• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Boyner'lerin ev partisi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.10.2010, 00:00
Ayvalık Zeytin Hasat Günleri'nin etkinliklerinden biri Ümit ve Cem Boyner çiftinin evlerinde verdikleri parti. Dört yıl önce daha mütevazi bir partiydi Boyner'lerin partisi. O yıl yapılan Zeytin Hasat Günleri'ne konuşmacı olarak katılmıştı Ümit Boyner. TÜSİAD Başkanı değil, TÜSİAD Tanıtım Komisyonu Başkanı olarak, zeytin ve zeytinyağının markalaşma sorunundan bahsetmiş ve dökme zeytinyağı üreticisi durumundan marka zeytinyağına geçme sürecine değinmişti. O akşam da, panele katılan konuşmacılar, şenliğe gelen gazeteciler ve Ayvalık'ın önde gelen isimlerini evlerinde ağırlamışlardı. O kadar güzel ağırladılar misafirlerini ve herkes o kadar çok memnun kaldı ki bu partiden, ertesi sene tekrarlandı. Bir sonraki sene derken artık gelenekselleşti de diyebiliriz. Ve üstelik davetli sayısı da giderek arttı. Bu yıl 200'ün üzerinde kişinin katıldığını söyleyebilirim.

PAPAZIN EVİ
Boyner'lerin evi 3 katlı ve 700 metrekarelik. Papazın evi olarak biliniyor. Eski TÜSİAD başkanlarından Halis Komili'nin satın alıp restore ettiği ev, eskiden manastırmış, burası da o manastırın papazının kaldığı ev. Evin restorasyonunu Ümit Boyner'in eşi Cihan'ın kardeşi Feray Alpay üstlenmiş. Alpay, havuzun yerini kazarken, beyaz tabak parçası bulmalarına bir anlam veremediklerini, daha sonra buranın taverna ve karakol olarak kullanıldığını öğrendiklerini söylüyor. Bir de duvarların delik deşik olmasına şaşırmışlar. Bunun nedeninin de Ayvalıklıların papazın altınları duvarlara sakladığını düşünmeleri ve altın aramalarından kaynaklandığını öğrenmişler. Hatta Cem Boyner evi aldığında, altın yüzünden olduğunu düşünenler de olmuş. Partinin yapıldığı mekan iki oda ve terasla sınırlı. Aslında evin kocaman bir bahçesi var ama hasat, Ekim'in sonu veya Kasım'ın başına denk geldiği için, bahçede oturmak pek mümkün olmuyor. Yine de 200 kişi küçücük mekanda içkilerini yudumlayıp, dans edip, sohbet etme ve eğlenme imkanı bulabiliyor. Burada yazın daha büyük, 700-750 kişilik partiler verildiğini de söyleyelim. Biri Ümit ve Cihan kardeşlerin amca çocuklarının düğün daveti. Diğeri bir Regata partisi.

CANLI MÜZİK
Her şeyden önce mükemmel bir ev sahibi Boyner çifti. Konuklarını kapıda karşıladıktan sonra Cem Boyner'in hazırladığı özel nar kokteyli ve diğer içecekler ikram ediliyor. Daha sonra garsonlar ve ev sahipleri ellerinde tepsi ile servis yapıyorlar. Onlara Beymen yöneticilerinden Gülden Büyükuçak ve gelin Feray Alpay eşlik ediyor. Özel olarak hazırlanmış kanepe, zeytinyağlı sarma, kidonya servisinden sonra sıra ana yemeğe geliyor. Önceki senelerde mantı ve lokma tatlısı ile gece sonlanırdı, bu kez mönüde peynirli makarna, su böreği ve yoğurtlu etli yaprak dolması vardı. Müzik, partinin başarılı olmasında en önemli unsur. Bu işi de her sene müziği çok seven, film müzikleri özel ilgi alanına giren ve boş zamanlarını müzikle uğraşarak geçiren Cihan Alpay üstleniyor. Ortama uygun müziklerle havayı ısıtıp, herkesin dansa kalkmasına neden oluyor. Bu sene canlı müzik vardı. Sürpriz isim Ayhan Sicimoğlu idi ama onun partiden erken ayrılmasıyla meydan Ayvalıklı Çingene grubu Polat ve ekibine kaldı. Gece de davetlilerin göbek dansıyla sonlandı. Ve daha şimdiden bir sene sonraki parti beklenmeye başlandı.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA