu kimse indiremez.
Bu gerçek ortadayken, birden CHP'den kopmalar başlıyor. Emine Ülker Tarhan'ın ayrılması ve ulusalcı parti kurması, Birgül Ayman Güler gibi sembol bir ismin partideki eksen kaymasını yüksek sesle seslendirmesi kopmanın kitlesel bir nitelik kazanabileceği tehlikesini yaratıyor. Şimdi düşünelim, Emine Hanım seçimde yüzde 2 oy alsa, CHP'nin de Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bütün iddiaları yere çakılır. Yani CHP yüzde 30'u geçemez.
İşte MİT hamlesiyle bu ulusalcı kanamaya bir tampon yapmak istedi Kemal Bey, ancak pek başarılı olmuş gibi görünmüyor.
Ondan dolayı söylüyorum "Emine Ülker Tarhan'a dikkat!" diye. CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyasi kaderini o belirleyecek!


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA