• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bu para bize yeter MEHMET DEMİRCİ

"Bu para bize yeter"

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.06.2014, 00:00
İyilere ve iyiliklere dair örneklere devam ediyoruz. İddiamız şu idi: Dünya hepten kötülerle dolu değildir. İyi insanlar ve iyi davranışlar zannettiğimizden fazladır. Ama nedense kötülere ve kötülüklere ait haberler daha baskın çıkıyor.
Prof. Kemal Sayar da aynı şeyden şikayetçi. Bir sohbetinde şunları dile getirmiş: "Televizyon haberlerine göre sanki sokaklarda kötülük kol geziyor. Sokaklarda kötülükten başka bir şey hakim değil. Bu haberler kötülüğün yaygınlaşmasına yol açar. Kötülüğün görünürlüğünü artırdığı için psikolojimizi bu yöne çevirir. Sokaklarda iyilik de var, hem de çokça."
Suç haberlerinin, o suçları yaygınlaştırdığına dair epey çalışma var.
Kemal Sayar'ın ifadesine göre: Kanada televizyonlarında hafta sonlarında insanların canını sıkacak, onları kötü etkileyecek haber yayını yasaktır.
Aynı bilim adamımız şu temennide bulunur: "Türkiye'de 'iyi haberler kanalı' diye bir kanal açılmasına ihtiyaç var." (Dünya Bizim sitesi)
*
İşte bir olumlu örnek. Önce Mustafa Kutlu'nun köşesinde okudum. İki yaşlı ve fakir insanımızın evi yanar, olay basına yansır. Bu insanların gösterdiği feragat, kanaat ve cömertlik göz yaşartıcı. İnsana böyle şeyler sadece tarihte, menkıbelerde kalmamış, halen de yaşanıyor dedirtiyor. Haber şu:
Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'nde Alzheimer hastası Sultan Alacaoğlu'nun evde yalnız bulunduğu sırada elektrik kontağından çıkan yangın sonucu ev tamamen yanarak kullanılmaz hale geldi. Olayın ardından Sultan ve Hüseyin Alacaoğlu'nun basına yansıyan ağlamaklı fotoğrafları ve yaşanan dramı anlatan haberler üzerine, Türkiye yardım için seferber oldu. Bayramiç Belediye Başkanı İsmail S. Tuncer'in yardımıyla bir bankada Hüseyin Alacaoğlu adına hesap açtırıldı. Hesapta toplanan yardımlar, 3 günde 95 bin liraya ulaştı.
Oğlu Mehmet Alacaoğlu'ndan bankadaki paranın 95 bin liraya ulaştığını öğrenen Hüseyin Alacaoğlu, yardımseverlerin gösterdiği duyarlılığa teşekkür etti.
Hüseyin amca oğluna: 'Bu para bize yeter, artık yardım göndermesinler. Başka ihtiyacı olanlara yardım yapılsın. Artık yardımı durdursunlar. Biz bu parayla evimizi yeniden yapacağız ve eşyalarımızı alacağız' dedi.
Yaşlı çiftin oğlu Mehmet Alacaoğlu ise babasının hesapta 95 bin lira olduğunu öğrendikten sonra tüm gece uyuyamadığını ve sabah kendisine, 'Gazetecileri ara. Bu yardım bize yeter. Artık yardımı durdursunlar' dediğini belirtti. (Milliyet, 02.01.2014)
*
Sevindirici olan sadece bu iki ihtiyarın tok gözlülüğü değil. Onlar gibi başka ihtiyaç sahiplerine, Soma mağdurlarına ve Bosna sel felaketzedelerine yardım yağdıran nice insanlarımız var. Şükürler olsun. İçlerinde yardımseverlik ve hamiyet ruhu taşıyan vatandaşımız çok fazladır. Yeter ki düzgün ve inandırıcı bir organizasyon yapılsın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA