• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Dilek Hanif şıklığı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.04.2012, 00:00
Dilek Hanif, tarzını sevdiğim tasarımcıların başında gelir. Sadeliğini severim, yalınlığını, hem klasik hem de modern çizgilerini. Renklerini. Yıllardır bu sektörün içinde. Geçtiğimiz hafta bir araya geldiğimizde öğrendim ki 20 yıl olmuş. Yirmi yıl önce kendi işini, kendi adını verdiği moda evini açmaya karar veriyor. "Aslında çok istediğiniz bir şeyi başlatıyorsunuz. Tabii cesaret olmadan buna girişmenize, böyle bir şeyi düşünmenize imkan yok. Önce fikir oluşuyor. Yapabileceğinize kişisel olarak kanaat getiriyorsunuz, cesaret de arkadan geliyor. Bu iş benim yapmayı çok arzu ettiğim ve muktedir olabileceğime inandığım bir işti. Kendime güveniyordum. Ne yapmak istediğimi biliyordum ve yapabileceğimden de emindim. Yol belliydi, ben de o yola çıktım" diye anlatıyor o günleri.

PARİS MODA HAFTASI
Hedefi, o güne kadar yapılmadığını düşündüğü bir alanda var olmakmış. "Hazır giyimde, yurtdışından gelen ürünlerin fason olarak üretildiği, tasarım anlamında bir çalışmanın yapılmadığı, özellikle çalışan kadına uygun sade ve düz, günlük kıyafetlerin bulunmadığı bir dönemde yola çıktım. Aile mesleğimiz olduğu için sistemin içindeydim ve eksikleri çok iyi görebiliyordum. O noktayı doldurmak amaçlı bir hazır giyim firması kurdum ve kendi aklımdaki ürünleri yapmaya başladım."
Tamamen günlük koleksiyonlardan oluşan 100 parçalık bir seriyle işe başlıyor. Sonra abiyeye gelen talep fazlalaşınca, ikisi bir arada gitmeye başlıyor. Hazır giyim, Haute Couture (kişiye özel) derken yolu Paris'e uzanıyor.
"Zaman içinde hot kutüre ağırlık verip olgunlaştım. Çünkü bu daha yaratıcılık isteyen bir iş. İlk defilemi 2002'de Aya İrini'de yaptım. Hangi noktada olduğumu anlamam için bir mukayese yapmam gerekiyordu. Paris'te olması gereken, örnek almam gereken bir yer olduğu için katılmaya karar verdim ve 2004'ten beri Paris Moda Haftası'na katılıyorum. Dünyaya açılmak gibi bir hedefiniz varsa, yolu Paris'ten geçecek."

BEYAZ GÖMLEK
Hedef, uluslararası pazara girmek. Önümüzdeki kış İngiltere'de Harrods mağazalarında satılacak. Dilek Hanif'in giysilerini almak isteyen Nişantaşı'ndaki atölye ve mağazaya uğruyor. Ankara'da Harvey Nichols'ta satılıyor. İnternetten ulaşabiliyor.
Beyaz ve mavi gömlek, vazgeçilmez parçaları. Günlük yaşamında çok kullanıyor. Bir kadının gardırobunda mutlaka siyah ve kırık beyaz bir elbise, onu tamamlayan bir ceketin bulunması gerektiğini söylüyor. "Aksesuvarla, bir eşarp veya inci kolyeyle akşam da kullanılabilir. Renk uyumu olan etek-pantolon-ceket üçlüsü de öyle. Gündüz koton gömlekle iş görüşmesi, gece ipek bir gömlekle akşam yemeğine gidilir. Twin set (İkili takım) her zaman kurtarıcıdır. Şallar çok şık ve gerekli bir aksesuvardır" diyor.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA