• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Server Gazi mesire yeri MEHMET DEMİRCİ

Server Gazi mesire yeri

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.06.2014, 00:00
Acı gelişmeler ve felaket haberleriyle içimiz karardı. Biraz ferahlamaya ne dersiniz:
Senede birkaç kere Denizli'ye yolum düşer. Denizli dinamik bir şehir. Her gittiğimde yeni şeyler yapıldığını görürüm. Büyükşehir olduktan sonra imar ve düzenleme çalışmaları daha bir ivme kazanmış.
Denizli, yeni semtleri itibariyle park zengini bir şehrimiz. İrili ufaklı birçok parkı var. Çocuk oyun alanları, voleybol, basketbol sahaları, yürüyüş ve bisiklet yolları bol.
Son gidişimde bunlara bir yenisinin eklendiğini gördüm: Server Gazi Mesire Yeri. Server Gazi, Denizli'nin fethinde görev alan Selçuklu komutanlarından biri. 800 sene önce görevi başında şehit düşmüş ve Denizli'nin batısında bir yamaca gömülmüş. Üzerine bir türbe yapılmış. Burası ruhaniyetli bir yer.
İşte bu türbenin devamı olan 130 bin metrekarelik yamaçlar mesire yeri olarak düzenlenmiş. Eskiden Değirmenönü denen yere kadar uzanan geniş bir bölge gezinti ve piknik alanı olmuş.
*
Burası bir dağ yamacı. Hoş bir eğimi ve harika bir doğal güzelliği var. İnsan eli değince bir kat daha güzelleşmiş. Bakın neler yapılmış:
Göletler, yürüyüş ve koşu yolları, çeşmeler, oturma grupları, ahşap çocuk oyun grupları, gezinti yerleri, piknik alanları, otopark, ahşap büfeler, restoran, pergoleler, ateşli ve ateşsiz piknik yerleri. Hafif eğimli ağaçlıklı alan teraslanmış, doğal taş yollarla, yürüme bantlarıyla birbirine bağlanmış.
Piknik yapmak isteyenler, spor yapmak isteyenler, çocuklar, gençler, yaşlılar, gün boyu yorulup dinlenmek isteyen herkese hitap ediyor.
Giriş ve otopark ücretsiz. Çocuklar için oyun alanları bol. Çiçeklerle çevrili pergoleler altında ahşap sinilerde kahvaltı yapabilirsiniz. Küçük çavlanlar, su dolabı ve su sesleri yanında, uygun fiyatla yemek ve kahvaltı mümkün.
Sık aralıklarla çeşmeler ve tuvaletler var. Hepsi temiz. Çimlerin bakımı ve çevre temizliği için sürekli çalışan elemanlar ve güvenlik görevlileri mevcut.
Bol miktarda piknik masaları konmuş. Tatil günlerinde bunlar yetmezse, çimler üzerine yayılan ve kumanyalarını atıştıranları görürüsünüz. Yaşlılar dinleniyor, çocuklar cıvıl cıvıl koşturup oynuyorlar. Herkes mutlu.
*
Mesire yerinin ilk bölümünde mangal için uygun ocaklar yapılmış. Alan geniş, mangal kokusundan rahatsız olursanız, biraz ileriye gideceksiniz.
Otopark yanında mescit ve tuvaletler var. Temiz ve düzgün, sıvı sabunlukları dolu.
Bu kadar ayrıntıya neden girdim? Ülkemiz adına sevindim, mutlu oldum. Türkiye'de güzel gelişmeler var. Hayat, televizyon ve gazetelerdeki siyasi kavgalar ve felaket haberlerinden ibaret değil.
İnsanımızın yaşama kalitesi her geçen gün yükseliyor. Olumlu gözle bakarsak pek çok güzellik görebiliriz. Tarihi, doğası ve insanıyla bu topraklar iyidir, daha da iyi olacaktır.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA