• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

2012'nin olayları ve insanları

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.01.2013, 00:00
YILIN KADINI
Aslı Çakır Alptekin. Londra'da yapılan olimpiyatlarda 1500 metrede altın madalya kazandı. Bu, Türkiye olarak olimpiyatlarda atletizm dalında aldığımız ilk altın madalya. Gümüş de biliyorsunuz Gamze Bulut'un oldu. Bu iki genç kadın, imkansızlıklar, yokluklar, ilgisizliğe rağmen yalmadan çalıştılar, çalıştılar ve başardılar. Aslı geçtiğimiz gün NTV'de Gülay Afşar'ın programında günde 18 saat antrenman yaptıklarından söz ederek nasıl bir tempoda çalıştıklarını anlattı. Yok öyle, bugün ne giysem, bana her şey yakışır pozları! Bazıları babalarının veya kocalarının aldıkları kıyafetlerle caddelerde, AVM'lerde fink atarken, bazıları da böyle günde 18 saat çalışıyorlar işte, bir altın madalya alabilmek için...

YILIN ERKEĞİ
Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan. Geçtiğimiz yılın ilk ayında, Antalya'da ilk kez tam yüz nakli ve aynı anda iki kol ve bacak nakli yapan Ömer Özkan ve ekibini unutmak olmaz. Hatırlayacaksınız, Uşak'ta beyin ölümü gerçekleşen Ahmet Kaya'dan alınan bacak ve iki kol, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Atilla Kavdır'a nakledildi.
Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan başkanlığındaki ekip, bugün Türkiye'nin ilk yüz naklini gerçekleştirdikten sonra, aynı anda başladığı diğer ameliyatı da tamamladı. Toplam 11 saat 45 dakika süren ameliyatın ardından Ahmet Kaya'dan alınan iki kol ve bir bacak Atilla Kavdır'a nakledildi.
Ahmet Kaya'nın yüzü de sabah saatlerinde 19 yaşındaki Uğur Acar'a nakledilmişti.

YILIN OLAYI
O kadar çok şey yaşandı ki geçtiğimiz yıl. Uçağımız düşürüldü, askerlerimiz şehit oldu, Afyon'daki askeri mühimmat deposunda patlama oldu, Uludere olayı patlak verdi vs...
Balyoz, Ergenekon, Odatv davaları çığrından çıktı. Komuta zincirinin esas olduğu bir erde üstünün emirlerini uygulayan sekreter bile ceza alarak tutuklandı. Genelkurmay eski başkanının terörist denilerek tutuklanması nasıl izah edilir ve eğer böyle bir suç işlemişse, bu dava neden yüksek mahkemede görülmez? Başta Soner Yalçın olmak üzere gazetecilerin sırf muhalefet ettikleri için, hükümetin ve belli bir cemaatin açıklarını ortaya çıkarmak için yaptıkları yayınlar yüzünden içeri atılmaları ve en az iki yıl gibi süreyle içeride tutulmaları. Nedim Şener, Ahmet Şık, son olarak da Soner Yalçın serbest kaldı ama yargılanmaları devam ediyor.
Dolayısıyla yılın olayı "muhalefet edenin cezalandırılması". İster sıradan vatandaş olun, ister üst düzey yönetici, devlet katında görev yapmış önemli bir kişi, hükümeti mi eleştiriyorsunuz, hemen vatan haini damgası yiyorsunuz. Gösteri yapmak yasak, yürüyüş yapmak yasak, bayram kutlamak yasak, ısrar mı ediyorsunuz, o zaman darbecisiniz. Hele kadınsanız ve başkaldırıyorsanız, yandınız. Haddinizi bildirmek isteyenlerle dolu etrafımız.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA