• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

KİMİN ZAFERİ?

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.01.2015, 00:00
Kobani'nin IŞİD'den kurtarılması bazı kesimlerce coşkuyla kutlanıyor. Kutlanabilir, sonuçta IŞİD gibi kötü bir gücün yenilgiye uğratılması nereden bakarsanız bakın iyi bir şeydir.
Yalnız, Kürtleri geçiyorum, Kürtçülükten geçinen bazı Türk yazarları Kobani'de alınan sonucu "Kürtlerin, hatta PKK'nın büyük zaferi" olarak ilan ediyor ve bir Kürt devletinin doğuşunu müjdeliyorlar.
Peki, Kobani savunması Kürtlerin bir zaferi mi?
Buna ancak salaklar inanır, ABD uçakları Saddam'ın üzerine yaptığından daha fazla sorti yaptı Kobani'de. Herkes biliyor ki IŞİD'i Kürtlerin kahramanlığı değil, ABD'nin hava taarruzu söküp attı oradan.
Evet, bu bir zaferse eğer, kesin olan bir şey var ki haysiyetsiz bir zaferdir. Türkiye'nin çabalarıyla Peşmerge birlikleri Kobani'ye gelirken "biji Obama" diye bağıranlar aslında Kobani'de kimin ne yaptığını açığa vurdular.
O nedenle, PKK'nın ve Kürtçü Türklerin orada burada göbek atması boşunadır. IŞİD'i Kobani'den kimin çıkardığı bellidir.
Bu İslam dünyasını parçalayan, arkasında kardeş kavgası ve kan gölü bırakan bir emperyalist güçtür.
Diğer taraftan, Türkiye 150 binin üzerinde Kobanili Kürt'ü sınırları içinde korumaya almasaydı...
Kobani'ye yönelik askeri geçişlere izin vermeseydi...
Lojistik transferler için sınırlarını ve devlet imkanlarını kullandırmış olmasaydı, ABD bombaları IŞİD'i kovmaya yetecek miydi?

HEP HATA YAPAN MÜTTEFİK

ABD bana göre işi iyice Türkiye'ye ders verme çabasına dönüştürdü. Bu devlet bana kocaman kafası ve fındık büyüklüğünde beyni olan bir yaratığı andırıyor artık. Aklı sıra Türkiye'yi Kobani'deki tutumuyla terbiye edeceğini sanıyor. PKK uzantılarıyla işbirliği yapıyor. Onlara bir yığın umut sinyali veriyor. CIA eskisi ajanlarıyla Türk iç politikasına durmadan uyarı frekansları yayıyor. Aklı sıra ve eskiden olduğu gibi baş eğdirmeye çalışıyor Türkiye'ye.
Yine hata yapıyor tabi. Zaten bu devletin minicik tarihinde yaptığı hiç doğru iş yok ki. Kore'de hata yaptı. Vietnam'da hata yaptı ve onursuzca çekildi. Şili'de darbe yaptırdı, hata yaptı. İran'da yanlış hesapla hata yaptı. Afganistan'da arkasında bir çöplük bırakıp çekiliyor. Irak'ı böldü ve arkasında kanlı bir mezhep savaşını miras bırakıp defoldu gitti. Libya'yı paramparça etti, sel gibi Müslüman kanı akıyor.
Bana söyler misiniz bu kadar yanlış iş yapan bir devletin uçaklarından atılan bombaların getirdiği zaferin Kürt'e ne faydası olur, Türk'e ne faydası olur, düşmana ne zararı olur?
Bizim açımızdan artık zaten güvenilmez bir müttefiktir ABD. Terörizmin bir ayağını bombalarken, diğer ayağı ile iş tutmaktadır.
Suriye'de öldürülen 200 bin insanı görmezden gelmektedir.
Burnumuzun dibinde "piç devletler" kurmak için alt yapı çalışması yapmaktadır.
Ve bununla sonuç alacağını sanmaktadır.
O nedenle Türk diplomatları ABD'den gelen her teklife şüpheli yaklaşma eğilimindedir.
Bu devletin akil adamları ülkelerini yönetenlere keşke bir şeyler söyleseler.
Ne dünya eski dünya, ne Türkiye eski Türkiye'dir.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA